Бъбриви айляк дами чоплят НЕМСКАТА система в 197-ма тема

• 73 415
  • 769
  •   1
Отговори
# 615
Абсолютно потвърждавам мнението на Сбъдваща за рождените дни.
Тук  не случайно препоръчват децата да не са повече от годините,които навършва детето. Т.е. за 10-ти рожден ден, не повече от 10 деца. С 18 деца на двора си е направо предварително програмиран провал.
Идеите за празнуване на Сбъдваща са също много добри.
Аз имам опит в игрален клуб с батути и надуваеми замъци, футболна зала , зала с лазерно шоу и състезания и музея на динозаврите.

# 616
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
след 3тата година на детето отказвам да се празнува вкъщи!!!!
моето дете не цапа много, но след 3я рожден намирах размазана торта на всевъзможни места и оттогава НЕ  Naughty

понеже синът ми е роден началото на януари, то нямам кой знае какъв избор - празнуваме някъде вътре. той настоява навън, но аз повече от час не издържам на студ. за мен 18 е голяма бройка откъм логистика  Peace

на 10г. са големи вече, помисли някъде навън да дивеят.
незнам къде сте точно, но до Клеве има един суперски парк, в който децата могат да се налудеят, може да се грилва там, да си наемеш колибка и не е скъпо, 6.50 на човек. вътре не се заплаща нищо, освен ако не наемаш колибка. Peace

# 617
  • Pavlikeni
Мили дами, намирам се в много трудно положение, давайте съвети. Жиеря във Фрайбург,  Бременна в 22 гестационна седмица съм, работих около 4 месеца преди да забременея и от джоб центъра ми платиха само 5 месеца, последно беше за юни и спряха. Причината е че нямам 1 година работа в Германия. Края на седмицата оставаме и без квартира, нямам сключен брак. Спират и застраховката ми, няма да ми я плащат също. Какво става с мен? Без пари, без застраховка, на улицата? От Диаконе казаха , че няма как да ми помогнат, след като родя съм щяла да имам повече права, ами до тогава?
На работа не ме вземат, а викат че трябва да работя всяка една служба, поне ако имах няколко часа работа на седмица, по точно договор и всичко щяло да продължи да се изплаща, е как като не вземат бременни жени на работа?

# 618
Чародейка, незнам дали мога да т помогна със съвет, но ти пращам много позитивна енергия и дано се оправи ситуацията при теб!.

с бащата нямаш ли контакт, евентуално при него да отидеш?

не можеш ли да се запишеш в АА като arbeitssuchend? но тогава мисля пак не вървят здр. застраховки... newsm78
наистина нямам идея, потърси помощ, дори и като бератунг в AWO, Caritas, някоя друга подобна организация...
стискам палци  Hug

# 619
  • Pavlikeni
Благодаря ти много Heart
Бащата на детето е тук с мен, но остана без работа и той, тичаме, разпитваме, но греда... Гледа да ме настани мен поне някъде, знам, че всичко е втеменно, че ще се опраеят нещата, но до тогава, незнам просто....
А на колко много хора помогна той, сега всеки му обръща гръб...

# 620
Причината е че нямам 1 година работа в Германия.

В Германия или коя да е страна от ЕС. Имаш ли изобщо стаж в Германия?

Пробвайте да говорите с Каритас.

# 621
  • На зелено
Мили дами, намирам се в много трудно положение, давайте съвети. Жиеря във Фрайбург,  Бременна в 22 гестационна седмица съм, работих около 4 месеца преди да забременея и от джоб центъра ми платиха само 5 месеца, последно беше за юни и спряха. Причината е че нямам 1 година работа в Германия. Края на седмицата оставаме и без квартира, нямам сключен брак. Спират и застраховката ми, няма да ми я плащат също. Какво става с мен? Без пари, без застраховка, на улицата? От Диаконе казаха , че няма как да ми помогнат, след като родя съм щяла да имам повече права, ами до тогава?
На работа не ме вземат, а викат че трябва да работя всяка една служба, поне ако имах няколко часа работа на седмица, по точно договор и всичко щяло да продължи да се изплаща, е как като не вземат бременни жени на работа?

Аз също щях да те попитам за бащата, но прочетох, че е до теб. Обърни се и към Каритас. Може онлайн или направо бератунг. Има посочени финансови помощи от различни източници. На място могат да те посъветват най-адекватно и спрямо вашият проблем. https://www.caritas.de/hilfeundberatung/ratgeber/familie/schwang … und-nach-der-gebu
Бъди много силна и ти желая успех !

