Забременели след ин витро - Тема 43

• 107 813
  • 738
  •   1
Отговори
# 450
  • В сърцето на любимия човек
Аз бях на инжекции прогестерон, но Пролутон депо (седмична инжекция).
Прогестан е инжекционен разтвор, който се поставя ежедневно и според нуждите на пациента се слагат 1 или 2 ампули дневно.
Инжекциите се слагат само при доказано нисък прогестерон и неусвояване на другите лекарствени форми или в случай на кървене (когато трябва бързо да се усвои лекарството).
Не си самопредписвайте инжекции!

За сравнение ето как беше при мен на 5ти ден след доказана с ехограф О:
- без Утрогестан - прогестерон 8
- с Утрогестан 3х2 - прогестерон 13
- с Пролутон депо поставен на 2ри ден след О - прогестерон в деня на трансфер (5ти ден) 35
Аз не усвоявах Утрогестана и това наложи инжекциите.

Сега съм бременна по естествен път. В деня, в който разбрах за това изследвах ТСХ и прогестерон и стойността на второто беше 14. Започнах прием на Утрогестан 2х3 и с изключение на единично прокървяване заради леко отлепване поради претоварване, което наложи еднократно поставяне на Пролутон депо, не ми се е налагало да ми слагат повече инжекции. Лекарите преценяват най-добре според ситуацията.

# 451
Благодаря ви! разбира се че не си самопредписвам лекарства. Задължително ще коментирам с доктора какво и кога да се слага. Просто искам да съм спокойна и за това си взех да имам... ако нещо се случи. Благодаря ви момичета.

# 452
Дозата на Прогестан са 2 ампули дневно, без да се ползва никакъв друг вид прогестеронов препарат. А бях на инжекции от нулев ден до 12 седмица и 3 дни.

# 453
Dundys Благодаря. Ще предупредя дпктпра че имам инжекции да знае и ще следя прогестерона.

# 454
Dundys Благодаря. Ще предупредя дпктпра че имам инжекции да знае и ще следя прогестерона.

При нисък прогестерон и кървене я началните седмици прогестана е най-добрата алтернатива за прогестеронов препарат.

# 455
  • В сърцето на любимия човек
За мен беше недостатък, че се поставя ежедневно, мускулно и е маслен разтвор (съответно е малко по-болезнен при поставяне), а аз не мога да си поставям сама такива инжекции. Затова с д-р Персенска избрахме депо инжекциите.

# 456
Пънче, мм се беше специализирал. Освен това тайната е да се подем тава дълбоко мускулни със зелена игла. После масаж и компрес. Бях пушка. Бързо се набожда като дартс и бавно се впръсква разтвора 1 буца не получих.

# 457
При неправилно поставяне на инжекция с маслен разтвор може да се предизвика сериозен проблем.
Не е шега.  Не бих съветвала никой в домашни условия сам да си ги поставя, защото имам позната, която стигна до хирург заради подобно нещо.

# 458
Герда, спри се моля те. Мускулните инжекции се поставят по определен начин, когато на човек му бъде показано как да се поставят не е драма. 5 пъти ми поставяха прогестан сестри и 5-те пъти бях със синини, защото често медицинските работници не спазват правилата на поставяне за разлика, ако човека до теб е обучен за това. ММ един път не ми е направил синина или буца, защото внимава. Тук не говорим сам да си поставяш инжекциите. А да ти ги поставя някой който ще го направи с внимание. Но ако трябва да се дава всеки ден на някоя сестра по 6 лева за да ме насини, не благодаря. За мен най-логично е мм да бъде обучен как да ги поставя, защото той никога не би навредил съзнателно на жена си. И това с една позната ми звучи като една жена ми каза. 😂
Освен това за зелената игла не съм си го измислила аз, а с такива слагат прогестан и прулотон депо турците, защото не в важно да в дебела иглата само, защото е маслен разствор, а и да е дълбока мускулна, затова се поставя със зелена, а не с жълта както масово тук в БГ ги поставят.

Последна редакция: вт, 05 юни 2018, 18:02 от DundyS

# 459
Моята позната направи абсцес от неправилно поставяне на прогестеронови инжекции.

# 460
  • София
Абсцес може да се получи винаги и от всички лекарства.

# 461
Където е слагана инжекцията става буца с течност, възпалява се и много боли.

# 462
Както каза Нандин абцес може да се получи и от слагане на Клексан, Фракси, Вит. В12 и т.н. В тази връзка сигурно Клексана ти го е биела медицински работник.

# 463
А аз имам топчета от двете страни на корема от Фраксито .Това сега абцес ли е ?????

# 464
Привет от мен! Днес в 16+5 ми установиха на Доплер граничен кръвоток на маточните артерии. Другата седмица съм при проф. Паскалева. Ако някой е бил при нея, моля да сподели какви изследвания за кръвосъсирване назначава? Ще ми се да отида направо с тях, за да не се връщам пак. Герда май беше ходила при нея, ако не се лъжа?

Общи условия

Активация на акаунт