Математически турнири 1-4 клас. Тема №49

• 118 494
  • 740
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Здравейте. Някой знае ли какво е било  съдържанието на задачата с морковите и заека - за 4-ти клас? Ще съм благодарна, ако може да получа яснота по нея, защото така, както я обяснява детето, излиза отговор "Понеделник"/той твърди, че е отговор А/, а истината е друга

# 361
  • Варна
Здравейте, коментирано е тук и знам, че пишат родители, подали декларация да не се оповестяват публично резултатите на децата им. Моля, кажете как се запознавате с резултата после? Към училището, в което се е явявало детето ли се обръщате или към РУО или друго? Една приятелка е подала и сега се чуди къде да търси резултата. На декларацията нищо не е пишело по въпроса.

# 362
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
заекът получил 12 моркова.
всеки ден изяждал по два.
в сряда изял последните два.
в кой ден започнал да яде?

# 363
Тук ще има значение как е изказано. Заекът дали е започнал да яде в деня, в който ги е получил или от следващия ден.

# 364
според детето е "започнал", не "получил морковите, а започнал да яде на следващия ден".
Simple Smile за калинките никой нищо не каза. Simple Smile

# 365
  • София
Здравейте, коментирано е тук и знам, че пишат родители, подали декларация да не се оповестяват публично резултатите на децата им. Моля, кажете как се запознавате с резултата после? Към училището, в което се е явявало детето ли се обръщате или към РУО или друго? Една приятелка е подала и сега се чуди къде да търси резултата. На декларацията нищо не е пишело по въпроса.
Детето би трябваво да е получило фиктивен номер, под който се изнася резултата му.

# 366
  • София
Много Ви благодаря, страхотни сте! Изясни ми се задачата

# 367
това ще свърши страшна работа ако само то е без име, но има номера и резултата в списъка, закачен на стената в училище.
Simple Smile Simple Smile Simple Smile
не намирам поста, но някъде имаше информация - по спомен, родител с детето, или с акта за раждане, в РУО.

# 368
Моята дъщеря е първи клас и като излезе не можа да ми разкаже нищо за задачите, освен че едната, която я е затруднила била за мравки, даже имената им помнеше Grin Обаче пък познато момиченце от друга зала каза, че не е имало задача за мравки, а тя пък била много затруднена от задача за мишки. Друго едно момченце също каза, че не е имало задача с мравки. И аз сега съм много озадачена, възможно ли е някоя задача да е имала варианти? Дъщеря ми е добре с четенето, не ми се вярва дотолкова да се е объркала. Hushed

# 369
Здравейте,

В задачите на Ру 1 - 2 клас има ли задачите от националния кръг за 2 клас? Ако не в коя книжка ги има?
П.П Не че сме класирани, но задачите миналата година бяха хубави.

# 370
Моята дъщеря е първи клас и като излезе не можа да ми разкаже нищо за задачите, освен че едната, която я е затруднила била за мравки, даже имената им помнеше Grin Обаче пък познато момиченце от друга зала каза, че не е имало задача за мравки, а тя пък била много затруднена от задача за мишки. Друго едно момченце също каза, че не е имало задача с мравки. И аз сега съм много озадачена, възможно ли е някоя задача да е имала варианти? Дъщеря ми е добре с четенето, не ми се вярва дотолкова да се е объркала. Hushed
Това е предпоследната задача - къщички на три мравки (и моето помнеше имената им). Дадени са някои от разстоянията, търси се разстоянието между къщичките на две от мравките.

# 371
  • София
 И моите деца са имали проблем с лоши копия на задачите, но като казали квесторката казала да решават по това, което виждат и толкова.
  Искам да помоля за информация къде може да се запишем за МБГ пролетен кръг в София. Досега сме се явявали в Данис, но сега видях че сме изпуснали срока.

# 372
И моите деца са имали проблем с лоши копия на задачите, но като казали квесторката казала да решават по това, което виждат и толкова.
  Искам да помоля за информация къде може да се запишем за МБГ пролетен кръг в София. Досега сме се явявали в Данис, но сега видях че сме изпуснали срока.

защо не попитате?
може още да има свободни места и да могат да ви включат.

# 373
  • София
това ще свърши страшна работа ако само то е без име, но има номера и резултата в списъка, закачен на стената в училище.
Simple Smile Simple Smile Simple Smile
не намирам поста, но някъде имаше информация - по спомен, родител с детето, или с акта за раждане, в РУО.
В нашето училище списъкът е именно така - или с име, или с номер. Така би трябвало да е навсякъде. Трябва да си попитат за номера, ако не си го знаят. Не виждам причина да се обръщат към РУО.

# 374
  • София
В 10 СУ и имало проблем с разпечатаните листове, не се е виждало, децата са чакали да разпечатат нови. Според моето дете, след като прегледахме темата след състезанието на две от задачите е имало само два от възможните отговори, а те не са от верните, някои не са се били изпечатали ли...много странно. Има ли други с подобни отзиви? И в 10 СУ в София, има ли някой информация за резултати?

В 10 СУ няма изнесени резултати. Нито на вратата, нито в сайта.

Общи условия

Активация на акаунт