Истанбул [тема 43]

• 92 700
  • 752
  •   1
Отговори
# 360
Другата седмица сме там за 2 дни. Иска ми се да видим Миниатюрк. Помогнете ми как да стигнем до там. Идеята за тези два дни ни е да отидем до Сапфир, Таксим, Св. Стефан, разходка в Босфора, Пиер Лоти, Миниатюрк. Принцовите острови ще ги оставим за следващия път.
Нахвърляли сме програмата, но още не можем да се ориентираме с какъв превоз е най-удобно да стигнем до Миниатюрк и св. Стефан.
Коя ще ви е изходната точка? В maps.google.bg като зададете от точка А до точка Б отгоре може да избере транспорт и ако изберете градския ви дава разписанието му.

# 361
Благодаря! Още от ТА не са ни дали хотела, където ще спим, но ще е около улицата с трамваите. Мисля, че Лалели се казва квартала. Предполагам, че първият ден ще тръгнем с метрото до Сапфир, после обратно към Таксим и по обратно към Галата, Eminonu и  към хотела.
Босфора, Миниатюрк, Св. Стефан, Пиер Лоти  мисля да са за втория ден. Като разходката с корабче сигурно ще е последна.

# 362
Мили дами, ще пътувам с ТА на 6,7,8,9 04 м. до Истанбул за фестивала на лалето. Как мислите дали вече започнаха засаждането на лалетата и др. цветя и знаете ли цветния килим дали ще е готов за тези дати. Предният път бях през 2016 г. около 16_18 04 и лалетата бяха в процес на увяхване в парка Емиргян. Не намирам уеб камери на живо от Истанбул които да работят и да видя дали посаждат цветята. Благодаря.

# 363
  • София
Благодаря! Още от ТА не са ни дали хотела, където ще спим, но ще е около улицата с трамваите. Мисля, че Лалели се казва квартала. Предполагам, че първият ден ще тръгнем с метрото до Сапфир, после обратно към Таксим и по обратно към Галата, Eminonu и  към хотела.
Босфора, Миниатюрк, Св. Стефан, Пиер Лоти  мисля да са за втория ден. Като разходката с корабче сигурно ще е последна.
Аз бих нагласила така нещата, че да завърша дните със Сапфир и Пиер Лоти. Гледката от небостъргача е далеч по-красива на тъмно и затова винаги препоръчвам да се отиде 1 час преди залез, за да се види на светло, а после докато "летите" с хеликоптера, вече е дошъл прекрасния син час за снимки. После с метрото направо ще се приберете до Лалели.

А от Пиер Лоти залезът е незабравим! Но и замръкване в кафенето с възглавниците между Юскюдар и Харем също би било прекрасно! Не съм го виждала, но няма как залезът от това място да не е красив!

snbankova, нямам поглед върху нещата. Тази година ще се размина и с истанбулските, и с холандските лалета.  Wink Обаче камерите работят. Току-що гледах тази от Емиргян. Има засадени участъци, заградени с мрежи. Има и някакви бели цветя, които са цъфнали. Може да са дори лалета. - http://www.istanbuluseyret.com/TuristikKameralar/

# 364
Таня67, благодаря! Ще обърнем програмата и ще ги остави за края на двата дни!

# 365
Таня67, опитах с линка , който сте сложила ,но ми дава грешка, и друг път съм опитвала ,но не сава. Преди година ми се отваряха, сега не. Може би нещо още да натисна не знам.

# 366
  • София
Таня67, благодаря! Ще обърнем програмата и ще ги остави за края на двата дни!
Не бях дочела за разходката по Босфора, че искате да е последна.  Embarassed  И това е много хубав вариант! Ние се качихме на корабче по светло, а се върнахме по тъмно. Беше много красиво, защото дворците и мостовете вече светеха. А единият мост го "запалиха" точно когато минавахме под него. Имайки предвид, че от Пиер Лоти прибирането е малко по-сложно по тъмно, в сравнение с Еминьоню, може би е добре да е първоначалния план. Залезите на толкова много места са красиви, че няма как да ги поделите за 2 вечери.  Wink

Таня67, опитах с линка , който сте сложила ,но ми дава грешка, и друг път съм опитвала ,но не сава. Преди година ми се отваряха, сега не. Може би нещо още да натисна не знам.
Не знам защо е така. При мен излиза малко екранче и вляво има списък. Емиргян дори е без прелистване на списъка. В първите заглавия е. Пробвайте с друг браузер! Аз ги гледам с ИЕ.

