За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 71 466
  • 742
  •   1
Отговори
# 240
Ако не трябва да го яде заради какаото, защо не сложиш бял?

# 241
  • Sofia
Нямам захар,а искам да направя кекс или някакъв друг сладкиш.
Имам много дом.сладка.
Някакви идеи?

# 242
  • Montana, Bulgaria
Нямам захар,а искам да направя кекс или някакъв друг сладкиш.
Имам много дом.сладка.
Някакви идеи?
Мед и сладко. Бъркаш на вкус.

# 243
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

Имам много дом.сладка.
Някакви идеи?

имаше един сладкиш с дом. сладко и 1 яйце. през 90те беше много популярен.
става вкусен.

# 244
  • В сърцето на любимия човек
С какво може да се разбие маскарпонето, така че да може да се яде от малко дете, което не е захранено с прясно мляко (яло го е само в палачинка)?

# 245
С варена, печена тиква. Супер е.

# 246
  • Русе

Имам много дом.сладка.
Някакви идеи?

имаше един сладкиш с дом. сладко и 1 яйце. през 90те беше много популярен.
става вкусен.

Вариации на този сладкиш - вместо кисело мляко, заменят с равно количество вода или прясно мляко и се добавя 1 яйце към продуктите.

# 247
  • София
Здравейте, искам да  направя торта Павлова, но в рецептите пише, че трябва да се прави непосредствено преди поднасяне, защото омеквал целувчения блат.Тортата на сладкарници Неделя няма проблем да стои в хладилника няколко дни, ако устиска да не я изядем Laughing Дали има разлика в сметаната или нещо друго?

# 248
да кажем, че таме промишленост и със сигурност използват консерванти. От какъвто и да е тип Simple Smile
Можеш да си приготвиш блатовете предварително, а час-два-три, че и четири да сглобиш с крема. За толкова време няма да омекнат целувчените блатове

# 249
  • София
Бях изпуснала момента с консервантите Laughing Не ми е проблем направата, а това, че тортата няма да се изяде наведнъж и част от нея ще остане. Може би ще направя по-малък блат, ще го измисля.
Благодаря.

# 250
ами у нас и на другия ден я ядат - не е толкова страшно, че не е хрупкава Simple Smile  дори един приятел повече я харесва така. Но можеш да направиш по-малки блатовете и да сглобиш 2 торти Simple Smile

# 251
  • София
И аз така го измислих - на 2 блата, днес единия, утре - другия, днешната ще бъде експериментална, утре - майсторска Simple Smile

# 252
  • В сърцето на любимия човек
С какво може да се разбие маскарпонето, така че да може да се яде от малко дете, което не е захранено с прясно мляко (яло го е само в палачинка)?
С варена, печена тиква. Супер е.
Със заквасена сметана няма ли да стане? Или с малко кисело мляко?
Идеята ми е за торта с основа този кекс (без малините и шоколада)
http://sunshineskitchen.com/raspberry-bundt-with-white-chocolate/
Да го изпека в тортена форма,да срежа на две като два блата. По средата да намажа със сладко от боровинки и някакъв крем на основата на маскарпоне или заквасена сметана. Тиквата няма да се впише особено добре в случая. Приемам предложения и за друг подходящ крем Simple Smile

# 253
Съпругът ми донесе шкембе и иска шкембе чорба. Аз никога не съм готвила ( и не ям де) Моля за изпитани рецепти и някакви тънкости ако има. Благодаря.

# 254
Съпругът ми донесе шкембе и иска шкембе чорба. Аз никога не съм готвила ( и не ям де) Моля за изпитани рецепти и някакви тънкости ако има. Благодаря.

веднага. http://pep-4o.blogspot.bg/2009/11/6-1-60-60-05.html -   
В класическата шкеммбе чорба няма брашно, но аз не обичам съвсем бистър бульона и слагам мъничко.

Общи условия

Активация на акаунт