Камъни в жлъчката - 4

• 69 041
  • 842
  •   1
Отговори
# 720
Успокойх се че не само аз системно си нарушавам диетата. Аз тази вечер си хапнах кисело зеле с кюфтенца на фурна. Е без да прекалявам и преяждам естествено. С подправките не съм имала проблем, а само черен пипер още не съм си слагала.

# 721

Апропо,двама оперирани братя в Германия пият някакви лекарства,а аз нямам нищо изписано.Що така?

На мен ми изписаха Еманера за 1 месец и антибиотик за 2 седмици.

# 722
Верно свински ген см.Цял ден тъпча да ми мине стомаха и уж вечер щях да се вардя и бам-6 дебели кебапчета с 5 филии и буркан компот преди малко,чаша лимонада и двойна доза 3в1 за разяждане.Усеща как качвам килограми и пропорционално ми се качва лакомията.Гаранция станах 80кг като си гледам корема.
А лекарствата били за бързо очистване,като съгрешиш с храната,доколкото разбрах.
Еманера пиех отначало,като ми беше възпалена жлъчката.Останали са ми еспумизан и спазмомен,че и нош па,ама днес не се сетих да пия.Кркори ми стомаха цял ден и звучни газове,чак им се зарадвах да прощавате,че отдавна не му бях чувал гласа...

# 723
  • София
Да ви кажа честноне виждам някакв проблем в газовете,освен,че сте жени де.Болибон,избягвай гъбите и лука,че и подправките.
 Мълча цял ден,защото сгафих снощи,пак омаах една тава торта и цял ден ме наболява стомаха най-горе.Отделно почнах да преяждам и не ме кефи,че гъз глава затрива.Ама така ще е,като се убих да се хваля оня няма работа.
10 ти наближава и да ви припомня,че ме викат с ново направление за хирург на контролен преглед/видеозон уж/.Знам,че съм единствен с такава оферта и се чудя дали да ходя.Някакъв съвет?
 Апропо,двама оперирани братя в Германия пият някакви лекарства,а аз нямам нищо изписано.Що така?
И аз нямам нищо изписано, но хирургът каза, че може да пия някакви храносмилателни ензими ако искам. Има различни в аптеките.

# 724
  • shumen
Аз ядох леща вчера,ама после как ме боля жлъчката няма да Ви казвам.

# 725
Ами с експериментиране идва момент,дето те боли от всичко.Спазвайте някаква диета,за да не страдате излишно.

Ще разширя малко поста.Който има кризи да знае,че зимата е най-благоприятния момент за операция.Мен ме е яд,че не си обърнах внимание,но и пак щях да отлагам до последно.Кризите бяха по една на месец в началото.Въпреки подадената ми диета в последствие,първоначално от изкушение,после от непоносимост явно,но стигнах август и септември до кризи през ден,че и по 2 за 3 дни.Както и да е,за тези 2-3 месеца от страх намразих и яденето.Гладувах по цял ден умишлено,вечер от няма на къде ядях конфитюр или банани.Есента почнах грозде и круши + попара,вече и зеленчуците ме дразнеха.Спрях пилешкото месо,понеже почна и то да ме дразни.Страх ме беше да ям,за да не се възпаля или по-зле...Бях 94,5кг лятото,октомври 20 дена след операцията нямах 75кг,а вече ядях през час.
 Та или не отлагате неизбежното и си планувате ножа,или започвате строга диета за да живеете в синхрон с павето.

пп.Някои го изкарват орган тоз мехур,че и много важен.Оказва се,че доста животни и най-вече птици го нямат въобще.

Последна редакция: ср, 05 дек 2018, 13:19 от Iezekil

# 726

пп.Някои го изкарват орган тоз мехур,че и много важен.Оказва се,че доста животни и най-вече птици го нямат въобще.

Аз отдавна се опитвам да го обясня това, но изглежда пишещите тук искат да си придадат по-голяма значимост на заболяването Stuck Out Tongue  Според моя хирург е толкова ненужен, колкото апендикса и само създава проблеми. На международни лекарски форуми са обсъждали (най-вероятно в неформална обстановка), че с еволюцията на човечеството жлъчният мехур ще отпадне.

