Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 2

• 91 148
  • 803
  •   1
Отговори
# 615
А пък аз все съм си била слаба, а последните 3 години съм слон и се мразя. Така като гледам и бавно няма да отслабна. Домати не можело, чушки, млечни не може....ами аз като мразя месо, само на яйца и зелени салати ли да карам. Тази вечер ядох елда с гъби  и домати и краставици. Вчера си бях правила руло стефани с конска кайма, но не мога да го преглътна. Не само, че не обичам месо, ами и конското някакво сухоооооооо...

# 616
  • Ню Йорк
А пък аз все съм си била слаба, а последните 3 години съм слон и се мразя. Така като гледам и бавно няма да отслабна. Домати не можело, чушки, млечни не може....ами аз като мразя месо, само на яйца и зелени салати ли да карам. Тази вечер ядох елда с гъби  и домати и краставици. Вчера си бях правила руло стефани с конска кайма, но не мога да го преглътна. Не само, че не обичам месо, ами и конското някакво сухоооооооо...

Кой пък ти каза да не ядеш млечни и зеленчуци?  newsm78

# 617
Ами в групите във фейсбук казаха, че млечни заради лактозата не трябва да се ядат, а доматите заради захарите, морковите и чушките така и не разбрах защо....

# 618
  • Ню Йорк
Ами в групите във фейсбук казаха, че млечни заради лактозата не трябва да се ядат, а доматите заради захарите, морковите и чушките така и не разбрах защо....

Те там някакви видни ендокринолози ли са в тия групи?! Професори, може би?! Как може някой да се връзва на казаното във фейсбук  doh

# 619
Защо, тук ли са видните ендокринолози?

# 620
alinnna, вместо да четеш кой какво пише, вземи попрочети малко за ИР. Тогава ще си изградиш мнение.
И не само за ИР, ами ако трябва и за групите храни - протеини, мазнини и въглехидрати.

# 621
Аз тъкмо започнах диабетечния код на др. Фънг и пресмислям доста от нещата, които имам за даденост.
Правите ли фаста по 24 часа 2 пъти седмично или 16 часовия фаст 5-6 пъти седмично? Много екстремно идва..

# 622
Аз тъкмо започнах диабетечния код на др. Фънг и пресмислям доста от нещата, които имам за даденост.
Правите ли фаста по 24 часа 2 пъти седмично или 16 часовия фаст 5-6 пъти седмично? Много екстремно идва..

Не знам много за този фаст, освен че на периоди се гладува.
Понякога и аз го правя. Веднъж или два пъти в месеца през почивните дни.
Имаш ли инфо на български да прочета какво точно пише?
Нищо не откривам за този д-р Фънг.

# 623
Аз го чета на английски. Dr Jason Fung. " The diabetes codel".

Доколкото виждам на пръв поглед е редуване на режимно хранене с не прием на храна от 16 до 36 часа на определени интервали.

# 624
  • София
За млечните и ИР: хранителният режим на д-р Ригов за моята роднина с ИР също препоръчва силно ограничаване на продуктите от краве мляко (може продукти от козе мляко).

А за паузите и броя хранения дневно: 5.  Срещу 2, докато развиваше ИР. Припадаше по време на гладуванията (от хипогликемията). Точно от рязкото спадане на кр. захар при ИР - порови да прочетеш механизма как се получава - гладуванията са изключително опасни.

Чета на този д-р Фънг цитати и ми е малко смешно - аз се храня точно както той препоръчва, а съм качила 15 кг Simple Smile, и да, хормонални са, само че заради спадащите нива на прогестерон и естроген от настъпващата менопауза.

Та, обобщено,  на шарлатания го избива този бъбречен доктор.

# 625
Какви са тези глупости за доматите, чушките, морковите....?
Да, малко по-въглехидратни са от постната зелена салата, ама едва ли изяждате по 2 кг домати или моркови на ден...от един домат/морков няма да надебелеете.
Яжте нормалните за човека храни-месо/риба/яйца/зеленчуци, плодове рядко...и тялото самО си знае работата.
С нормалната за човека храна ще поправите повредения метаболизъм, а от там той сам ще свали излишното тегло.
Всичко друго е насилие над организма, на което той яростно ще се съпротивлява, вместо да ви помага.
15-16 часов фаст понякога ми се получава естествено...вечерям около 20.00ч. например, а сутринта не съм гладна, съответно не ям...ям когато огладнея, обикновено към 11.00-12.00ч. или по-късно.Никога не съм гладувала целенасочено...просто ям когато съм гладна и не ям, ако не съм гладна, само защото е час за хранене.
А естествената човешка храна ще направи точно това, ще нормализира чувството за глад...

