За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 71 403
  • 742
  •   1
Отговори
# 390
Аз пека без фолио, дали не е от това  newsm78 Директно мятам тавата във фурната на около 220 градуса.

# 391
  • Пловдив
Ева, слагам яйце задължително. Пека и под фолио на стандарти градуси, не на силна фурна.
Значи нашите готвачи го мажат отгоре с белтък,ръси галета,запечатва със сгорещено олио и пече пече.

# 392
Тайната за цяло руло Стефани е- намазване с белтък преди да се сложи да се пече.

# 393
Благодаря, ще пробвам следващия път Simple Smile

# 394
  • Русе
Благодаря, ще пробвам следващия път Simple Smile

Мира, на 25 стр. от тази тема съм дал линк към рецептата за руло Стефани. Ако спазиш точно рецептата, рулото ще стане разкошно, без спуквания. Успех!

# 395
Мадами и господин,търся лесна рецепта за ориз на фурна,със замразени зеленчуци.Или пък за уок.Но да не е много пипкаво.

# 396
Слагаш зеленчуците да се варят ,в друга тенджера слагаш Ориза с много вода да се вари.  когато са готови зеленчуците ги прехвърлиш в голям широк тиган ,когато набъбне ориза го изцеждаш и измиваш със студена вода прибавяш и него , + мазниа в тигана , включваш на мах,завърташ два-три пъти посоляваш и готово

# 397
Мадами и господин,търся лесна рецепта за ориз на фурна,със замразени зеленчуци.Или пък за уок.Но да не е много пипкаво.

Запържваш леко ориза, слагаш и зеленчуците вътре добавяш нужните вода, подправки и сол и пъхаш в фурната да се пече. По - мързеливо от това няма.  Mr. Green

# 398
Аз пък запържвам лук в мазнина, добавям и ориза до стъклено. Наливам половината от нужната вода, като я поеме, добавям останалата, зеленчуците (при мен грах и царевица от консерва) и подправки. Към края слагам парче масло и топено сирене, да се разтопи. Правя го в уок тиган.

# 399
  • София
Аз пък запържвам лук в мазнина, добавям и ориза до стъклено. Наливам половината от нужната вода, като я поеме, добавям останалата, зеленчуците (при мен грах и царевица от консерва) и подправки. Към края слагам парче масло и топено сирене, да се разтопи. Правя го в уок тиган.
Също, но в зехтин + масло,  добавям зел. бульон около 1 л, бъркам постоянно докато поеме и хвърлям зеленчуците , бъркам внимателно да не ги нараня, сервирам.  Бързо ризото, накрая настърган пармезан. Готово. Предпочитам ориз  Арборио.

# 400
  • Русе

Понякога правя рецептата само със зеленчуци. Може да ти допадне. Успех!

http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/02/blog-post_5837.html

# 401
  • София
Два въпроса, моля, ако някой има идеи да помага.
Какви подправки слагате на пилешка супа ? Често като пътуваме из БГ си поръчвам и в Северна БГ слагат по-различни подправи на пилешката супа и ми е по-вкусна, но не мога да разпозная подправката.
Какво можете да предложите като рецепти за цветен боб ? Като количество е около две чаши.
Благодаря предварително.

# 402
Аз слагам пилешки бульон и черен пипер. След това я ям с много лимон. Не слагам други подправки, предпочитам я лежерна, само месо и фиде

# 403
  • София
Много моля за помощ - кажете ми колко време могат да издържат домашни яйца в хладилник? Възможно ли е да им няма нищо след два месеца? На външен вид са съвсем нормални и не миришат на нищо лошо. Мисля си обаче, че са престояли вътре поне два месеца, та да ги хвърля ли или има начин да ги оползотворя?

# 404
Много моля за помощ - кажете ми колко време могат да издържат домашни яйца в хладилник? Възможно ли е да им няма нищо след два месеца? На външен вид са съвсем нормални и не миришат на нищо лошо. Мисля си обаче, че са престояли вътре поне два месеца, та да ги хвърля ли или има начин да ги оползотворя?

Може и да са годни. Разклати ги до ухото си и ако чуваш, че жълтъка се удря по стените на черупката - хвърляй. Или просто ги чупи едно по едно в отделна купичка внимателно без да разрушиш целостта на жълтъка с някой край от черупката и ако се разтече от само себе си пак го хвърляй

Общи условия

Активация на акаунт