"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 36

• 64 933
  • 776
  •   1
Отговори
# 105
И при мене розовеят лекичко, може би е от мониторите. Но най-добре го повтори след няколко дена и с първа урина, понеже наистина е раничко още и е възможно да е изпарителна.

За това ще направя още един в събота и ще ви покажа резултатите!
Късмет и на вас!!
Най-искрено ти пожелавам успех и да се похвалиш в събота! Simple Smile

# 106
  • Бургас
И при мене розовеят лекичко, може би е от мониторите. Но най-добре го повтори след няколко дена и с първа урина, понеже наистина е раничко още и е възможно да е изпарителна.

Късмет и на вас!!
Най-искрено ти пожелавам успех и да се похвалиш в събота! Simple Smile
Много ти благодаря

# 107

Късмет и на вас!!
Още едно късметче и от мен! Flowers Four Leaf Clover

# 108
Добър вечер момичета, бременна съм в четвърта г.с, лекаря не успя да види нещо конкретно, но ми показа една малка точица, за която каза, че на този етап може само да гадае дали е плодно сакче. Изписа ми дуфастон 3×1 и фемибион × 1 на ден за задържане. Каза ми след две седмици да го посетя, за да се види нещо, но ме притесни това за задържането.... честа практика ли е или... не ми каза за някаква опасност, но се притесних.

# 109
 Щом не ти е казал нищо тревожно, няма за какво да се притесняваш.  Peace
     Понякога лекарите решават че е по-добре да се презастраховат с тези медикаменти. Слушкай док. и всичко ще бъде наред.
    ПП.- Раничко е още и е нормално да се вижда само точица. Често толкова рано и точка даже не се вижда

# 110
  • Варна
Добър вечер момичета, бременна съм в четвърта г.с, лекаря не успя да види нещо конкретно, но ми показа една малка точица, за която каза, че на този етап може само да гадае дали е плодно сакче. Изписа ми дуфастон 3×1 и фемибион × 1 на ден за задържане. Каза ми след две седмици да го посетя, за да се види нещо, но ме притесни това за задържането.... честа практика ли е или... не ми каза за някаква опасност, но се притесних.
Ами не е или не би трябвало да е честа практика изписването на дуфастони и подобни. Те не се изписват профилактично, а ако има проблем. Иначе факт, че в 4-та седмица няма какво да се види на ехограф, то е чудо, че изобщо нещо се е видяло. Защо си отишла толкова рано, някакъв проблем ли е имало?

# 111
  • София
повечето лекари без много да му мислят изписват утрогестан или прогестерон....
В повечето случаи не е проблем приема, но има и такива в които е излишно, а в много малко такива дори е противопоказно.
За съжаление почне ли се такава терапия, не трябва да се спира рязко.

Ако доктора ти беше назначил да си изследваш стойностите преди да ти изпише, това щеше да е правилния начин.
Сега нямаш кой знае какви алтернативи. Хубавото е поне, че дуфастона е слаб препарат.

На 4-та г.с. и 4-5 дни на мен също ми видяха само сакче около 4мм и това беше.

# 112
Или лекарят ти се презастрахова или има някаква причина.Ако си имала някакви зацапвания или по-специфични оплаквания,за които да си му казала.Може би,защото е много рано още за това не е назначил някакви изследвания.Не се притеснявай много,излишно е,дори и да има причина да ги изпише те ще ти помогнат,не съм чувала дуфастона да е навредил на някой.Давай спокойно до следващия преглед.И честито от мен! Simple Smile

# 113
Аз мислех, че най-рано в края на 5 седмица може да се види нещо на вагинален ехограф.

# 114
Аз мислех, че най-рано в края на 5 седмица може да се види нещо на вагинален ехограф.
Обикновено може да се види нещо при ЧХГ над 1000,което при някой е 5/6/7 зависи.

# 115
Здравейте! Не знам дали ми е за тук въпроса, но все пак Simple Smile Менструацията ми е редовна 28 дни +- 1,2 /продължава 8/. Този месец обаче ми дойде на 02.02 нормално и сега на 21.02 пак и то вече не ми тече, т. е. само три дни. Никога не ми е подранявало толкова. Направих си сега тест -. Пия антидепресант Стимулотон от няколко месеца. Въпросите ми са: Възможно ли е да съм бременна, но теста да отчита - защото е рано до следващата реална менструация или отчита - защото в момента съм в период на кървене /което спря/ ? Възможно ли е да съм направила спонтанен аборт? /Последен полов преди 5-6 дни/. Възможно ли е да е имплантационното зацапване, но ми течеше обилно?

# 116
Възможните причини не са една или 2 и в момента можем само да гадаем. Добре е да отидеш на един преглед за да  се уточни дали кървенето е било менструация, или се дължи на нещо друго. Peace

# 117
Мами, моля ви виждате ли втора черта или на мен ми се привижда! Утре трябва да ми дойде Frowning

# 118
Вижда се чертичка, ама е много бледа и може да е  изпарителна. Стискам палци да не дойде, но по-добре не се настройвай от сега ...

# 119
Здравейте! Не знам дали ми е за тук въпроса, но все пак Simple Smile Менструацията ми е редовна 28 дни +- 1,2 /продължава 8/. Този месец обаче ми дойде на 02.02 нормално и сега на 21.02 пак и то вече не ми тече, т. е. само три дни. Никога не ми е подранявало толкова. Направих си сега тест -. Пия антидепресант Стимулотон от няколко месеца. Въпросите ми са: Възможно ли е да съм бременна, но теста да отчита - защото е рано до следващата реална менструация или отчита - защото в момента съм в период на кървене /което спря/ ? Възможно ли е да съм направила спонтанен аборт? /Последен полов преди 5-6 дни/. Възможно ли е да е имплантационното зацапване, но ми течеше обилно?

Не си бременна. Кървенето няма как да повлияе върху теста за бременност. При такъв кратък цикъл този месец (19 дни), изобщо не може да се говори за бременност. Трябва да посетиш лекар за да ти каже дали всичко е наред и на какво се дължи кървенето. Може да са някакви хормонални нарушения, може и да не е нищо сериозно, но ние тук няма как да ти кажем.

Общи условия

Активация на акаунт