Бъбриви айляк дами чоплят НЕМСКАТА система в 197-ма тема

• 73 444
  • 769
  •   1
Отговори
# 525
Ще наемем и ще видим! Благодаря за мненията! Simple Smile

# 526
  • Berlin
Аз не съм наемала кола, но те просто предоставят услуги на фирми за коли под наем чрез своята платформа, така че едва ли са някакви съмнителни. Има доста предложения, доколкото виждам, само трябва да се прецени дали е удобно и изгодно.

# 527
  • The QC to be!!!
Момичета,искаме като се приберем за седмица в БГ да си наемем кола от летище София,ще пътуваме с Wizz air и мислим с билетите да наемем и колата от същия сайт.Някой има ли опит?  Simple Smile
Имаме опит точно по същия начин, но не от Бг. Опита ми беше хубав, даже ни ъпгрейднаха колата.

# 528
  • Luxemburg
Има ли майки от Кьолн? Интересува ме дали има възможност за безплатно паркиране около Rhein center? Ще сме 3 дни по 8 часа в мола и ако има начин да избегна платеното паркиране ще съм доволна ако мога да спестя някое евро. Благодаря.

# 529
Има в страничните улички безплатни места, но са да кажем на километър или повече разстояние. Просто трябва да пообиколите малко и ако имате късмет ще намерите, но в петък вечерта и събота по което и да е време обикновено е невъзможно.

# 530
  • Стара Загора
Днес извадих на сина ми кърлеж ,много се уплаших за първи път виждам кърлеж на живо .Извадих го целия и го заведох на лекар, той му сложи ваксина и каза да наблюдавам мястото да не се зачерви много .Друго не каза, да правим.Някакви съвети? Помня, че в темата писахте за детенце с кърлеж.

# 531
  • Немция
Доколкото знам се следи мястото  да не се зачерви. За друго не знам. Дано всичко да е наред!

Бях писала преди седмици тук за учителката на сина ми, която е и директорка на основното католическо у-ще, за която са се присетили след 2 години, че не е католичка(а евангелистка) и изискаха да напусне и да си търси друго у-ще. На всичкото отгоре се оказа, че не църквата, а министерството на образованието е виновника. И това при положение, че от години няма друг кандидат за директор( тя беше назачена временно, сега се искаше да заеме позицията за постоянно)- директорите нямат чувствително по-добро заплащане, а натоварването е двойно- хем си директор, хем преподаваш. Половината у-ща в града били без директори.
Е, оказа се, че "дружина планина повдига". Родитителският актив запретна ръкави, свърза с с журналисти, стигнаха до кмета на града. Той от своя страна е задействал връзките си в политиката и случаят стана гореща тема по медиите. В резултат , на което без да се стига до промяна на закона издействаха правото на учителката да остане в у-щето- това, което в първия момент ни се струваше загубена кауза.

# 532
  • The QC to be!!!
Скрит текст:
Доколкото знам се следи мястото  да не се зачерви. За друго не знам. Дано всичко да е наред!

Бях писала преди седмици тук за учителката на сина ми, която е и директорка на основното католическо у-ще, за която са се присетили след 2 години, че не е католичка(а евангелистка) и изискаха да напусне и да си търси друго у-ще. На всичкото отгоре се оказа, че не църквата, а министерството на образованието е виновника. И това при положение, че от години няма друг кандидат за директор( тя беше назачена временно, сега се искаше да заеме позицията за постоянно)- директорите нямат чувствително по-добро заплащане, а натоварването е двойно- хем си директор, хем преподаваш. Половината у-ща в града били без директори.
Е, оказа се, че "дружина планина повдига".
Скрит текст:
Родитителският актив запретна ръкави, свърза с с журналисти, стигнаха до кмета на града. Той от своя страна е задействал връзките си в политиката и случаят стана гореща тема по медиите. В резултат , на което без да се стига до промяна на закона издействаха правото на учителката да остане в у-щето- това, което в първия момент ни се струваше загубена кауза.
нали! Точно за рова трябва хората да се организират, да има медии които искат да си свършат работата- и така се променят нещата! Браво, просто браво на родителите, на кмета, на медиите!!!!!

