За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 71 276
  • 742
  •   1
Отговори
# 705
Не е тази рецепта от супичка... Миналия път нея пробвах и не станаха същите. Тези на свекървата повече клонят към бухтичките, помня, че ги сипваше с лъжица в тигана.

# 706
ами както ти писах, слагаш още брашно, ако искаш да се понадуят - сложи 1 бакпулвер и ще станат като бухтички Simple Smile НЯма как иначе да ги улучиш, ще трябва да пробваш Simple Smile

# 707
Да, твоите изглежда ще се получат. Ще се пробвам, благодаря!

# 708
  • Русе
Къде да погледна за рецепти за гъбена каша? Или ще ми предложите любезно?Flowers Four Leaf Clover

Здравей приятелю!
Опитай това. Не е гъбена каша, но е много вкусно.

# 709
  • София
Въпроса ми не е за тук но все пак да попитам ....препоръчайте ми форма за кекс ,която да им пи интересна форма и да е с незалепващо покритие независимо от цената (взех си преди време на ,,вертекс ”,но не ми харесва )
Трябва ми качествена независимо от цената !

# 710
  • на Земята
Как да направя телешки пържоли,без да станат сухи?Възможно ли е това или да си ги сготвя на гозба?

# 711
Как да направя телешки пържоли,без да станат сухи?Възможно ли е това или да си ги сготвя на гозба?

Най-вкусните телешки пържолки съм хапвала са с марината на Пепчо за пилешки крилца. Омазваш хубаво пържолките с нея и престояват няколко часа. После в тавата с малко водичка и останалата марина да се изпекат. Невроятно става! Марината от тук:
http://pep-4o.blogspot.bg/2014/11/3.html

# 712
Дали ще можете да помогнете с идеи? Утре сутрин съм на детски пикник навън и ми се ще да приготвя нещо. Минимално мога да занеса термос с кафе за майки, и нарязани зеленчуци за децата, но изненадите винаги радват, а мен ме мързи много. Продукти като цяло имам, ама какво да приготвя? Не ми се пекат никакви соленки или мъфини - не ги ядат. Нито пък разни неща във форми за мъфини. Баница не, тутманик и милинки не. Какво още по-просто мога да направя?

# 713

Най-вкусните телешки пържолки съм хапвала са с марината на Пепчо за пилешки крилца. Омазваш хубаво пържолките с нея и престояват няколко часа. После в тавата с малко водичка и останалата марина да се изпекат. Невроятно става! Марината от тук:
http://pep-4o.blogspot.bg/2014/11/3.html

ти си най-добрият рекламент агент за 3-те лъжици  Flutter Hug Преди минутки говорих с кака, която ми се обясняваше колко вкусни станали тези крилца и я посъветвах за пържолите Simple Smile

Тити, имам едни блонди блокчета, които са смес като за сладък салам - с добавени ядки, сушени цветни сухи плодове, корички... такива шаренки стават - всичко се смесва накуп, сипва в тава/форма, да стане ок 3-4 см дебело (на хартия за печене го правя) и отгоре заливам с бял шоколад. Като изстиен се нарязва и са готови индивидуални блокчета, като сложиш в хартийки.  Може и черен шоколад, ако ползваш кафяви бисквити.

# 714
  • София
Дали ще можете да помогнете с идеи? Утре сутрин съм на детски пикник навън и ми се ще да приготвя нещо. Минимално мога да занеса термос с кафе за майки, и нарязани зеленчуци за децата, но изненадите винаги радват, а мен ме мързи много. Продукти като цяло имам, ама какво да приготвя? Не ми се пекат никакви соленки или мъфини - не ги ядат. Нито пък разни неща във форми за мъфини. Баница не, тутманик и милинки не. Какво още по-просто мога да направя?

Плодови шишчета или плодове нарязани в пластмасови чаши, мини пици, пълнени тортили нарязани на малки рулца или наполовина, гофретки, мини кюфтенца на клечка, отделно кетчуп, еклерчета или други сладки.

# 715
  • София
Здравейте, предстои ми да поканя повече гости в скоро време, а това отдавна не съм го правила. Понеже всеки ще пие различни неща, мисля да направя повече брускети, които според мен отиват с почти всяко питие. Какво мислите вие по въпроса и какви са вашите предложения?

Бихте ли ми дали изпитани хубави рецепти с брускети, които не изсъхват толкова бързо? Фурната ми е развалена и имам само парти грил в момента, другият вариант е франзелата да е незапечена.

# 716
На прима виста се сещам за няколко, много често ги приготвям вкъщи - със сьомга на Пепи, тази също
Правя и хапки с карамелизиран лук и синьо сирене, като леко затоплям сиренето във фурна ( в твоя случай парти грил)
Правя и една разядка с печени патладжани, сирене, майонеза и чесън, също много се харесва.
Всичките си разядки поднасям върху пресен хляб, не пека.

Последна редакция: пн, 26 мар 2018, 14:38 от Mирa

# 717
виж още няколко вида от мен, можеш да пропуснеш ония с охлювите Wink http://pep-4o.blogspot.bg/search?q=%D0%B1%D1%80%D1%83%D1%81%D0%B … D0%B5%D1%82%D0%B8  имат и с месце, и без месце -
На парти грима не правя вече брускети - там повече изсъхва хляба - ползвам тигана. Когато е силно нагрят (не на мах, а на 2/3 се запича за бързо повърхността, но вътрешността на хляба/франзели, багети, питки/ не изсъхва - а повърхността веднага като ги махам от тигана намазвам с приготвения пастет - какъвто и да е.
Можеш да изпечеш ленти тиквички и патладжани на скара, или грил-тиган и да ги завиеш с крема-сирене, или някаква смес със сирене и подправки.
И тази разядка си е направо за наяждане Simple Smile http://pep-4o.blogspot.bg/2016/03/blog-post_4.html

# 718
  • София
Много благодаря! Хляба като го запичаш на тигана, ползваш ли мазнина? Или после леко за намазване само?

# 719
не, на сух тиган, с дебело дъно. После намазвам различните . За някои манджи Simple Smile когато запичам хляб/франзела, каквото и да е, пак там запичан на сухо, и веднага, когато ги извадя намазвам с четка със зехтин, в който има пасирана скилидка чесън и риган.

Общи условия

Активация на акаунт