Камъни в жлъчката - 4

• 69 045
  • 842
  •   1
Отговори
# 705
Благодаря за бързите отговори! За сега няма да взимам нищо .А относно диетата и най вече за плодовете вие кои си хапвах те и дали ги пасирах те ?
Аз се храня с нормална храна и нищо не пасирам. Само за първото ядене вкъщи имах крем супа, друго пасирано не съм яла. Плодове ям всякакви каквито има в нормалния им вариянт, освен ябълка но аз ябълки не обичам. Но си правих смути от ябълки, авокадо и моркови с мед и канела, знам че звучи странно но на мен ми харесва. Моя херург изришно наблегна на нормална храна, а не пасирана. Начесто по малко без преяждане (5-6 пъти на ден). Яж си нормално не се вкарвай във филми. Без мазно, пържено, бобови и зале и за съжаление без шоколад за 1 месец. Кафе ми позволи 1 на ден, но след храна. Аз изкарах 2 седмици без кафе, а се канех 1 месец да съм без него.
Поглези се с нещо което обичаш и се радвай на живота без болка и ограничения.

# 706
  • shumen
Аз днеска ще ям леща и да видим ще има ли проблеми.

# 707
  • Бургас
Много се извинявам за миризливия въпрос, но нормално ли е изпражненията да са жълти след операцията?

# 708
  • Sofia
Да,нормално е .

# 709
Да. Ще се нормализират спокойно.
В моята диета пише, че леща не се ядя първия месец защото е бобова култура. Изредени са-боб, леща, грах и царевица, но това е заради раздуването на стомаха от тези храни и образуването на повече газове, а не по някаква друга причина.

# 710
  • Sofia
Ако ви се яде вариво,може нахут,той не образува газове.

# 711
Супер. Аз го обичам ама го слагах към бобовите и не съм яла. Все се чудя каква гарнитура към месото да и правя, че картофи и ориз ми омръзна. А гъби може ли, че не пише за тях в диетата ми и забравих да питам лекаря. А лук на манджа?

# 712
  • Бургас
Супер. Аз го обичам ама го слагах към бобовите и не съм яла. Все се чудя каква гарнитура към месото да и правя, че картофи и ориз ми омръзна. А гъби може ли, че не пише за тях в диетата ми и забравих да питам лекаря. А лук на манджа?
Лук слагам винаги в супите и манджите. Не мисля, че е проблем.
Един лекар в болницата каза, че чушките също били много газообразуващи. Това не го бях чувала. А това с храните е много относително и зависи какво му понася на организма на човек. Често смесването на различни храни може да създаде много по-голям дискомфорт от купа с боб чорба например.

# 713
  • Sofia
Може лук,праз,те като са сготвени им изчезва лютивината и сладят.

# 714
Аз май докато доуточня какво мога да ям 1 месец ще мине. Вече 3 седмици съм без жлъчка и няма храна, която да ме е дразнила като ям. А да си кажа честно и съм я нарушавала диетата ама само по 2-3 хапки. Не знам на какво се дължи дали на това, че не съм отлагала операцията и нямах усложнения и сраствания, или на това че и преди нея нищо не ме дразнеше, или е до организъм, но се чувствам страхотно и чак ми е странно. Очаквах поне някакво неразположение докато организма превикне без нея, но нямам никакви. Личната ми лекарка предположи, че може би защото беше пълна с камъни тя и преди това не е функционирала още преди да ми направи проблем, и тялото ми вече е било привикнало без нея. Или херурга си е свършил мн добре работата въпреки, че не ми е ясно какво общо може да има.

# 715
  • София
Изобщо не е вярно това за нахута. Той е силно газообразуващ!

# 716
Да ви кажа честноне виждам някакв проблем в газовете,освен,че сте жени де.Болибон,избягвай гъбите и лука,че и подправките.
 Мълча цял ден,защото сгафих снощи,пак омаах една тава торта и цял ден ме наболява стомаха най-горе.Отделно почнах да преяждам и не ме кефи,че гъз глава затрива.Ама така ще е,като се убих да се хваля оня няма работа.
10 ти наближава и да ви припомня,че ме викат с ново направление за хирург на контролен преглед/видеозон уж/.Знам,че съм единствен с такава оферта и се чудя дали да ходя.Някакъв съвет?
 Апропо,двама оперирани братя в Германия пият някакви лекарства,а аз нямам нищо изписано.Що така?

# 717
  • Sofia
Ама какви са тези тави с торти през ден Dizzy Face

# 718
И аз нямам нищо изписано. На момичето с мен и изписаха ама тя имаше някакви усложнения. Но и казаха че трябва да ги пие засега 3 месеца, после изследвания и щели да преценяват за по нататък.

# 719
  • Бургас
Lezekil, как добре те разбирам. И ти като мен си със свински ген 😁 Аз днес направих един гювеч в гювеча 😁 и ядох малко козуначено руло с мармалад. Според мен си преял и затова ти е така. Другия път изяж само половината тава 😁

Общи условия

Активация на акаунт