Камъни в жлъчката - 4

• 69 854
  • 842
  •   1
Отговори
# 120
Да, мисля да пробвам. Но не съм се информирала още съвсем кое би било най-подходящото. Тук не изписват никакви медикаменти. Но за операция и аз още мисля, че е рано. Само "преванитвно" да се махне жлъчката не ми се иска за момента.

# 121
  • Бургас
Да, мисля да пробвам. Но не съм се информирала още съвсем кое би било най-подходящото. Тук не изписват никакви медикаменти. Но за операция и аз още мисля, че е рано. Само "преванитвно" да се махне жлъчката не ми се иска за момента.
По-назад писах, че за стапяне на камъните, хомеопат ми изписа шуслерови соли 9 и 10 по 4 таблетки, разтворени в половин литър вода, която се пие на глътки през целия ден. Щом кърмиш това е вариант за теб в момента. Само, че курсът на лечение със солите е от 3 до 6 м. Дълъг е, но пък и е хубаво процесът на стапяне да е бавен

# 122
По-назад писах, че за стапяне на камъните, хомеопат ми изписа шуслерови соли 9 и 10 по 4 таблетки, разтворени в половин литър вода, която се пие на глътки през целия ден. Щом кърмиш това е вариант за теб в момента. Само, че курсът на лечение със солите е от 3 до 6 м. Дълъг е, но пък и е хубаво процесът на стапяне да е бавен
Благодаря за информацията. Ти започнала ли си го вече? Винаги съм си мислела, че хомеопатия се прилага на всеки индивидуалнло. Може би трябва да посетя хомеопат. Просто ми дойде като гръм от ясно небе този камък в жлъчката.

# 123
  • Бургас
Благодаря за информацията. Ти започнала ли си го вече? Винаги съм си мислела, че хомеопатия се прилага на всеки индивидуалнло. Може би трябва да посетя хомеопат. Просто ми дойде като гръм от ясно небе този камък в жлъчката.
Ако искаш посети хомеопат. Аз ходя при хомеопат и ме гледа с един апарат и каза, че 9 и 10 ми дава положителен отговор за камъните. От 1 месец ги пия. До есента ще ги пия и после отивам пак да ме види, включително и на ехограф

# 124
Джули, моля те, пиши после дали има ефект!

# 125
  • Бургас
Джули, моля те, пиши после дали има ефект!
Задължително!
 И да ви питам - ако те боли в лявото подребрие може ли пак да е от жлъчката? Днес ме заболя леко

# 126
Не мисля, ама знае ли човек..
Ти иначе как си? Правиш ли кризи?

# 127
  • Бургас
Не мисля, ама знае ли човек..
Ти иначе как си? Правиш ли кризи?
Не ме питай, че ме е страх да кажа 😁
Ако година и половина не си имал криза значи ли нещо или всеки момент може да получиш изненада 😁

# 128
Да ви отговоря аз. Да може да нямаш кризи и 5 години и един ден да тръгне камъка да излиза- под въздействието на храна, напитка или каквото и да е друго- може!
На хомеопатия и хомеопати аз не вярвам! Възможно е да се стопят камъните, ноооо след като намелее размера им е много по- голяма възможността да тръгнат по каналите и да запушат някой и тогава става белята! След като спрете да пиете препарати те отново се образуват.
Жлъчката може да боли от ляво, от дясно, отгоре, отдолу, отзад на гърба, надолу в корема та даже и ръката може да ви заболи. До колко е наложителна операцията си решават само вие разбира се. Може да се живее с камък в жлъчката, но това с разтопяването им е много опасна процедура! Внимавайте.

# 129
От известно време ви чета и се чудя как може човек да експериментира със здравето и живота си, като се доверява на знахари и форуми. Напълно подкрепям мнението на BellaBarli. Заболяванията на жлъчката не са шега работа и трябва да се търси компетентна медицинска помощ. След като на моя колежка мъжът е вече инвалид на 30-годишна възраст след нелекувана жлъчка и множество усложнения, изобщо не е седял при мен въпросът дали да се оперирам. Сега съм "като нова" Simple Smile Единственото неудобство е, че трябва постоянно да се съобразявам какво ям, но пък диетата ми се отразява супер на тонуса. С кафето и шоколада не съм имала драма - ям и пия и не ми пречи.

