Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 2

• 91 263
  • 803
  •   1
Отговори
# 435
  • София
А пиеш ли метформин? Аз съм така когато пия някое от метформиновите

# 436
Щото не знаете за какво може да става въпрос. Ама да не навлизаме в подробности. На мен нищо ми нямаше първите месеци, после ми се разказа играта.

Напротив, би ли споделила? Смятам, че ще е полезно

# 437
  • Ню Йорк
Момичета имам разстройство още като забременях.Тогава казаха от хормоните е.Е детето е на 4 години и половина и аз си го имам.Та нито съм отслабнала нито нищо,ама хапваш и тичаш към едното място.Не е никак приятно.

Съчуствам ти, защото и аз съм така поне 10г вече. Имало е дни в които не мога да мръдна от къщи. Пия смекта и хидрасек, защото са най-безвредни, но се случва да взимам и по-силно, ако ми се налага да излизам и проблема не отшумява. Лежах и в гастро-ентерология, всякакви изследвания си правих, няма пробиотик, който да не съм пила и пак резултата е никакв. Sad

# 438
А пиеш ли метформин? Аз съм така когато пия някое от метформиновите

От месец пия,но преди това не.Така че не той е проблема.

# 439
  • София
Значи имаш непоносимост - някоя храна ти създава сериозен проблем. Преди години имах постоянно главоболие, стигах до мигренозни пристъпи, отдавах го на напрегната работа и проблеми в личния живот, имах постоянно подут корем, на моменти болезнен - след изследване казаха че е нервмен стомах и всичко било от стреса. Имах постоянно запушване на носа - искаш да се издухаш  ама нищо не излиза - казаха че е от сухият въздух зимата в стаята, както и да е - свикнах и много години си живееех с тия неща - бяха си нещо нормално за мен.
Преди две години и половина /по други здравословни причини/ спрях глутена и млечните. След около месец, месец и половина по грешка хапнах продукт съдържащ глутен и нямаше и един час след това щях да умра от главоболие, тогава се усетих че от както съм спряла глутена и млечните нямам с главоболието и със секрет в носа. След това се включих в елиминационната диета на Надя Петрова и правих лечение за пропускливи черва. От тогава ми изчезна и подуването на корема. Сега мога да хапна глутен и ако е единичен случай няма да има поражения, но ако ям два дни подред - тоалетната е моя. Ако хапна млечни в по-голямо количество ми се появават пъпки по лицето и т.н. установи се че имам глутенова непоносимост и лактозна нетолерантност.
Радинка състоянието ти не е за подценяване, това не е нормално

# 440
Здравейте момичета, влизам във вашите редици и аз. От повече от 12г ми откриха тереодит на Хашимото и диабет тип 2. Пия л тироксин и сиофор /от два месеца глюкофаж/. Миналата седмица си правих и изследвания на инсулина. Моля , някой да ми каже как да си кача снимката с изследванията, за да ми кажете според вас имам ли ИР или не.

# 441
Аз знам,че някъде има проблем.Но вярвате или не ендото бе първия лекар който ми повярва,че спазвам режим на хранене и не отслабвам,че се потдувам до болка и не мога да ходя.Всички ми се изсмиваха . А за стомаха казаха нервен стомах.

# 442
  • София
Явно режимът не е това което трябва да бъде ...........  щом имаш постоянно разстройство.

# 443
Присъединявам се към мнението за непоносимост към храни.Не е лесно да се открие храната, причина за това, но ако искаме излекуване, друг начин няма.

Здравейте момичета, влизам във вашите редици и аз. От повече от 12г ми откриха тереодит на Хашимото и диабет тип 2. Пия л тироксин и сиофор /от два месеца глюкофаж/. Миналата седмица си правих и изследвания на инсулина. Моля , някой да ми каже как да си кача снимката с изследванията, за да ми кажете според вас имам ли ИР или не.
ИР е преддиабет.Ако си вече с диабет2, най-вероятно преди това си била с ИР....Макар че не съм специалист все пак.
За снимката:горе над прозореца за отговор отиваш на предпоследния символ-като фотоапарат е, и прилагаш снимката от компютъра.
Или можеш просто да напишеш данните...

# 444
Да ви питам как ви се вижда
 Глюкоза 4,89 (3,6-6,1)
Серумен инсулин 10,19 (2,6-25)
HOMA индекс 2,21( <2,5 норма, 2,5-5 рискова, >5 висока)

# 445
Не става с качването на снимката, затова пиша

инсулин 0мин        3.39 реф ст-ти            2.6-25
инсулин 60 мин   12.63   реф ст-ст          18-276
инсулин 120 мин    68.37      реф ст-ст    16-166

глюкоза 0 мин   4.97 реф ст-ст    до 6
глюкоза 60 мин 5.48 реф ст-ст  до 8.9
глюкоза 120 мин 5.71 реф ст-ст до 7.77
.

# 446
Да ви питам как ви се вижда
 Глюкоза 4,89 (3,6-6,1)
Серумен инсулин 10,19 (2,6-25)
HOMA индекс 2,21( <2,5 норма, 2,5-5 рискова, >5 висока)

Трябва да е до 6-7.
Леко е завишен. Иска се диета.

polq1980, тези резултати с Глюкофаж ли са? Ако да, колко е бил преди това инсулина на гладно?
Сега всичко ти е ОК.

# 447
Да тези резултати са с глукофаж, но както споменах съм на лекарства вече 12г. За най голямо мое и ваше учудване преди това никой не ми е правил такива изследвания. Аз от малък град /Троян/ и съм се доверявала на нашата ендокр-ка, но миналия месец ходих на гинеколог в София. Заговорихме се с докторката и от дума на дума стана въпрос какви заболявания имам и какво пия. По нейна препоръка си пуснах всички тези изследвания и тя ми каза, че имам ИР и от там тръгнах и се зачетох, та стигнах до вас. От 4 дена спазвам и някакъв режим. Досега честно да си кажа не съм го взимала така на сериозно. Лутала съм се тези 12г от диета на диета, но спра ли диетата и си хапвам сладко, хляб и т.н. Но сега съм се заела вече много сериозно, чета, следя и се опитвам да се ограничавам. Дано този път успея. Много ми харесва вашата тема, изчетох я цялата , сега отивам и на първата.

# 448
Прочети ги и ще видиш колко неща не са подходящи. Но, както винаги, ендо-то не е казал нищо по въпроса. ooooh!

# 449
  • София
Щото не знаете за какво може да става въпрос. Ама да не навлизаме в подробности. На мен нищо ми нямаше първите месеци, после ми се разказа играта.

Напротив, би ли споделила? Смятам, че ще е полезно

Всеки божи ден около 16:00. И не става с тичане до WCто.
Срам ме е да влизам в подробности. просто не бих си го причинила пак.

Мислела съм си, че е заради многото мазнини, но не съм пробвала да ям въглехидрати. Та спрях хапчето. И хоп, след по-малко от година + 7-8 кила. Без промяна в храненето.

Знам че има 10 вида на пазара, но не смея да си взема друго, листовките им си приличат и обещават същото.

Общи условия

Активация на акаунт