"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 36

• 64 933
  • 776
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Боби Маринова, забременяване може да се случи само и единствено по време на овулация! През другото време просто няма яйцеклетка, която да се оплоди!
Овулацията е в 1 ден, а има жени които не са забременяли точно на тази дата? Как си го обясняваш това?
Това, че не си знаят кога точно е овулацията или са правили секс 2-3 дни преди това. Не означава, че не са забременели по време на овулация.
Моля Ви, не пишете нова медицина!

# 46
  • Варна
Обяснявам си го с това, че бъркаш много яко понятията. Няма жени, които са забременели дни преди или след овулацията си. Има жени, които са забременели от полов акт преди или след овулацията. Самата бременност настъпва в кратките часове след овулация, докато е жизнеспособна яйцеклетката.

# 47
Ок тогава ,благодаря за информацията ! 🤗

# 48
Да не говорим, че без тестове или ехограф, няма как да разбереш точно кога ти е овулацията, а евентуално знаеш приблизителните дни. Това не е математика. Ако някоя жена ти каже, че не е забременяла по време на овулация, значи просто овулацията й не е била тогава, когато си е мислела или е правила секс до 2-3 дни преди О. Както те посъветвахме, прочети повече по темата, защото ръсиш бисери един след друг.

# 49
Моят въпрос е как горе долу мога да разбра кога ми е овулацията, възможно ли е да не е на 14 дни на мен ми идва през 27-28 дни

# 50
Моят въпрос е как горе долу мога да разбра кога ми е овулацията, възможно ли е да не е на 14 дни на мен ми идва през 27-28 дни
Горе долу с приложение като това, което съм снимала на предишната страница.

# 51
Изчислява, че 14 дена след М ми е О, има ли как да е през по малко време или винаги си е на 14

# 52
  • София
Който не знае как да си изчисли овулацията и не е сигурен кога е, просто да прави секс през ден в целия период след кървенето.
За да имаш бебе не е важно да знаеш кога е, стига да правиш редовно секс, така няма как да я изпуснеш.

Няма нужда да се знае с точност, но поне елементарните неща са нужни....
забременява се само когато яйцеклетката де оплоди, а за да стане това трябва да има яйцеклетка, а нея я има при овулацията.
А че има случаи тя да е веднага след кървенето или 1-2 дни преди очакваното ново кървене - има, но не значи че жените не са забременели в периода на овулация. Тя не е статична, може да се измени (ранна, късна и тнт). Единтсвеното нещо което не се мени е дните след нея до кървенето. Те винаги са си около 12-14дни.
Т.е. Ако овулацията е на 20-ти ден, цикъла идва на 32-34ден и съответно ако е на 28-ми ден, то той идва на 40+ден.
Ако на една жена цикъла е супер редовен (27-28-29) дни, то фертилните дни са от 11-ти до 17-ти ден от началото на кървенето.

# 53
Значи аз досега съм била в грешка както к хората около мен които са ми казвали че без овулация може да се забременее. Мерси много за информацията, значи бените които са забременели в цикъл са били в овулация дори и тогава

# 54
Възможно е овулацията да настъпи 2-3 след спиране на кървенето- толкова могат да преживеят сперматозоидите в тялото на жената. Но пък е изключително рядко явление. Или “забременелите по време на цикъл” са се объркали или лъжат- според моя опит второто е по-често срещано- все са мнооого изненадани как “случайно” са забременели, пък те мислели, че се пазят 😁

# 55
Особено когато след цикъл са се пазели с прекъснат акт, и понеже по време на цикъла не са се пазели, те са убедени че са забременели точно тогава. А тя белата  е станала след това, по време на уж безопасния прекъснат акт.  Mr. Green
     Забелязала съм също че масово  се смята че О настъпва 14 дена след началото на менстр. , а тя всъщтност настъпва 14 дена преди следващата менстр.( това в идеалния случай). Така при жени с по-къс или по-дълъг цикъл, О не е на 14ти ден, а е по-рано или по-късно, и оттам се започват разказите как еди коя си не забременяла на 14ти ден когато уж е била в О, а е забременяла на някакъв си друг ден, и как съответно можело да се забременее и без О.
     За да се получи бебе (бременност) е нужна задължително 1 зряла яйцеклетка и 1 сперматозоид който да я оплоди. Овулация се нарича процесът на отделяне на зряла яйцеклетка от яйчника. Щом няма О, няма и яйцеклетка....А щом няма яйцеклетка, няма и бебе. Съответно без О, няма как да се забременее, защото сп. няма какво да оплоди. Peace

# 56
А колко време след зачеването могат да св появят някакви симптоми

# 57
А колко време след зачеването могат да св появят някакви симптоми
Кое имате предвид под "зачеването"? Симптоми, ако има изобщо, около закъснението, но не е задължително.

# 58
  • Бургас
Бях писала в предишната тема...
Но не издържах и днеска направих тест и е отрицателен... Само ви давам информация

# 59
Здравейте момичета писала съм много по темата или по-точно съм задавал въпроси и този път имам въпрос . Този месец цикълът ми беше 25 дена свърши ми  на 13-ти февруари на 14-ти с моя мъж имахме контакт , а на 15-ти получих кафяво и розово зацапване . Въпросът ми е дали след цикъл се забременява лесно защото ние пробваме от една година и резултатите са все отрицателни . Вчера забелязах ,че зърната на гърдите ми са червени и подути не знам какво да си мисля. Би трябвало днес да съм в овулация не съм си правила тест изпитвам болки в стомаха, а преди два дена когато ходих до тоалетната имах малко кръв дайте ми някакъв съвет.

Общи условия

Активация на акаунт