За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 71 456
  • 742
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Tърся рецепта за сладкиш. Нещо като кекс но в обикновена тава. В него се правят отвори, които се пълнят с ванилов крем, отгоре също се слага от крема и се покрива с кексовите трохи
mariat, не можах да отворя дадения линк, но аз правя това, много  е сполучливо
https://www.bonapeti.bg/recepti/kakaov-keks-s-vanilov-krem/

# 286
Tърся рецепта за сладкиш. Нещо като кекс но в обикновена тава. В него се правят отвори, които се пълнят с ванилов крем, отгоре също се слага от крема и се покрива с кексовите трохи
Сладкиш с пудинг ванилия
http://qni.blogspot.bg/2014/05/blog-post_21.html

# 287
привет, дайте идея за пилешко месо с течна сметана, чудя се как да го направя Simple Smile)))

# 288
  • София
привет, дайте идея за пилешко месо с течна сметана, чудя се как да го направя Simple Smile)))

А пилешкото какво е? Гърди, филе, цяло пиле?

# 289
Ако са гърди, на прима виста се сещам за тази рецепта. Може и да не пълниш в хлебчета, пак е много вкусно. Аз добавям и съвсем малко прясно мляко, моркова го изключвам или заменям с кисели краставички.

# 290
взела съм бутчета и парчета от бутчета

# 291
  • София
https://www.recipe30.com/chicken-moutarde.html/

# 292
  • София

Това ми е любимо: Пиле с шампанско и сметана

# 293
vici75, ти сигурна ли си, че косми са били Simple Smile Няма от къде да идат косми на шкембето. Има остатъци от смляната храна, че и слама може да има - това се чисти - трябва да ти остане чисто "месцето" - и бяло. За всеки случай го натрий с пакетче сода за хляб и измий

пеп-4o Grinning сега ме замисли, че верно що ще чинат косми по шкембе. Но няма да забравя никога как ги махах с пинсета за вежди и от тогава ни се отяде (то на мен ми се отправи де, не че някой се е отказал да яде шкембе). Иначе си беше чистичко, бяло, красота, ама тез космаци като ги фиксирах в последната минута, хем не нося цайси още и вече имам едно на ум. Но мога да се пробвам уикенда, може такова да съм случила, беше преди 5-6 години.

Има косми в шкембето. Нали се ближат животинките и се набиват. И на мен ми се е налагало да чистя. Шкембето от магазина, ако няма космалак, само се изплаква. На времето си спомням, че го продаваха непочистено и майка ми и баща ми бая време отделяха да го изчистят.

# 294
  • Русе

http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/05/blog-post_7.html

http://ipeychev9.blogspot.bg/2015/09/blog-post_56.html

# 295
Здравейте,

Бихте ли ми препоръчали крем за торта /за пълнеж/, който да попива добре, но в същото време освен да е сочна тортата, да не се разтича навън:blush:? Има ли такова животно?Joy
В рецептата, която правя, се ползва крем от пудра захар и масло, такъв като тези за украса. Но аз искам нещо по-сочно, тъй като този плътен крем за украса ми идва много тежък и не знам дали ще попие добре в тортата...

# 296
  • София
Здравейте,

Бихте ли ми препоръчали крем за торта /за пълнеж/, който да попива добре, но в същото време освен да е сочна тортата, да не се разтича навън:blush:? Има ли такова животно?Joy
В рецептата, която правя, се ползва крем от пудра захар и масло, такъв като тези за украса. Но аз искам нещо по-сочно, тъй като този плътен крем за украса ми идва много тежък и не знам дали ще попие добре в тортата...

Аз разбивам 150 мл течна сметана с 2 с.л. пудра захар и обикновено добавям някакъв ликьор. След това добавям 500 г маскарпоне и разбърквам.

# 297
Всякакви вариации с маскарпоне и сметана можеш да си правиш. Аз правих една тортичка с крем от маскарпоне, кестеново пюре и кондензирано мляко със захар, пропорции на око, докато ми хареса консистенцията. Стана много добре. Можеш да видиш и крема на торта Фереро Роше - прави се с масло, нутела, шоколад и нарязани вафли. Също много вкусен.

# 298
Имам два въпроса:
1. Останаха ни доста осолени телешки черва за наденици. Как да ги съхраним, да ги замразява ли или да ги покрив с още сол и да ги оставя на хладно като се има предвид, че скоро няма да правим наденици?
2. Купихме си шоколад на Линд с 99% какао (обичаме шоколад с високо съдържание на какао, но този ни дойде в повече. Може ли да ми предложите сладкиш/кекс/мъфини, където да го вложа? Мислех да направя кекса с тъмно пиво на Сладка хапка и да глазура с него, но дали няма пак да горчи много? newsm78
Благодаря предварително! bouquet

# 299
Ако го направиш на глазура пак ще горчи ( този ми е от любимите шоколади, но аз си хапвам и какаови зърна ), по скоро си мисля в мъфини да го натрошиш на малки парченца и да стане като капки.

Общи условия

Активация на акаунт