# 533
Бибит, вие в католическа провинция ли живеете? Питам заради това изречение в поста ти:

На всичкото отгоре се оказа, че не църквата, а министерството на образованието е виновника.

Малко странно ми се вижда това. Радвам се, обаче, че всичко е свършило добре.

# 534
Здравейте,не видях отделна тема за работа в Германия , затова пиша тук.
Може ли да дадете напътствия и съвети чрез кои агенции да гледаме с ММ за работа или кои сайтове за работа ?
С висше образование смв и двамата, а немски, англ. И руски на ниво Б2 , ако може някой да помогне , ще съм ви призната 🌹

аз съм  ot съвсем скоро в Германия,около Мюнхен ,идвам от северна италия и се озадачих от по-високите доходи и значително по-ниските разходи за живот,всичко струва почти наполовина както и сметки,данъци,бензин и т.н-не се учудвам че половината свят се е насочил насам,определено си добре дошъл.
работа-като на майтап отговорих на няколко обяви в степстон и джоб борсата,които търсеха за маркетинг и търговия  най-вече с италиански и английски понеже двете страни имат голям износ-внос помежду си и съответно търсенето голямо,след няколко дена ме извикаха на няколко интервюта ,немския ми е някакво средно ниво,но фирмата която ме нае -много голяма , след пробния период ще ми предостави курсове за тяхна сметка за по-високо ниво немски,което е нормална практика ми казаха.
заплатата е почто двойна спрямо италианската на същата позиция,не са по-професионални германците нито по-работни от италианците доколкото виждам,но се цени много повече който си разбира от работата в професионално и най-вече финансово отношение,без да е син или внук на собственика
наеми -не е толкова трудно да се намери,  мисля че високите цени са напълно по силите на доходите, извън големия град има за около 1000  на месец жилища около 80-100 кв метра и мисля е в реда на нещата.

# 535
  • Немция
Дени-Мени, в католическа провинция сме, Nordrhein-Westfalen.
Министерството на образованието следва закона, според който директорката трябва да е католичка, щом ще е в управата на католическо у-ще. Вчера излезе в медиите новина, че покрай случая с учителката е внесено предложение законът да се промени. Възможно е да остане ограничение, като например учителка-евангелистка да не може да преподава религия в католическо у-ще, което е приемливо.

# 536
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
привет,

получихме писмото от Шуламт. в другото училище сме.
дано е за добро.

ние се върнахме преди няколко дни от Италия (горе до Словения) и не съм очарована.
също и аз наблюдавах високите цени, а храната в магазина не ми хареса.
очаквах да си накупя хубави плодове и зеленчуци, но изборът в Германия е по-голям и качеството също  Rolling Eyes
не успях да намеря някой,който директно да продава или поне някаква сергия.
поне сирената бяха много хубави  Mr. Green

от Словения останах много доволна, бих отишла пак там с удоволствие.
не е толкова комерсиално там, разбира се езика, невероятна чистота и невероятна уреденост!!! това просто ме удиви и натъжи, защото всичко много ми напомня БГ и като знам как изглеждат селата в Бг и ние какви видяхме  Whistling
всяка паланка си има нет и го ползваш безплатно.
бяхме наистина нагоре в alm, по черен път карахме километри и не видях къща неизмазана или занемарена. боклуче никъде не видях: нито в природата, нито по улиците, а всичко го слагат в найлонки...
в Австрия селата бяха по-запуснати и значително по-миризливи от животните, отколкото в Словения.
пътищата бяха за адреналин junkies  Crazy, явно съм отвикнала на планински пътища... Whistling