# 367
  • Варна
snbankova, линкът работи. Вероятно има някакъв проблем с компютъра.
Килимът сигурно няма да е открит официално, но може да хванете изработването му. Назад съм сложила линк към програмата на фестивала, където килимът е обявен от 10.04. Направата му отнема близо денонощие, а е готов обикновено в деня преди откриването, та на 8. или на 9.04. преди тръгване може и да има какво да видите.
Ако се затопли след този студен период, би трябвало да хванете свежи лалета в парковете. Ще има и на пъпка. През 2016-та наистина на вашите дати са били след апогея си.

Tsvetan Petrov, и аз препоръчвам корабчето, споделено от Чефи. Терминалът на Каракьой се намира вдясно от мост Галата (ако сте с гръб към Еминьоню и Египетския). След края на моста има стълби вдясно. Още по-лесен е достъпът до него, ако след средата на моста слезете долу от дясната му страна и вървите покрай рибните ресторанти. Излизате на 5 метра от терминала. А той самият представлява само една арка с два турникета, на която пише HALIC HATTI.

Mimito_75, предвид възможността да стигнете до Пиер Лоти и Св. Стефан по вода, струва ми се, че е по-подходящо да ги разделите с Босфора в различни дни. Да има пътуване по вода и в двата. Програмата за първия ден ми се струва доста лека. Заради пътуването ли я предвиждаш такава?

# 368
  • Пловдив
От аквариума дали би могло да се отиде до Сапфира?

# 369
  • София
Здравейте, ние ще пътуваме другата седмица с ТА - голяма компания и по-голямата част от нас ще посетят Истанбул за пръв път.
Мислим да не ползваме организираните екскурзии и програмата, която сте направила ми се струва подходяща и за нас, но все още не съм проучила с какъв транспорт се стига до различните дестинации. Имате ли маршрута от Лалели до Минатюрк и до Св. Стефан? с какво смятате да стигнете до там?
От организираните мислим да се възползваме единствено от вечерята на яхта с турска програма. Някой бил ли е на такава вечеря??? Заслужава ли си?

# 370
  • На юг от тук
За пътуващите през април-парковете,в които ще се провежда фестивалът.

# 371
  • Варна
От аквариума дали би могло да се отиде до Сапфира?

За можене - може, ама са доста отдалечени...

За Истанбул аквариум ли става дума? Този във Флоря?

# 372
# 373
  • Бургас
Здравейте, ние ще пътуваме другата седмица с ТА - голяма компания и по-голямата част от нас ще посетят Истанбул за пръв път.
Мислим да не ползваме организираните екскурзии и програмата, която сте направила ми се струва подходяща и за нас, но все още не съм проучила с какъв транспорт се стига до различните дестинации. Имате ли маршрута от Лалели до Минатюрк и до Св. Стефан? с какво смятате да стигнете до там?
От организираните мислим да се възползваме единствено от вечерята на яхта с турска програма. Някой бил ли е на такава вечеря??? Заслужава ли си?

Аз не препоръчвам вечерята с турска програма. Това за мен е една ненужно скъпа за предложената храна и програма вечер. Нито е автентична програмата, по-скоро е кич. Храната е оскъдна и гадна. Това са моите впечатления от такава вечер. Ние предпочитаме сами да се ориентираме къде ходят местните. Колкото по-далеч от туристическата тълпа, толкова по-добре.

# 374
  • София
Благодаря! Още от ТА не са ни дали хотела, където ще спим, но ще е около улицата с трамваите. Мисля, че Лалели се казва квартала. Предполагам, че първият ден ще тръгнем с метрото до Сапфир, после обратно към Таксим и по обратно към Галата, Eminonu и  към хотела.

Аз не препоръчвам вечерята с турска програма. Това за мен е една ненужно скъпа за предложената храна и програма вечер. Нито е автентична програмата, по-скоро е кич. Храната е оскъдна и гадна. Това са моите впечатления от такава вечер. Ние предпочитаме сами да се ориентираме къде ходят местните. Колкото по-далеч от туристическата тълпа, толкова по-добре.
[/quote]
А какво бихте ми препоръчали Вие, за да усетим тяхната атмосфера на вечря и съответно да не ни струва безбожо много пари?

Общи условия

Активация на акаунт