# 626
  • Пловдив
Да, малко по-въглехидратни са от постната зелена салата, ама едва ли изяждате по 2 кг домати или моркови на ден...от един домат/морков няма да надебелеете.
Яжте нормалните за човека храни-месо/риба/яйца/зеленчуци, плодове рядко...и тялото самО си знае работата.
С нормалната за човека храна ще поправите повредения метаболизъм, а от там той сам ще свали излишното тегло.
Всичко друго е насилие над организма, на което той яростно ще се съпротивлява, вместо да ви помага.
15-16 часов фаст понякога ми се получава естествено...вечерям около 20.00ч. например, а сутринта не съм гладна, съответно не ям...ям когато огладнея, обикновено към 11.00-12.00ч. или по-късно.Никога не съм гладувала целенасочено...просто ям когато съм гладна и не ям, ако не съм гладна, само защото е час за хранене.
А естествената човешка храна ще направи точно това, ще нормализира чувството за глад...
Абсолютно съм съгласна! А в домата колко въглехидрати да има... пише 3,89 гр. в 100 гр. домат, нима ще изядем 10 домата?
Този фаст понякога и при мен естествено се получава, но не съм убедена, че е полезен. Ще чета, но никак не ми се вярва. Обикновено после съм толкова гладна, че ям двойно Sad
Всъщност, мисля че при всички нас е много важно психологически да се чувстваме комфртно с режима си, за да не се изкушаваме да се върнем към старото хранене. Предполагам повечето от нас сме стигнали тук точно заради желанието да хапваме сладко и тестяно, което значи че си го обичаме...
Аз за себе си поне знам, че най-трудно е да си упорит и да продължиш режим с години. Иначе съм сваляла по 10-15 кг, които после не само си връщам, но и качвам повече... предполагам познато на всички тук Sad

# 627
Аз ако се поставя на диета, психологически веднага отивам да изям нещо супер вредно, което по принцип никога не ям, но на момента просто все едно ще умра ако не го изям.
Затова не правя диети, нито мисля за ограниченията. Купувам си храни, които желая да консумирам, за да имам избор между тях, и просто си ги ям. С времето става навик и това е. Начин на живот, а не диета.
Точно преди малко ядох домати. Ми мисълта че в домата има 3 грама въглехидрат и видиш ли, от него ще надебелея...ми това може да поболее всеки. Как се живее така, не знам. Залитане в коя да е посока ми се вижда супер вредно.

# 628
Скрит текст:
Абсолютно съм съгласна! А в домата колко въглехидрати да има... пише 3,89 гр. в 100 гр. домат, нима ще изядем 10 домата?
Този фаст понякога и при мен естествено се получава, но не съм убедена, че е полезен. Ще чета, но никак не ми се вярва. Обикновено после съм толкова гладна, че ям двойно Sad
Всъщност, мисля че при всички нас е много важно психологически да се чувстваме комфртно с режима си, за да не се изкушаваме да се върнем към старото хранене.
Скрит текст:
Предполагам повечето от нас сме стигнали тук точно заради желанието да хапваме сладко и тестяно, което значи че си го обичаме...
Аз за себе си поне знам, че най-трудно е да си упорит и да продължиш режим с години. Иначе съм сваляла по 10-15 кг, които после не само си връщам, но и качвам повече... предполагам познато на всички тук Sad
Ей това е основата!
Аз се храня ВМ вече трета година, явно това е "моето хранене", лесно ми е, харесва ми...не че нямам грешки и прегершения (ама така да не я обичам тая дума), в другата тема "Дневникът...." дори публикувах едноседмичната си кулинарна вакханалия от Цветница до Великден....но важното за мен е 80%/85%/90% храната ми да е правилната, а останалите % "давам" на вредните боклуци, когато/ако ги има.
Дозата прави отровата!-когато отровата е в мини количества, тялото успява да се справи с нея.Проблем настава, когато отровата е ежедневна и постоянна.

# 629
Аз много харесвам Д-р Фънг Simple Smile
Без да знам, от години имам 16 часова пауза, не закусвам, пия само кафе, от 2 години с масло. Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт