Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 20 фев. 2018, 08:36 ч.

Камъни в жлъчката - 4

 • 43 911
 • 842
 •   1
Отговори
# 45
 • София
 • Мнения: 7 274
Мен не са ме боляли ребрата, но съм чувала за такива болки. Мен ме оперира д-р Желев в ИСУЛ. Аз НЕ препоръчвам Токуда.

# 46
 • Мнения: 2 839
Благодаря за отговорите!
Моля ви спешно за име и тел. на добър хирург /във ВМА по възможност/. Може и на лични.

# 47
 • Мнения: 1 298
Весето, а защо не препоръчваш Токуда?

# 48
 • Мнения: 35
Благодаря за отговорите!
Моля ви спешно за име и тел. на добър хирург /във ВМА по възможност/. Може и на лични.
Проф. Мутафчийски. Телефон на клиниката по ендоскопия имам, на него може да зачишете час за консултация или дата за операция. 02 922 59 10 - това е телефона, клиниката е на 6ти ет.
п.п. Аз момента съм тук, оперираха ме вчера.

# 49
 • Мнения: 1 298
Бързо възстановяване, Десислава!
Как се чувстваш?
Как мина операцията?

# 50
 • Мнения: 35
Бързо възстановяване, Десислава!
Как се чувстваш?
Как мина операцията?

Днес съм по-добре, благодаря ☺! Мисля, че е имало затруднения при операцията и е продължила повечко време. Казаха ми, че съм имала много сраствания на жлъчката. Извадиха много камъни - 15 мисля, че са, повечето доста големички. Имам си следоперативни болки, но с всеки ден намаляват. Сега чакам да видя, кога ще ми махнат дренажа и кога ще ме изпишат.

# 51
 • Мнения: 2 839
Бързо възстановяване и от мен!
Лапароскопска ли беше операцията?
Колко дни е болничния престой обикновено, ако всичко е по план?

# 52
 • Мнения: 642
Бързо възстановяване и от мен!
Лапароскопска ли беше операцията?
Колко дни е болничния престой обикновено, ако всичко е по план?
Моята беше 5 дни общо- 3 дни постоперативно.

# 53
 • Мнения: 35
Бързо възстановяване и от мен!
Лапароскопска ли беше операцията?
Колко дни е болничния престой обикновено, ако всичко е по план?
Благодаря! Лапароскопска беше, да. Обикновено обикновено 3-4 дни е престоя по клинична пътека, за такава операция. Аз съм малко повече, по други причини.

# 54
 • София
 • Мнения: 7 274
Мен ме пуснаха в деня след лапарото.

# 55
 • Мнения: 642
(КП) № 185 „Лапароскопска холецистектомия: мин. бр. дни 2

# 56
 • софия
 • Мнения: 65
Здравейте на всички и от мен. Аз също имам камъни в жлъчката, не ми е премахнат мехура, защото много ме е страх от операцията и след това какви усложнения могат да се появят, вчера имах криза- не беше много тежка, но наистина не знам какво да правя Sad

# 57
 • Мнения: 24
От това което съм прочел - започнат ли кризите, трябва да се мисли за отстраняване на жл. мехур. За съжаление. Възможните усложнения с/от възпалена жлъчка са няколко и много сериозни и опасни. Много хора си живеем с камъните и всеки си пробва различни подходи за стопяване или поне задържане на положението, но единици могат да се похвалят с нещо положително от стотиците хиляди страдащи от жлъчно-каменната болест. За съжаление и след отстраняване на жлъчката при малък процент от хората остават подобни проблеми. Но започнат ли жлъчните кризи (ако са жлъчни) , предупреждението е ясно. Трябва да се мисли за операция. Успех!

# 58
 • София
 • Мнения: 7 274
Решението да махна жлъчката, беше моето спасение от ужасните кризи. Откакто я няма, се родих отново. Не си представям да живея цял живот с такива кризи, от страх да се оперирам. А и последствията от болна жлъчка могат да бъдат и много сериозни.

# 59
 • Мнения: 35
  Здравейте от мен!
Аз бях писала малко предистория, но сега да споделя обобщено за моя опит с камъните в жлъчката...
Преди няколко години имах 1-2 жлъчни кризи през ноща, но не знаех какво ми е и че имам камъни. Отдадох го на храната, раздразнен стомах или гастрит. Не се случи повече и така и не отидох на лекар. През октомври м.г. отново започнаха едни болки, имах и криза. Личната лекарка ме изпрати на гастро и така разбрах, че имам камъни в жлъчката. Тогава доктора ми каза да не избързвам с операция, да оптам с диета ако нямам болки (и да отивам към спешното ако получа криза, която не минава до час-два след прием на болкоуспокояващо). Аз все пак ррших да направя косултация с още един специялист и си записах час. Междувремено се информирах и събирах инфо за видовете операции, за лечение с билки или лекарства, въобще за всички начини за справяне с този здравословен проблем. Чакайки датата на пегледа, болките ми зачестиха, имах и една криза. Прегледа ми беше във ВМА. Лекарката беше категорична, че положението се е влошило и се налага операция. Виждаха множество камъни, възпаление и задебеляване на стената на жлъчката. Изписа ми лекараства и ме посъветва възможно най-скоро да се реша на операция, защото може да направя панкреатит. Първоначално се надявах да отложа за по-нататък операцията и въобще ако може да не се оперирам. След доста мъки и болки се реших и си записах дата за операция във ВМА, през февруари. Трябваше да я отложим за малко, поради друг незначителен проблем. На 19.03 постъпих в болницата, на 20ти ми беше операцията. Мина успешно, в последствие рабрах, че е имало малко усложнеия и е продължила малко повече. Имала съм множество сраствания и 15 камъка (половината около и няд 10мм). Бях шокирана като ги видях. След операцията имах болки около отворите и дренажа. Имаше и остаъчен газ, от него ме болеше повече. Първите 2-3 дни имах и болки в дроба, обясниха ми че е нормално, защото са раздразнени много нервни окончания заради срастванията. Всеки изминал ден се чувствам по-добре. Вече ме изписаха. Все още имам конци и клипсове, но почтин не ме боли. Радвам се, че се реших на операцията, няма и помен от онова гадно усещане... и мога да си хапвам почти нормално.
Пожелавам на всички бързо оздравяване (било то с операция или без) и справяне с ужасните кризи!

Общи условия

Активация на акаунт