Митове за кърменето. Една по-различна тема

• 46 296
  • 1 160
  •   1
Отговори
# 1 080
Аз бих се притеснила, ако дъщерите ми от кърмене зомбясат като мен. Бих ги посъветвала да я карат по-лекичко.

# 1 081
Ами защо го разискваш тогава. То не бяха подигравки и смях то не беше чудо. Какво те интересува теб как се кърми при положение че ти твоето дете си го отгледала. Или те притеснява да не би дъщерята да се окаже някоя фанатизирана кърмачка или пък снахата. Макар че това ще е супер интересно за наблюдение ако реши да кърми навън с теб наблизо. Laughing
Та каква е твоята идея.
Божееее.......интересно мислене...ще се въздържа от отговор! ooooh!

# 1 082
Аз пък смятам че всеки сам трябва да реши какво да прави. Аз лично не съм била зомбясала изобщо и дори майка ми не можа да ми развали кърменето въпреки че се опитваше.

Е що се въздържаш от отговор.

# 1 083
Аз пък смятам че всеки сам трябва да реши какво да прави. Аз лично не съм била зомбясала изобщо и дори майка ми не можа да ми развали кърменето въпреки че се опитваше.

Е що се въздържаш от отговор.
Естествено, че сам трябва да реши, няма какво да се затюхваме, че само 2 процента видиш ли били на изключително кърмене....всеки си решава как ще кърми и какво ще прави......никога до сега не съм се намесила в желанията и решенията на някой...няма да го направя и за в бъдеще!

# 1 084
То сам трябва да реши, но някои неща се виждат по-добре отстрани. Те и някои пияни на кирка твърдят, че са трезвени, та така и с кърменето. Отстрани се вижда, ако има прекаляване, но жената може да е добре подкована и да отрича.

# 1 085
То сам трябва да реши, но някои неща се виждат по-добре отстрани. Те и някои пияни на кирка твърдят, че са трезвени, та така и с кърменето. Отстрани се вижда, ако има прекаляване, но жената може да е добре подкована и да отрича.
Ако детето е здравичко и си наддава нека си прекалява...сутринта четох една мама на 9 месеца детето не иска нищо друго освен кърма.....разтревожена беше жената и както на някои им е трудно засукването, на нея ще и е проблем отбиването.....та всеки си има главоболия, лесно мама не се става! Simple Smile
Ако засяга моето дете ще го посъветвам или близък човек.....но не бих се месила иначе!
Както и да е ....то таз тема с тия 2 процента стана историческа!

# 1 086
Ама пак опираме до това, че чак толкова опиянени от кърменето няма масово в България, че да е някаква сериозна опасност. Далеч по-страшни неща има.

# 1 087
Ама пак опираме до това, че чак толкова опиянени от кърменето няма масово в България, че да е някаква сериозна опасност. Далеч по-страшни неща има.
Ако децата се развиват добре, нека са опиянени, но ако страдат и не наддават и майката не може да прецени е лошо, но дет викаш Елена това са само 2 процента!

# 1 088
Недохранени деца с проблеми в развитието, процентно, се срещат по-често извън кърмените групи. И основната причина не е фанатизъм или че майката не си обича детето, а бедност. АМ се разрежда с двойно количество вода, както и сокове и т.н., за да има повече. Отделно, там преобладават и болести като туберколоза при новородените. Ама това са елементарни неща, за всеки, който е имал поне малък реален досег с действителността извън групата за дълго кърмене, където драмата е дали детето е изяло един картоф на 4 месеца и дали е бил био.

Не са 2 процента фанатичките. 2 процента са изключително кърмещите на 4-5 месеца. Има предоволно такива с добре наддаващи бебета сред тях, които кърмят от удобство и мързел за друг вариант най-вече, например аз. Така че за опиянени от кърмене майки, чиито деца страдат не съм особено притеснена, само защото имало 3 случая за 5 години по новините. По-странно е защо ги няма ежедневните случаи на умрели деца поради липса на медицински грижи.

# 1 089
Ама нали вече говорихме, че не  е до масовост, а до коя е най-шумната нишова групичка, защото тя задава тона. То и Ислямска Държава не е масова, ама една шепа хора правят основните золуми, една шепа радикализирани държат цял континент на нокти.

