Истанбул [тема 43]

• 92 727
  • 752
  •   1
Отговори
# 375
  • Бургас / UK
Където и да сте в Истанбул ще усетите атмосферата му  Heart Eyes
Дали ще сте в някой дворец,джамия,църква,дали ще се разхождате по улиците,дали ще се возите на корабче,дали ще седите на някоя пейка наблюдавайки Босфора....навсякъде има атмосфера.Направете вечер един "тигел" по Истиклял или отидете до Ортакьой,за да се потопите в нощния живот ...
 BitterSweеt е права за тези вечери,никой до сега,до колкото помня не се е изказал положително за организираните посещения на ресторант с програма.За вечеря на яхта не знам как е,но за тези пари сигурно ще си направя 10 тура по Босфора с обикновено корабче..Представете си ,че не ви понася клатушкането на яхтата и нито можете да ядете ,нито да пиете,да не говорим за други проблеми и по-скоро ще си изкарате кошмарно отколкото да имате хубави спомени... Peace
Изказвам лично мнение само,всеки си преценя кое за него е най-добре  Peace

# 376
  • Свети Влас
На мен ми хареса такава вечеря с програма. Храната ме насити, дори преядох. Но всеки е с различен вкус.

# 377
  • гр. София
На мен ми хареса такава вечеря с програма. Храната ме насити, дори преядох. Но всеки е с различен вкус.
А вечерята къде беше - в заведение или на яхта? Доколкото разбирам май в заведение. Ако е така - в кое бяхте?

# 378
  • Свети Влас
В заведение. Сега не се сещам името, като се сетя ще го пиша.

# 379
Когато ние ходихме.част от групата ни отиде на традиционната турска вечер на корабче /40евро/Бяха доволни и казаха че им е харесало.

# 380
  • Пловдив
От аквариума дали би могло да се отиде до Сапфира?
За можене - може, ама са доста отдалечени...
За Истанбул аквариум ли става дума? Този във Флоря?

Още не сме решили в кой аквариум ще отидем. С ТА сме и на повечето места ще ходим групово. Но аквариум няма включен, има доста желаещи и ще отидем първия следобед, когато има посещение на МОЛ Джевахир, ще го пропуснем и ще отидем до аквариума. И тъй като и Сапфира не е включен питам, за да преценя дали може да отидем и там след това. Ако не стане - не стане, при следващото посещение  Laughing

# 381
  • София
Когато ние ходихме.част от групата ни отиде на традиционната турска вечер на корабче /40евро/Бяха доволни и казаха че им е харесало.
а колко време прождължава вечерята? Знаете ли подробности как е минала?

# 382
а колко време прождължава вечерята? Знаете ли подробности как е минала?
Нямам спомени но поне 3-4 часа.Не съм разпитвала с подробности.

# 383
  • Варна
ЗлаВещица, ако толкова държите да отделите следобед на аквариум, според споделеното тук си струва повече този във Флоря, близо до летището. До него се стига с авт. BN1 или BN2 от Еминьоню. Те се движат по крайбрежния бул. Кенеди и имат спирки и под Лалели, и близо до Йеникапъ. Зависи коя ще ви е отправната точка. Тези автобуси обаче имат доста странно разписание в посока аквариума, според сайта. Добре е да ги видите и да прецените дали ще можете да се възползвате от тях.
Сапфир пък, предполагам знаете къде се намира и е леснодостъпен с метрото. След връщане от Флоря бихте могли да повървите от Еминьоню до спирката на метрото Halic. Разстоянието е съвсем малко. От там взимате метрото в посока Haciosman до сп. 4.Levent, която, както много пъти сме казвали, дори има изход в подземните етажи на небостъргача.
Предполагам, че целият този маршрут трябва да се мине за малко повече от час, до час и половина. Разбира се, зависи в какъв трафик ще попаднете с автобуса.

Аз не бих сложила като поредни в програмата два обекта, които са на двата края на града, образно казано.

С коя ТА пътувате? Преди масово водеха преди отпътуване в МОЛ Форум, където е по-малкият аквариум...

Ако предпочетете него, той е достъпен и с метрото и ще спестите време от път. Освен това в него има тунел под водата, какъвто май липсва в другия. Обаче пък други преимущества изглежда няма.

Последна редакция: сб, 24 мар 2018, 12:13 от beljata

# 384
  • София
А вечерята къде беше - в заведение или на яхта? Доколкото разбирам май в заведение. Ако е така - в кое бяхте?
И за яхтите е подобно положението. Не съм била, но се е случвало да коментират. Само Госпожата и Мимето бяха доволни от подобна проява на кораб, но май беше заради веселбата, а не заради храната. Госпожата беше посрещала Нова година, а за Мимето помня, че сами си бяха избрали корабчето по отзиви в Трипадвайзър. Туристическа агенция трудно ще заведе на читаво място. Те водят на изгодно за тях място, т.е. където им правят големи отстъпки, за да има по-голяма комисионна. Съответно и храната е предварително уговорена и приготвена, с не особено добро качество и в малко количество. За автентичен вкус пък е дори смешно да се говори.

ЗлаВещица, двете места са твърде далече, но и не е неосъществимо. Транспортът за връщане от аквариума във Флоря все ще е един и същ - автобусите, които вървят по крайбрежието на Мраморно море. Според времето ще прецените дали да си отидете директно в хотела в Лалели или да се качите от спирката на Йеникапъ на метрото за 4Левент. Мисля, че ще пътува около 20-25 минути до там. После ще се върнете пак с метрото. За небостъргача трябва поне 1 час да се предвиди, но може и 2 да минат незабелязано. Много зависи и какво е времето, защото ако е студено, няма да се издържи дълго. Киното е 15-20 минути.

Беличката ме е изпреварила, но и аз ще пусна написаното. Wink

# 385
  • Пловдив
Благодаря, момичета! Явно ще преценим според времето.
Тъкмо бях навита за Флоря и тунелът ще ме накара да се откажа, на мен той ми хареса най-много Simple Smile

Белята, с Ривиера тур сме.

# 386
  • София
Наистина няма тунел във вида, в който е в малкия аквариум, но всичко останало си заслужава! Много хубаво е направен! Местата, където си заобиколен отвсякъде с риби са доста. Според мен няма да съжаляваш!

# 387
  • София, Хаджи Димитър
 Момичета ,как смятате, около 20 април може ли вече да няма цъфтящи лалета?

# 388
  • Варна
Като гледам прогнозата, а и празните алеи в Емиргян (поне доколкото ги виждам през камерите), може да се окаже, че тази година пикът им ще е по-късно. Обаче никой не може да каже със сигурност. Цъфтящи ще има. Въпросът е кои ще са повече - те или прецъфтелите (или пък, имайки предвид горното, още неразцъфналите).

Като казах "камерите"... Вчера измиха коритото на езерото в парка. Знамето от лалета по-нагоре, обаче, даже не зеленее, което ме кара да смятам, че още не е засадено. Същото се отнася и за пространството вляво от езерото.

Аз ли нещо се бъркам, или средна температура 13-14 градуса (според прогнозата) през април в Истанбул си е студеничко?

# 389
  • София
Като казах "камерите"... Вчера измиха коритото на езерото в парка. Знамето от лалета по-нагоре, обаче, даже не зеленее, което ме кара да смятам, че още не е засадено. Същото се отнася и за пространството вляво от езерото.
А белите цветя какви ли са? Виждат ми се доста високи за теменужки, а за нарциси са ми прекалено бели.  newsm78  Според мен са лалета.

И аз вчера гледах как мият дъното. Но са оставили тук-там кални петна. Всъщност може и да е изтъркана боя, а не неизчистено. Wink

Общи условия

Активация на акаунт