# 622
  • Berlin
Благодаря за предложенията! Звучат и тересно и ще се огледам. Simple Smile А за familotel.com някакви мнения има ли? По описание изглеждат прекрасни за семейства с деца.
В Леголенд ще сме от неделя до вторник в края на юли, дано да няма много хора. 😄
При нас отмина един рожден ден с много деца, общо 12 момчета се събраха, беше мнооого шумно. Бяхме в една зала за катерене за 2.5 часа, мина добре. Големият пък беше поканен на рожден ден в планетариум (10 момчета) и после го взехме от дома на рожденика, общо около 5 часа беше продължителността.

# 623
  • Pavlikeni
Причината е че нямам 1 година работа в Германия.

В Германия или коя да е страна от ЕС. Имаш ли изобщо стаж в Германия?

Пробвайте да говорите с Каритас.

Да имам стаж  в Германия, както съм писала около 4 месеца. Благодаря

# 624
  • Pavlikeni
Благодаря Ви дами. Ще опитам и Каритас, въпреки, че нямам надежда щом от Диакони нищо не могат да направят .

# 625

Да имам стаж  в Германия, както съм писала около 4 месеца. Благодаря

Извинявай, не съм дочела.
А преди тези 4 месеца в Германия, имаш ли други 8 месеца в България да речем, в рамките на две години назад?

# 626
  • Pavlikeni
Имам около 3 месеца, но мога да изкарам документ че съм работила повече, това ще помогне ли? В Холандия съм работила няколко години с моя фирма но преди 4 години се махнах от там. Имам фактури.

# 627
Цитат на:  link=topic=1020630.msg36993630#msg36993630 date=1530723540
Имам около 3 месеца, но мога да изкарам документ че съм работила повече, това ще помогне ли?

Не знам какъв документ можеш да изкараш, но ти трябва U1 за осем месеца през последните две години, т.е. да са плащани общо 12 социално-осигурителни вноски в ЕС през последните две години. Всъщност ако последното е факт, и без да имаш U1 властите могат да си направят справка. Тогава имаш право на обезщетение за безработица от Agentur für Arbeit, което е в размер на 60-67% от средното брутно възнаграждение за 12 месеца плюс и застраховка и осигуровка ще ти вървят. 67% е ако имаш дете и получаваш Kindergeld.

# 628
  • Luxemburg
Мерси много за идеите момичета. Ще го погледна сайта с идеите за тоя шницел, дето и идея си нямам за какво става въпрос. До сега не сме били на РД с такова нещо (живеем на село и сме доста изостанали).
Сбъдваща мечти напълно съм съгласна с написаното от теб. Все още се опитвам да отложа РД за септември като се върнем. Просто не мога да гарантирам хубаво време за празник навън, а на закрито не иска да прави. Миналата година правих на малката 5г кулинарен РД с 15 деца и мина много добре. Дори накрая се присъединиха 15 родителя за по чаша вино и торта. 9тия РД беше с 12 деца в къщи на двора, като им направих няколко игри с балони и търсене на съкровище като почна да им доскучава. Сега ги смятам 16 поканени, но може би не всични ще дойдат и моите 2, като се надявам да пратя малката в някое съседско семейство с деца. Мисля да си спретнем барбекю, че след у-ще ще са огладнели. Като са в къщи миже да си покани всични приятели, а като сме някъде другаде може макс 10 и то за 2-3 часа максимум. Живеем в Люксембург и тук цените на атракциите стартират от 18-20€/дете. На мен ми допада картинг, катерене и боулинг, но тв не иска. Иска в къщи. Мислих си ч, че ако имахме басейн можеше поне нещо да се получи, но пък 15-18 деца не бих пуснала в басейн. 4-5 става. Ще го мисля, ще разгледам, а междувремено ще продължавам да опитвам да убедя че само помен се прави преди датата, Та барем склони.

Последна редакция: ср, 04 юли 2018, 23:44 от ronicat

# 629
А за familotel.com някакви мнения има ли?

ние бяхме преди 3г. в един такъв, във Friedberg, Schwarzwald.
такъв тип хотел не е за мен  Whistling
понеже детето нямаше 3г., не искаха да го вземат при занимавките, попитахме дали може да стоим с него, поне да си играе с нещо - видя ми се като затвор, 3 врати отвориха с чипове  Whistling
на мен ми е ясно, че е за сигурността на децата, ама ми дойде много. Tired

храната беше гадна. аз съм капризна  Whistling, малко да е, но да е качествено. там беше много, но не толкова качествена.
иначе за децата имаше доста анимация.

ходихме доста наоколо, има хубави пътеки за вандерн, ама за това не ми трябва фамилохотел.
та, зависи на вас какво ви трябва. Peace

Общи условия

Активация на акаунт