За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 71 300
  • 742
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте. За вечеря към печеното месо искам да направя спаначено пюре за гарнитура. Бихте ли ми дали изпитана рецепта, но по възможност да е без яйца. Благодаря.

# 661
благодаря

# 662
Здравейте. За вечеря към печеното месо искам да направя спаначено пюре за гарнитура. Бихте ли ми дали изпитана рецепта, но по възможност да е без яйца. Благодаря.

Ето такъв правя, но не е пюре  http://pep-4o.blogspot.bg/2017/06/blog-post_7.html?m=0

# 663
  • Русе

Не съм ги пробвал, само съм си копнал линка.

http://volshebnaya-eda.ru/kulinarnyj-klass/kak-prigotovit/shpinat/

Пюрето е със сметана.

Итак, найдите в холодильнике следующие продукты:
•сливочное масло – 2 ст.л
•мука – 1 ст.л
•сливки умеренно жирные (можно молоко) – 180 мл
•соль, перец черный, паприка – по чуть-чуть
•пармезан, романо или подобный твердый итальянский сыр – полстакана в тертом виде (да, да – пюре получится «золотым»; если хотите эконом-вариант, попробуйте взять другой сыр, но обязательно твердый или, в принципе, можно обойтись и вообще без него)
•мускатный орех – четверть чайной ложки
•и, наконец, шпинат – два плотно утрамбованных стакана

Начинаем приготовление пюре с обработки шпината. Если вы достали его из морозильной камеры, разморозьте и отожмите воду. Если зелень свежая – подержите немного на пару или притомите на горячей сковороде, чтобы она стала мягкой.

Теперь ставим на небольшой огонь маленький сотейник, растапливаем в нем масло, в масле размешиваем муку и даем ей минуту прокипеть. Сюда же выкладываем сливки, мускатный орех и кипятим все еще две минуты. Соус должен загустеть.

Добавляем шпинат, держим пару минут (уже не тушим, а просто ждем, чтобы листья тоже хорошо прогрелись), солим, перчим, заправляем сыром и очень хорошо все размешиваем. Вынимаем из сотейника готовое пюре.

Шпинат со сливками – универсальный гарнир к мясным и рыбным блюдам, который вы можете подать как к стейку или курице, так и к мясному хлебушку или к запеченному судаку.

# 664
Здравейте! Имам три изостанали, презрели банана, които не ми се изхвърлят. Моля, за идеи какво мога да приготвя с тях, нямам време да се ровя за рецепти. Бананови палачинки и т.нар. хляб не се харесаха, шейк банан&мляко дребното вече пи...няколко пъти...

Последна редакция: пт, 23 мар 2018, 13:00 от Slawena

# 665
# 666
пеп4o , i_peych, благодаря ви!!!  Hug

# 667
И аз гласувам за кекс или мъфини с банани и какао.

# 668
Благодаря за идеите, хареса ми рецептата за кекс.

# 669
  • Плевен
Тези са ни любими https://honeyandmilk2.wordpress.com/2009/08/23/шоколадови-мъфини-с-банани/

# 670
Здравейте! Имам три презрели банана, които не ми се изхвърлят. Моля, за идеи какво мога да приготвя с тях, нямам време да се ровя за рецепти. Бананови палачинки и т.нар, хляб не се харесаха, шейк банан&мляко дребното вече пи...няколко пъти...

Не знам колко са презрели, но, ако става да се срежат на две парчета, можеш да потопиш в разтопен шоколад и да оваляш в орехи, например или и без тях.
Това харесват децата вкъщи, просто топя шоколад, обливам с лъжичка или потопявам, овалвам в натрошени орехи или без тях и е готово.

Бонбоните на пина, имаше тема и във форума, но не я намирам.
Скрит текст:

И сладолед Peace

Последна редакция: пт, 23 мар 2018, 13:35 от labrex

# 671
Здравейте,искам да попитам мога ли да  приготвя тази вечер тесто за кифлички и да ги оформя, да стоят в хладилника до утре сутрин и само да ги сложа да се пекат?
Ако може, да ги оставя ли да си втасат,както трябва или утре преди печене?

# 672
# 673
  • Хасково
Здравейте! Утре ще имаме гости, но момичето е с язва и в момента пие антибиотик и спазва  много строга диета с малко храни и без никакви подправки. Дали се сещате за подходящи рецепти, тъй като не ми се иска да и сервирам само варени/печени картофи или ориз?

# 674
  • у нас
ММ е с рефлукс езофагит и хроничен гастрит и е на постоянна диета. Без да те отчайвам,  но на човек с такъв  проблем диетата е точно това, които не искаш да сервираш. Аз въртя печени бели картофи моркови,  картофено пюре, пилешки пържоли от филето на скарта или грил тигана само колкото да ги види огъня (да няма изгоряо по тях), рядко телешко варено като целината е на глава и това е! Без подправки и минимално количество сол. Така е вече от 2-3 години. Мръдне ли в страни после по една седмица откача от болка, парене, киселини.
Най-питай какво да и приготвиш, все пак може диетата и да е по-разширена. ММ и ориз не може да яде...
С интерес ще следя коментарите и придложенията 😀

Общи условия

Активация на акаунт