Бъбриви айляк дами чоплят НЕМСКАТА система в 197-ма тема

• 73 184
  • 769
  •   1
Отговори
# 720
  • Пловдив
  Имам приятелка с шест езика. Тя е от онези наистина гениални хора, които учат много бързо езици и на високо ниво. Сега от скука реши да учи китайски и фарси и съм сигурна, че ще напредне и там. Безкрайно уважавам такива личности, а тя приема тази си уникалност просто за даденост. Има съвсем различно образование, нищо общо с филология, но работи напоследък само с езиците. Превежда в полиция, съд и всякакви административни служби. За нейно щастие не се налага да използва често българския. Всичко е съвсем регламентирано и законно, недостатък е че трябва да е почти постоянно на разположение, дори и през нощта полицаите си я разкарват с кола.
  Сега ходи на курсове и се яви на изпит за екскурзовод.  Не се изисква специално образование. Това също е идея за реализация на човек с много езици.

# 721
  • The QC to be!!!
И аз свалям шапка на хората които бързо учат езици, а пък на тези които са успели да научат перфектно немски и френски, поклон до земята направо! И 2та езика за мен са доста сложни. Едно време френският ми беше ок, но само аз знам колко зубрене падаше и пак не го знаех! Сега вече съвсем съм го позабравила.

Папурче, за герм. не знам, но за Белгия имам много близка, която доброволства да работи към центровете за регистрация на бежанците. Защо не провериш първо имат ли нужда от доброволци, но не в центъра където ги настаняват, а в центъра където ги регистрират. Има един на Турмщрасе и там ги докарват с автобуси, но знам, че има и на други места в Берлин такива центрове, пак с автобуси ги докарват и после с автобуси ги закарват обратно. Може би ако доброволстваш първо да видиш дали това е съвсем по вкуса ти, ще ти стане малко по изяснена картинката. Моята позната в Белгия ми разказва, че много се изморява да слуша съдбите им, повечето са с ужасни истории, къде верни, къде измислени, но всичките с много ужасни истории и това просто я съсипва емоционално. Тя е психолог, с няколко езика, и в началото като започна да доброволства беше с много голямо желание, но бързо се промени този факт.
Една друга позната работеше с малко разпокъсано време и преподаваше английски към : http://www.berlitz.de/de/  Но тя е нейтив и мисля някакъв курс към тази компания трябваше да вземе само.  Може и към тях да се пробваш, не си работник като нает такъв, а си като селфемплойд.

Последна редакция: ср, 25 юли 2018, 15:58 от Baby*

# 722
Baby,благодаря за позитивизма. Ниско ниво е. Не ми е 100% комфортно. Чакам С1,но се чудя...уморих се от учене. Ходи ми се на работа вече. Много ми е объркано. Знам,че е добре да продължа с немския. Но ако продължа само да уча,ще закъсаме финансово в някакъв момент. Искам да работя като Beraterin например в организация за интеграция или нещо подобно. Имам много добър опит и с немския говоря 6 езика. Обаче не знам откъде да започна търсенето. Дори не знам как точно формулират в обявите подобни професии. И така сега съм в чуденка. Дала съм си време до 1септември да взема решение,но ми е трудно. Мм ще ме подкрепи както винаги на 100% във всяка стъпка и решение,но аз сама трябва да взема решение какво ще правя.
Извинете,че стана дълго,но тази тема ми е много важна и трудна...уф

Мисля, че това, което търсиш, е Integrationshelferin. От бюрото по труда предлагат и 3 месечен курс на обучение.
Успех!  Peace

# 723
Момичета,а какъв опит имате с електрическите четки за зъби (и по-точно използването им от деца)? Аз не съм ползвала,а детето е на 4 годинки.Масово гледам,че приятелите ни ги предпочитат,а имам спомен от БГ зъболекар,че е добре след 6 годинки да се започне с такава четка,не по рано...

# 724
На 5-6 години по препоръка на зъболекарите ни , първоначално детски четки, на 8 нормални, поне среден клас.

# 725
При вас как са температурите? Тук е някакъв ад. 34 градуса, според телефона ми се усеща като 37, а аз го усещам като 50.

# 726
  • Пловдив
 Ужасна жега е. Не мога да повярвам, че ще си ходя в Пловдив, за да се разхладя.Sweat Smile

# 727
  • Германия
И при нас е нетърпима жега, едвам издържам вече! А уж едва сега започват жегите... тук не се е разхлаждало от април 🙈

# 728
# 729
  • DE
При нас вчера бе 37 Shocked до скоро бахме с жилетки и чорапи Grinning Моя мъж казва, че като се приберем другата седмица в БГ и там ще напече, ей така да ни е яко Crazy
Тази година за пръв път откакто сме тук имахме и люта зима, валя много сняг и бе кучи студ, даже си донесох дебело яке, а изкарвах до сега зимата с едно палте Grinning

# 730
  • Берлин
Днес четох,че антициклон трайно се е настанил над Западна Европа. Заради него тук се задържа жегата,а хладец и дъждец върви по Източна Европа и Балканите. И аз съм отвикнала от жегите, но не се оплаквам. След зверските пожари и наводнения,които гледам по новините,съм благодарна,че няма такива неща засега тук

# 731
  • Berlin
И на Берлин е жега. Точно, когато ще сме на почивка, гледам, че ще ни вали май всеки ден - в Леголенд и Австрия, супер... Rolling Eyes
На мен ми е много топло и некомфортно, жегите не ми понасят. А имам и колело от една седмица и идея да караме с децата, но нещо хич не ми се кара.

# 732
  • В страната на мечтите
И при нас е страшна жега, направо не се диша! Да знаете,че аз съм виновна, самоурочасах се - шефката като разбра февруари, че съм бременна, и ми вика "ауу, ти баш в най-големите жеги ще си с големия корем", пък аз "ааааа не, то в Германия такива жеги няма, летата тук са хладни " ... та сега пуфтя като локомотив и се чудя къде да се скрия Simple Smile но и ние имахме  необичайно студена и снежна зима, което предполага после жарко лято.  По думи на колежки от над 10год. не е имало такава тежка зима (аз съм тук от 4), та явно сега е дошъл моментът просто... дръжте се, и това ще мине!

# 733
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
при нас днес беше 38С.
отидах в мола на климатик  Mr. Green

когато аз бях бременна, нямаше лято и ми беше все студено, спомням си, че и чорапогащник слагах  Whistling
същото това злощастно лято избухна и ЕНЕС епидемията и всички зеленчуци бяха безумно евтини, защото никой не ги купуваше.
що домати, броколо и аспержи изядах, не е истина  Whistling

Може би е така. Искам да работя с хора.

незнам дали ще ти помогна, но имам приятелка, германка, която е завършила соц. педагогика и социология и доста време драпаше за beratungstelle.
мисля, че търсенето е голямо и от двете страни. Peace
тя получи на едно място веднагически безсрочен договор само след 2-3 дена пробни, но сама се отказа след няколко месеца. казаха й, че е 3тата, която се отказва първите месеци.

# 734
Записвам се с още един с борелиоза. Нямам съмнение,  зачервяването е много характерно. Преди малко ги натирих да ходят в спешното,  че утре пътуваме и няма време. Пфу!

Общи условия

Активация на акаунт