За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 71 368
  • 742
  •   1
Отговори
# 510
Напоследък, след като пицата е готова изключвам фурната, слагам кашкавал,моцарела и връщам тавата в топлата печка-така се разтапят без да хващат кора и не задушават останалата плънка.

# 511
Как мога да оползотворя 1 кг сусамов тахан?Някакви сладки или нещо подобно?Децата ми по принцип никак не го обичат,пък ми е жал да го хвърлям.Лека по лека трябва да го употребявам.

# 512
  • ту тук, ту там
И аз редя кашкавала отдолу, после другите продукти върху него. Най-често слагам зехтин върху тестото, доматен сос, ръся риган, кашкавал и печурки на филийки. Правя с купено тесто, което на нас много ни харесва. Не мажа тавата, само я нарусвам с царевично брашно (някой друг беше написал същото малко по-горе). Пека на силна предварително загрята фурна. Много ни харесва така на нас! Peace

# 513
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Как мога да оползотворя 1 кг сусамов тахан?

той издържа много и не се разваля, не е задължително да го оползотворяваш бързо.
аз го слагам като дресинг към салати, в хумус, в кьопоолу.
иначе имаше някакви еврейски сладки с доста тахан, но не им помня името.

# 514
Пише,че е до 31.05.2018,а срок на годност след отварянето-30дни.Отворила съм го вече.В салати го слагам,но само за мен си.Домашните му се мръщят,че им горчало.

# 515
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
при мен бурканите стоят доста по-дълго време отворени.
отгоре се отделя слой олио и така го консервира. ако при теб не се е отделил, долей малко зехтин, за да е покрито.

нищо му няма. ако се притесняваш, го дръж в хладилник, но моят е стоял месеци наред в шкафа и не се променя вкуса.

# 516
В хладилника ще е.Ех,повече няма да пращам мм до магазина.Аз кило тахан не мога да изям сама.

Има слой отгоре,дано се държи.Мерси много.

# 517
  • München, Deutschland
Бухали и Сови,

с тахан има множество сладки. Само веднъж правих, не помня по коя рецепта, добре се получават. В кулинарната тема, Добри с полседната тема пусна рецепта точно за сладки с тахан. Там вече няма да се усеща като тахан, като се смеси с др неща.

Хумус, ако не си се сетила.

Сос за домашни дюнери с повечко тахан, така няма да го усетят. Wink

Може да се направи нещо като сладоледена торта с него, но ще се усеща. Правила съм с фъстъчено масло сладоледена торта и се усещаще силно.

Има и кето-хлябове с тахан, там също не се усеща таханът, опитвала съм и са вкусни.

Аз имам силно обоняние и ще усетя миризмата винаги, но съм сигурна, че децата и мъжът ти няма. Wink

# 518
Криси,отивам да търся.Мерси Hug

# 519
  • В градината...
Аз като имам тахан, слагам във всчики курабии /като намалявам другата мазнина/, много хубави стават - овесени ядки, орехи, тахан, сушени плодове ... от отзи сорт.
А иначе на филийка тахан с мед е чудесно. Дъщеря ми много обича и не горчи от меда.

# 520
Моите и с мед не го искат.

# 521
и аз имам тахан с изтекъл срок, но ми е жал да го хвърля, не е отворен. Отгоре се е отделил слой мазнина, да се надявам, че не се е развалил тогава. Ще го пробвам, когато реша в какво да го вложа.

# 522
Щом не го харесват така опитайте да смесите малко от това с какао, става като течен шоколад. Може и да им хареса. В някои семейства би минало метър като "здравословен домашен шоколад", заслужава си да се опита. Кой отказва шоколад, все пак, особено ако се пробута да го опитат преди да знаят какво точно е.
Иначе аз точно с мед го изяждам, сутрин по 1-2 големи лъжици от тази смес, понеже мразя да закусвам а пък това ми дава много енергия... специално си меля за целта Grinning

и аз имам тахан с изтекъл срок, но ми е жал да го хвърля, не е отворен. Отгоре се е отделил слой мазнина, да се надявам, че не се е развалил тогава. Ще го пробвам, когато реша в какво да го вложа.
Опитайте го, то ще си личи ако е развален. Мазнината в него гранясва и има доста осезаема промяна в миризмата и вкуса, няма опасност да го изядете развален без да разберете. Щом не е отварян и не е имал контакт с въздух, може и нищо да му няма.

# 523
Връщам се малко към темата за пиците. Когато се слагат кашкавала и сирената отдолу и върху тях мръвките, като се изпече пицата те не прегарят ли?

# 524
  • В градината...
Единствено може да е развален таханът, ако е гранясал.
За здравословен течен шоколад е добра идея, може да му се сложи и сухо мляко, и смлени орехи. ЩЕ стане чудевсно.

За пиците - аз задължително първо запичам блата, после слагам доматения сгъстен сок и другите добавки, като се запекат - кашкавала и моцарелата и изключвам.

Общи условия

Активация на акаунт