Бъбриви айляк дами чоплят НЕМСКАТА система в 197-ма тема

• 73 421
  • 769
  •   1
Отговори
# 600
  • Berlin
Тъй като имам усещането, че повечето от вас да доста по на юг от нас, може ли да препоръчате някаква планинска част, която да посетим за 3-4 дни? Ще слизаме с колата до Леголенд и така и така ще сме в този район, да отидем някъде след това и после обратно към Берлин. Някъде на планина и хладина и да има забавления за деца. А може и нещо по пътя към Берлин. Гледам картата, ама нищо не ми говорят градчетата. Тирол може би, някои от зимните курорти. 🤔

# 601
  • Германия
Отидете до Гармиш-Партенкирхен и/или Митенвалд, много е хубаво там, а и e относително близо до Леголанд

Последна редакция: вт, 03 юли 2018, 20:57 от TeoM83

# 602
  • Стара Загора
Ние сме във Шварцвалд- Титизее .Много е красив региона, но май не ви е много близо

Последна редакция: вт, 03 юли 2018, 22:05 от niditop3

# 603
  • Пловдив
https://www.deutsche-alpenstrasse.de/de/startseite
Алпийският път ми е много, много любим. От където и да го подхванете има какво да се види.
В туристическия подфорум има тема за Германия с подробна информация.

Последна редакция: вт, 03 юли 2018, 21:41 от The Game

# 604
Още един глас за Шварцвалд,
 бих добавила към предложенията и Бодензее.

# 605
  • Пловдив
       Всъщност долната част от маршрута ви спокойно може да мине по Романтичния път. Ротенбург  е много вълнуващ за деца. Не знам кога ще пътувате, но всяка година в края на юли в Динкенсбюл има възстановка
 на нашествието на шведите в града по време на трийсетгодишната война. Два пъти сме го улучвали, голям късмет, повече от впечатляващo.
https://www.kinderzeche.de/start/

https://www.romantischestrasse.de/

Последна редакция: вт, 03 юли 2018, 21:43 от The Game

# 606
      Всъщност долната част от маршрута ви спокойно може да мине по Романтичния път. Ротенбург  е много вълнуващ за деца. Не знам кога ще пътувате, но всяка година в края на юли в Динкенсбюл има възстановка
 на нашествието на шведите в града по време на трийсетгодишната война. Два пъти сме го улучвали, голям късмет, повече от впечатляващo.
https://www.kinderzeche.de/start/

https://www.romantischestrasse.de/

Ротенбург е вълнуващ не само за деца. С мъжа ми бяхме на 50-годишнината си там и останахме очаровани  Heart Eyes Препоръчвам с две ръце! И съм замислила пътешествие по коледните празници там.

# 607
  • Luxemburg
Здравейте момичета. Дъщеря ми иска да си празнува РД последния учебен ден след училище в КЪЩИ. Понеже това е другият петък аз бързо отказах, но тя настоява да е тогава. Родена е в началото на август и го празнуваме като се върнем след ваканцията около средата на септември, но не мога да ѝ гарантирам хубаво и топло време и затова тя иска да го направи сега. Децата ще са около 18бр на по 10г. Правили ли сте за такава възраст РД на двора и какво биха харесвали немските деца, българчета няма да има? Времето го дават да е 30С, децата трябва да са около 17ч в къщи. Аз предложих бой с водни балони, а детето schnitzeljagt, каквото и да значи това, ако някой знае ще съм благодарна да обясни. . В двора имаме люлка за 3-4 деца, пързалка, трамплин, но децата дори да ги използват ще им омръзнат бързо. А после? Не ми се иска да тъпеят, а да се отпуснат и забавляват, да отбележат подобаващо края на учебната година и началото на лятото. Мислих си за викторина, с въпроси от материала от у-ще. Нещо да ги разделя на 2 отбора и да им дам една математическа задача или някакви въпроси на немски, нещо от 4 клас. Приемам всякакви идеи. Ако сте видели нещо интересно или сте пробвали и е успешно. Иска накрая да има и пинята. Миналата година го правихме в къщи пак (4 дена преди събитието покани децата щото видя че времето ще е хубаво) и определено след известно време им доскучава и се иска някой да ги забавлява или даде идея какво да правят. А аз съм вече толкова уморена и чакаща лятната ваканция, че нищо не ми идва на ум и се надявам да намеря идеи тук.