Така и с кърмачките, говорим за оня половин процент, които са с микрофон в ръка и с обществено и онлайн влияние. Така де, лакто-талибаните...

# 1 090
А чия отговорност е да им изземе микрофона и да почне да шуми например за това? И защо те са по-опасни от крайната бедност и мизерия, засягаща пряко далеч над 2 процента от населението?

http://m.dir.bg/dnes/news/12510851/

Новина от родния ти град от миналия месец. Дали е защото ги е кърмила изключително гола до пъпа в мола?

http://bnr.bg/plovdiv/post/100941807/sastoanieto-na-bliznachetat … to-izleze-ot-koma

Последна редакция: пн, 12 мар 2018, 17:44 от elenna

# 1 091
  • Пловдив
Ако беше модерността проблема, то индикатори, които се подобряват с нея: детска смъртност, продължителност на живота, честота на предотвратими инфекции и т.н. и т.н. щяха и те да са се подобрили в правилната посока. За съжаление, и по тях сме рекордно зле.
Нито продължителността на живота е по-ниска, нито детската смъртност е по-висока сега от когато и да било преди у нас, а вероятно е така и с честотата на предотвратимите инфекции, макар че за тях не съм сигурна. В какъв смисъл "правилната посока"?
И "рекордно зле" за каква група сме? В сравнение със Западна Европа - със сигурност. В световен мащаб - едва ли.
А изкуственото хранене с адаптирано мляко, както е обичайно у нас, не с нишесте и вода и не поради недохранване на майката и по тази причина липсваща кърма, независимо на какво се дължи тенденцията, може и да не е върхът на модерността, но във всеки случай не е и "точно обратното".

# 1 092
нито детската смъртност е по-висока сега от когато и да било преди у нас

http://dnes.dir.bg/news/naselenie-natzionalen-statisti%D1%87eski … igratzia-18890257

"През последните 20 години този показател бележеше снижение. Това е всеобщата европейска тенденция. За съжаление в България този показател все още е около два пъти по-висок от средното за ЕС."

Снижаващата се тенденция се обърна през 2015 и оттогава насам смъртността сред децата расте. По други данни, обратът започва през 2014, след 17 години поредица на намаляване.

На нас целта ни е да сме по-добре от Кения или?

За АМ, разбира се и слава Богу, повечето некърмещи избират най-добрата алтернатива и имат достатъчно пари за нея. Но това далеч не е универсално. Не става за въпрос, че всички некърмещи са малоумни, бедни или психично болни и ще си уморят децата. Просто случаите на крайно бедни хора, които не могат да хранят децата си адекватно са в пъти повече, стотици пъти повече, отколото тези на вманиачени кърмачки, които ги е страх да не дадат "кравешка отрова" или каквото беше там.

Моята лична позиция е "fed is best": бебетата и децата трябва да са обгрижени и нахранени с подходяща за възрастта им храна, в достатъчно количество. Дали ще е кърма или АМ за малките деца, е маловажно в този контекст. И войните между двата лагера изпускат главната причина, защо кърменето е добре да се увеличи. Не е за тези, които имат достъп до качествено и достатъчно АМ и избират него за децата си. А за онези, които ако не кърмят, остават с алтернативата каша от брашно и компот от дренки, разводнен айран и т.н. Ако не познавате такива хора, мога да ви насоча къде да ги намерите или се обърнете към социалната служба във вашия град.

Нещата болезнено се изкривяват от една наистина малка група хора, за които кърменето на 100% и нищо друго става някаква самоцел и пропаганда. Все пак, огромната част организации, инициативи и личности, работещи в подкрепа увеличаване на кърменето нямат крайни позиции, че сега всички трябва да кърмят изключително и продължително. Нито пък подкрепят кърмене, което да е в ущърб на здравето на майката или детето, камо ли децата да останат недохранени.

Последна редакция: пн, 12 мар 2018, 23:27 от elenna

# 1 093
Слава Богу не познавам толкова бедни хора, които да не могат да изхранят децата си, но вече разказвах за момиче от провинцията, което бе с болното си бебе в моята болнична стая в болницата и го хранеше с боза!!!

# 1 094
  • над кукувичето гнездо
Олеее, а аз изхвърлям по половин литър кърма дневно от месец - насам... Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт