Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е дексаметазон и за какви цели се използва?
Какви са подготвителните контракции и как могат да бъдат разграничени от преждевременните контракции?
Какви са противопоказанията за приемане на Флостерон?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е дексаметазон и за какви цели се използва?
-
Какви са подготвителните контракции и как могат да бъдат разграничени от преждевременните контракции?
Подготвителните контракции обикновено са безболезнени и се характеризират със стягане или дърпане в корема. Те са нормална част от подготовката на тялото за раждане. Преждевременните контракции, свързани с началото на раждането, обикновено са по-болезнени и имат редовна периодичност, като се увеличава интензивността и честотата им.
-
Какви са противопоказанията за приемане на Флостерон?
-
Какво представлява гестационният диабет и какви са неговите ефекти?
-
Какво представлява трикуспидалната регургитация при бебетата?
С перфектни мерки е Божидар пу-пу! Иначе напълно ти вярвам, черните мисли не ни напускат до последно... дано оттук нататък се радвате на безоблачни дни и детски смях! Ако може да споделиш къд е ражда и също дали се оказаха верни мерките на бебето според това, коеот ти казваха на ехографа.

И аз минах през какво ли не по време на моята Б - кървене, ниска плацента, бактерии в урината, пих АБ 4 пъти...Не мога да кажа, че всичко се забравя, но да кажем остава на заден план като мине раждането. Ти разбира се това го знаеш много добре, защото вече си имаш едно съкровище. Стискам палци за спокойни последни седмици! 
Преди всичко, моля тези от вас, които не си виждат имената и бебенцата на първата страница, да ми драснат набързо на лични, тъй като надали ще ми остане време да изчета всичко... (извинявам се, ако звучи надуто)
Досега всичко беше изключително изпитание, а всичко тепърва предстои
Както казваше баба ми: малки деца - малки ядове... Още от 3-та седмица след изписването сме със зверски колики, та и до ден днешен, с тази разлика, че като че ли са само вечер преди лягане (досеха бяха долу-горе постоянно). Започнаха да си пропускат нощното хранене, та вече се и наспивам
Иначе с двамата нямаше да се справя без наш'те, които дават дежурства вкъщи. Бабата понякога ме изкарва извън релси, защото много се изживява като тяхна майка. Понякога се чувствам като заложник, защото хем ме дразни много, хем осъзнавам, че без нея на децата няма да им се обръща толкова внимание и ще страдат. Но за бебоците и в огъня се хвърлям, така че стискам зъбки и им се радвам