Последна редакция: ср, 04 юли 2018, 08:25 от ronicat

# 608
  • Deutschland/HE
Оо, марципаните от Любек ги поглъщах в количества като живеех в Хамбург. Тук обаче ги няма, очевидно не са традиционни, но скоро ще ходя на север и ще се запася.

В Галерия Каухоф и Карщат ги има винаги (купувах преди да тръгнем за подаръци), по другите магазини по Коледа и Великден, поне в нашия район.

# 609
  • Germany
Понеже в събота преживях Леголанд, да кажа на който ще ходи : За бога не ходете събота и неделя! Беше като преселението на народите, чакаше се супер много за всяка атракция и на това отгоре взех, че изгорях ( а уж си знам, че там винаги е адски пек). Та така де, ако имате възможност ходете през седмицата. Ние по-миналата година бяхме в четвъртък и се навозихме на спокойствие навсякъде. Но детето като се запъна тая година, точно на РД да сме там... 

# 610
Мамита и аз с едно въпрос че....
От кои немски магазини купихте легла на децата си.?Аз мисля са купя едно бебешко, тъй като септември месец предстои да се роди бебо. а на по големия брат(на 3г.е) мисля autokinder bett, ,за бебо само не искам да не е от  онези пластмасови, предпочитам да е имитация на дърво.., препоръчват ми да проверя POCCO, но тук в нашия град нямаме и трябва да по пътуваме малко, не знам дали ще намеря нещо там също и   Real ще проверя... Гледам и на Ebay има.., някой поръчвал ли е от там нещо?
Ако някой се сеща за някой друг магазин, моля да пише..
Безкрайно благодаря

# 611
ronicat, сигурно ще получиш добри идеи от тези с по-големи деца.
Аз обаче продължавам да се чудя какви са тези днешни деца, че все някой трябва да им организира забавленията. И тук при нас е същото, цели програми приготвят майките. ooooh!И е една надпревара кой ще измисли по-по-най РД. Crazy Едно време не си спомням някой да ни е забавлявал по рождените дни.

Лелей, много сте сложни с яденето- човек остава с такова впечатление, като ви чете. Цяла наука направо Simple Smile
  Joy Не е толкова сложно. Ние сме си чревоугодници вкъщи. Embarassed Аз съм теле даже. А и ме е грижа за околната среда и какво ще оставим в наследство на децата си. Въпреки че съм песимист по темата. Tired

Дренки много обичам. И такова берем. Тук навсякъде има. Даже в кампуса на уни-то е пълно и едно време доволно похапвах и там. И мушмули има наблизо, и кестени събираме... И за боровинки ходим. На мен само ми дай да бера/събирам нещо. Направо като психотерапия ми действа. Laughing

Хубавият шоколад е от хубаво какао. Масовите/евтини марки не са с такова. Хубаво е да е поне Fair trade, за да не е използван детски/робски труд. Уж. В био-магазините има доста хубав шоколад. В последните години, за моя радост, стана модерно да се произвеждат и шоколади с по-висок % какао. Там особено добре се усеща на вкус хубавото какао. В разните малки специализирани магазинчета за шоколад също има хубав. От по-големите вериги се сещам за Hussel, тях ги има почти навсякъде. Един техен шоколад ми е в личния топ 10.
Наскоро имаше шоколадов скандал – бяха открили минерално масло в доста от масовите шоколади.

anelka87, нашето беше такова. Онлайн го бяхме поръчали за доста по-малко пари. Ние искахме да може да му се маха едната решетка, за да го долепим до нашето. Хубаво е да няма чекмеджета и подобни отдолу, за да може да диша матракът. Можеш да погледнеш и за втора употреба (ebay, ebay-kleinanzeigen, локални вестници, фейсбук-групи и базари) ако нямаш предразсъдъци по въпроса. Често се намират доста запазени и изгодни бебешки неща. Peace Иначе в мебелните магазини, в Ikea... зависи от бюджета и изискванията. С много ограничен бюджет бих взела SNIGLAR на Ikea.

# 612
  • На зелено
Мамита и аз с едно въпрос че....
От кои немски магазини купихте легла на децата си.?Аз мисля са купя едно бебешко, тъй като септември месец предстои да се роди бебо. а на по големия брат(на 3г.е) мисля autokinder bett, ,за бебо само не искам да не е от  онези пластмасови, предпочитам да е имитация на дърво.., препоръчват ми да проверя POCCO, но тук в нашия град нямаме и трябва да по пътуваме малко, не знам дали ще намеря нещо там също и   Real ще проверя... Гледам и на Ebay има.., някой поръчвал ли е от там нещо?
Безкрайно благодаря

Помисли какъв тип легло искате beistellbett, което е на babybay и да се ползва макс.6 месеца или такова, което се трансформира в легло за по-големи и до 3год. може да се ползва. А може да искате и с махащи се решетки само. За вторият вариант има на Roba в Амазон от 150 до 250 евро. При тях предимството е, че матрачето и чаршафите са включени. Колко са качествени не мога да кажа. Онлайн от др.сайтове ще го намериш и с рабат-код. Аз се спрях на Treppy, засега от към качество на дърво или изработка нямам забележка. При него няма никакви чекмеджета, прегради и т.н., матракът го избираш допълнително. Леглото го купих онлайн, защото цената в реалният м-н беше +150 евро отгоре.

# 613
По казуса с рождения ден.
 Първо, не бих празнувала РД преди датата. Беше ми интересно да науча, че и немците предпочитат парти за РД на или след самата дата.
 Второ, 18+1 деца в къщи е равно на неуправляем хаос, шум и голям риск от конфликти, разделяне на групички и гарантирано поне няколко недоволни. Ако тоооолкова се държи на голямата бройка деца, бих ги завела на Freibad  с поне още 2-ма възрастни, там на място водни игри с пистолети, водни бомби, фризбита, топки, въжета, пиняти и прочие + един хубав пикник със сладолед накрая. Пързалки, люлки и трамплини на тази възраст са скучни. Викторини в края на учебната година не биха се приели добре, Schnitzeljagd правят всички масово и не е интересно за децата, за 10-годишните ще е интересно само, ако е на открито, голямо пространство / в парк, гора/ и задачите са ултраинтресени, но за 19 деца ще е трудна работа. Идеи има огромно количество в интернет. Например тук https://schnitzeljagd-ideen.de/
Рождени дни в къщи сме правили 2 пъти.
- Kochparty с 9 деца общо
- турнир по стрийт хокей + кинопарти с преспиване с общо 10 момчета и щерката.
Други изпробвани лично варианти:
- РД в киното с посещение на апаратната и зад кулисите
- РД в басейн
- РД в куклен театър (Синьо, много би ви харесало http://www.eine-welt-theater.de/)
- РД на картинг
- Курс в шоколадова фабрика
- Боулинг
- Курс по катерене в зала
- РД в зоологическата градина
- РД на планетариум

# 614
Гледам и на Ebay има.., някой поръчвал ли е от там нещо?
Безкрайно благодаря

За Ebaykleineinzeigen ли питаш или за другия? Ние от първия взехме много хубава спалня за нас и легло за дъщеря ни, а матраци от Dänisches Bettenlager. Сега даже гледам, че са с 50% намаление. Приятелката ми пък купува почти всичко от Poco и е доволна.

Общи условия

Активация на акаунт