Математически турнири 1-4 клас. Тема №49

• 118 448
  • 740
  •   1
Отговори
# 495
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
при мен си работи http://www.bulgarian-kangaroo.eu/

# 496
Зравейте! Някой има ли информация за верния отговор на задача 26 от Европейско кенгуру за втори клас?
Благодаря!

# 497
Зравейте! Някой има ли информация за верния отговор на задача 26 от Европейско кенгуру за втори клас?
Благодаря!

от предните две страници:
за първи - 9 лева,
за трети - осем пчели
за втори

# 498
Пак да кажа, за втори клас докато не покаже някой схемата, за да се види коя стрелка накъде сочи, всякакви спекулации са безпредметни. Според мен. Аз поне не бих разчитала на преразказ в случая.

# 499
Схемата няма как да Ви покаже до месец Април. Нали в момента се провеждат състезания. Но и аз го смятах 16

# 500
Схемата няма как да Ви покаже до месец Април. Нали в момента се провеждат състезания. Но и аз го смятах 16
Така де, но по какво го смятахте? По разказ на детето ли?

# 501
Тъкмо се наканихме да се явим на SASMO, а то ще се провежда само в Стара Загора.

# 502
# 503
Здравейте! Моля ако някой има задачите за 1клас да ми ги прати на лично съобщение.

# 504
  • По света и У нас
Публикувана е вече актуална информация за Национален математически турнир "Акад.Кирил Попов" - Шумен, който ще се проведе в периода 04-06 май 2018 г.Състезанието е от 2-ри до 7-ми клас вкл. И само да напомня, че турнира се провежда в рамките на един ден в два етапа, индивидуален и отборен (не по-малко от 3, не повече от 4 ученика), като не е позволено участието само в един от етапите ....

# 505
Снощи, с хлапето решавахме задачи от предни години на Математика без граници за първи клас и стигнах до една задача, на която не мога да да дам решение.Laughing Моля за помощ
"Три еднакви балона струват с 10 ст. повече от един такъв балон. Колко ст. струва един балон?" и отговор - 2 ст. Не мога да разбера как се стига до този отговор. Благодаря

# 506
не са 2, а 5 ст.
Simple Smile три балона от едната страна на равенството, един балон и 10 ст., от другата
махаме по един балон в ляво и в дясно и остават два балона = на 10 ст.
Simple Smile
от тук можете да се оправите Simple Smile

# 507
  • Deutschland/HE
Снощи, с хлапето решавахме задачи от предни години на Математика без граници за първи клас и стигнах до една задача, на която не мога да да дам решение.Laughing Моля за помощ
"Три еднакви балона струват с 10 ст. повече от един такъв балон. Колко ст. струва един балон?" и отговор - 2 ст. Не мога да разбера как се стига до този отговор. Благодаря

не е ли верния отговор 5ст? Три балота струват с 10ст повече от един, значи два балона струват 10ст и следователно 1балон е 5ст.

# 508
Така де, но по какво го смятахте? По разказ на детето ли?

Аз ги сметнах 12.Една майка от форума ми прати задачите.Беше споделила ,че ги има.

# 509
В отговорите дадени към тези задачи пише 2 ст. И изобщо не успях да стигна до 2 ст Laughing Laughing

http://mathematicalmail.com/documents/59/1_%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D1%81_2017_bg.pdf - стр.12 - задача 13, а отговорите са на стр.21

Редактирам се наистина отговора е 5 ст

Общи условия

Активация на акаунт