# 130
  • Бургас
От известно време ви чета и се чудя как може човек да експериментира със здравето и живота си, като се доверява на знахари и форуми. Напълно подкрепям мнението на BellaBarli. Заболяванията на жлъчката не са шега работа и трябва да се търси компетентна медицинска помощ. След като на моя колежка мъжът е вече инвалид на 30-годишна възраст след нелекувана жлъчка и множество усложнения, изобщо не е седял при мен въпросът дали да се оперирам. Сега съм "като нова" Simple Smile Единственото неудобство е, че трябва постоянно да се съобразявам какво ям, но пък диетата ми се отразява супер на тонуса. С кафето и шоколада не съм имала драма - ям и пия и не ми пречи.
Хомеопатът не е знахар, а лекар с образование и апаратура. Това, че вие не признавате хомеопатията, е лично ваше мнение. На много хора тя помага. И какво като ходих на лекар - той каза, че ще ми предпише Урзофалк, който също стапя камъни. И аз се чудя как някои с лека ръка режат и махат цял орган, но това е техен избор. И с отстранена жлъчка може да се "инвалидизираш" ако си си направила труда да се позаинтересуваш от последствията от отстраняването на жлъчката. Всеки прави своя избор. И в двата случая има риск.

# 131
Според медицински проучвания жлъчката е също толкова ненужна, колкото и апендиксът, мъдреците и далакът, тоест човек може да живее спокойно и без тях и наличието им създава по-скоро проблеми. Ако трябва да избирам на кого да вярвам между тъй наречените доктори хомеопати, които с 10 вида шуслерови соли лекуват пълния спектър от заболявания в човешкото тяло и утвърдени лекари с многогодишна практика, с множество специализации в чужбина, бих предпочела вторите.
Но всеки сам си решава. Аз прецених, че съм още млада и ми се живее Simple Smile

# 132
Работя в сферата на медицината. Информирана съм достатъчно. Известно ми е, че никой няма ей така с лесна ръка да махне и да легне да му режат жлъчката- нужна или не! Знам че всеки се опитва да спаси положението по един или друг начин- билки, лекарства, хомеопитаии и др. 
Относно ето това изказване:
Цитат
Хомеопатът не е знахар, а лекар с образование и апаратура.
Съжалявам, че трябва да те разочаровам, но повечето хомеопати не са лекари и нямат медицинско образование! Те изкарват един курс(различни видове са хомеопатичните лечения- класическо, боаронско и кво ли още не) и се самоокачествяват с титлата доктор. Е, разбира се има и лекари, които лекуват с хомеопатия, но в повечето случаи я съчетават с класическата медицина. Ако мине с хомеопатия даден проблем или заболяване, то би минал и без всякакво лечение!
При нас, в клиниката където работя, станаха прекалено много случаите на лекували се сами, с хомеопатии или чакащи да им мине от само себе си- без ефект и по спешност в болницата.
Така на скоро почина и 33 г., мъж на една моя приятелка, разтапяйки камъка сам- т.е. с препарати Sad
Недейте за Бога да пробвате това и онова, не е шега работа, доверявайте се само на изпитани методи за лечение и доктори- специалисти.

Последна редакция: ср, 25 юли 2018, 08:33 от BellaBarli

# 133
Как е починал от "разтапяне на камъка"?
Д-р Крум Кацаров /един от най-добрите гастроентеролози в Бг/ казва, че може би 50-70 % от българите имат камъни в жлъчката и дори не подозират.
И ако не създават проблеми, по-добре да не се отстранява жлъчката.
А твърдението,  че жлъчката е "ненужен орган", е абсурдно!
Ракът на хранопровода, например, се причинява от връщане на киселини от стомаха към устата. Аналогично нещо се случва с червата, в които се излива жлъчен сок при липсата на жлъчка!
Как да е ненужна?
Личното ми мнение е, че ако не правиш кризи, по-добре да не я махаш!
Виж, ако си с болки, кризи и не дай Боже усложнения, разбира се, че трябва да се оперира! Аз не мисля, че някой не би се оперирал, ако е крайно наложително!
Но само наличието на камък/ни, без оплаквания, не е предпоставка за операция и последиците може да са по-страшни от живота с тази жлъчка!
П.п. Ако имате  камъни в жлъчката, препоръчвам и да се изследвате, както и всички членове на семейството ви, за бактерията "хеликобактер пилори"!

# 134
Цитат
Ракът на хранопровода, например, се причинява от връщане на киселини от стомаха към устата. Аналогично нещо се случва с червата, в които се излива жлъчен сок при липсата на жлъчка!
Това е абсурдно твърдение и никъде не е доказано медицински! Няма проблем човек да живее без жлъчен мехур. Той изпълнява функцията на резервоар и без него киселината от черния дроб просто ще се излива директно в тънките черва в следствие на което може да получите киселини, рефлукс или  диария, които лесно се повлияват от промяна в диетата. Усложнения след холецистектомия може да има, като камъни в жлъчните пътища, възпаление на жлъчните пътища, но рак в следствие на рефлуск-абсурдно е! Но за сметка на това жлъчно- каменната болест може да причини рак на жлъчните пътища.
Починал е като камъка е намалял в следствие на Урзофалка, запушил е канал, от там панкреатит и екзитус леталис.
Народната медицина и билки не топят камъните в жлъчката.

Последна редакция: ср, 25 юли 2018, 13:50 от BellaBarli

Общи условия

Активация на акаунт