Любляна е също супер град, движението е изкарано извън централната част, има удобен паркинг в един парк, който е евтин и колите са на сянка под дърветата, в центъра джиткат електробусчета за туристи, които са уморени, ако си наемеш колело, първият час е безплатно.....
въобще си личи, че се взимат стратегически решения, а не се действа на парче.
въобще - препоръчвам, ако някой има желание за активна ваканция. на море не сме били в Словения, само в планините. Peace

# 537
  • Немция
Ася, честито за училището! Всичко ще е наред, не го мисли! Hug

Словения я видях за първи път, пътувайки преди сума години с автобус за Германия. Тогава ми направи впечатление колко са напред с материала.
Ние бяхме през Пфингстенфериен-а в село в австрийския Тирол, беше много облизано, макар че и типичното немско село не отстъпва по чистота и подреденост. Даже и природата ми се струваше подредена. Mr. Green
А за планинските пътища- ние тръгнахме да изкачваме едно планинско Route с кола и ни се скъси живота, след 7 км се върнахме, не ни издържаха нервите. Crazy Пътят беше широк колкото за кола и половина, на 50 м имаше малки разширения, колкото да се разминеш , а под тебе урви и дерета. Ако не улучиш разширението на пътя, се разминавате на сантиметри с други коли. Отделно да не описвам под какъв наклон се изкачвахме... А собственичката на нашия Ferienwohnung ни се чудеше на страха, явно са свикнали на тръпката. Много ме издразни коментара й Mr. Green  след адреналинът, който ни се изсипа по прословутия  планински път с красивите панорами.

# 538
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Пътят беше широк колкото за кола и половина, на 50 м имаше малки разширения, колкото да се разминеш , а под тебе урви и дерета. Ако не улучиш разширението на пътя, се разминавате на сантиметри с други коли. Отделно да не описвам под какъв наклон се изкачвахме...

10% - 30% наклон  Crazy
по същите пътища минавахме.
оказа се, че по тях минават и камиони с ремаркета, пълни с трупи. Crazy
мъжът ми никога не беше минавал километри на първа скорост, вече му се случи. не беше щастлив от разходът на колата...

словенецът каза, че при тях са добре чистени през зимата и нямало проблем, но и той ни се смееше.
ние му обяснихме, че живеем на равно, до магистрала с 4 ленти в едната посока и той каза, че за него това е кошмар и не може да си представи да кара там хихихиии

имах предвид, че и нетуристическите места да уредени и накипрени.
на мен ми е ясно, че където има туристи и е накипрено, но не очаквах да видя и горе в alm, където няма кой знае каква посещаемост.

иначе имаше пак смешни езикови случки: kolesarska pot (велосипеден път), ама изглеждаше точно като път, по който хвърляш пот...
pirin е динкел на словенски. голяма чуденка ударих в магазина пред брашното, докато не намерих опаковка на няколко езика....

Последна редакция: чт, 28 юни 2018, 11:09 от asyalein

# 539
Мен пък почват да ме дразни този тукашен страх от разминаване по тесен път. Тъй де, от Малта идвам, където два автобуса ще се разминат без проблем и го правят постоянно, докато на същия по ширина път тук пада едно изчакване, като че ли има правило поне метър да има между колите при разминаване.😂
Иначе и аз съм в шок от ниските цени и още си мисля, че касиерките нещо бъркат в сметките. Малко съм изненадана и от "студените" немци. Съседите постоянно ни канят на барбекюта, винаги се спират да си говорим и въобще хората са същите като в Малта, само дето на втората среща не се хвърлят да те прегръщат и целуват, слава Богу! А дъщеря ни толкова приятели намери, че не се спира въобще в къщи и даже заяви да й търсим нов билет от Варна, където искала да стои най-много две седмици, вместо планираното за цяла ваканция. Ние доста се притеснявахме за нея, защото е на 16 и я влачим от държава в държава, но тя очевидно е щастлива тук. Само да видим какво ще правим с тези абитури, че страхотии чувам.

Общи условия

Активация на акаунт