# 727
  • Бургас
Верно свински ген см.Цял ден тъпча да ми мине стомаха и уж вечер щях да се вардя и бам-6 дебели кебапчета с 5 филии и буркан компот преди малко,чаша лимонада и двойна доза 3в1 за разяждане.
Ще ме умориш 🤣🤣🤣
Абе я включи и малко кисело зелце, сланинка и червено винце, че му отива на сезона 😁

# 728
Алкохол няма да близна,даже се чудя на коледа да пробвам ли с 25 грама,че имах няколко бутилки уиски и жената вместо да ги остави да отлежат,по едно време реши да ги изпива,да не ме дразнели...а зелце вчера кусах,киснах,мих с вода но нещо не ме грабна та го зарязах.Добре,ама тъста си направил салатка от зелцето,поръсил с червено пиперче....ще пие.Че седнах и му я излапах пробно,да не се напие завалията....

# 729
Вие като развързани, значи. Просветна ви малко и дай да наваксваме Joy
Иначе извън шегата за себе си мога да кажа, че наистина се чувствам като нов човек - подмладена, жизнена и много по-оптимистично гледаща на живота. Чудя се защо толкова години съм се мъчила и съм пропуснала толкова много неща.

# 730
Това е отговора-оптимизъм.Много съм ведър,като срещна познат се усмихвам широко като лумпен.Странна работаслед дълго мръщене верно съм като отвързан.

# 731
  • Бургас
Как да не се усмихваш. Аз бях започнала да изпадам в депресия. Последните дни преди операцията ревях не толкова заради болката, а заради това, че се чувствах супер непълноценна и целия ми живот се въртеше само около тъпата жлъчка и болките. Не смееш да ядеш нищо, не смееш да се отдалечиш от вкъщи, защото може да те заболи. Това не е живот.

# 732
Започвам да си мисля че аз съм от малкото дето докато започнат кризите и е легнала под ножа. Аз диета спадвах само 2 седмици между втората криза и операцията. И тя беше картофи, ориз, заешко, пилешко, маслини, риба и зеленчуци. Че и подправки ползвах доста кой да прочете че не трябвало. Месо съм яла по 2 пъти на ден аз съм месоядно трудно се наяждам без месо. Може би затова сега нямам проблем с захранването и видовете храни. Докато кажат операция и има няма 1 седмица и аз под ножа. И по бързо исках ама нямаше възможност.
А за киселото зеле и аз снощи не издържах и си хапнах малко с червено пиперче и олио, че и кюфтета от агнешко и телешко вярно на фурна ама със всичките им подправки. Е от виното се лиших ама реших че много ще прекаля. И съответно никаква реакция освен че съм сита и ми е супер.

# 733
Пак съм аз😊!Все още имам болки ,всяко ставане и сядане е голям зор.И днес след като ядох банан ме заболя стомаха и имам чувството че храната ми е до гърлото. Някой с такива проблеми? Вече си мисля че не трябваше да се оперирам и най вероятно болките са ми били от стомаха 😭😭😭😭😭

# 734
Пак съм аз😊!Все още имам болки ,всяко ставане и сядане е голям зор.И днес след като ядох банан ме заболя стомаха и имам чувството че храната ми е до гърлото. Някой с такива проблеми? Вече си мисля че не трябваше да се оперирам и най вероятно болките са ми били от стомаха 😭😭😭😭😭
Болки в стомаха не съм имала след ядене, но аз имам мн здрав стомах. За 38 години почти не ме е болял. Но храната я чувствах до гърлото няколко дни и аз. Предположих, че се дължи на газа, който все още притиска стомаха, защото след като отминаха болките като от мускулна треска премина и това усещане. Но както казах това си е мое предположение. Може би 4-5 дни продължи значи до към 6 ден след операцията. След това не съм имала такива оплаквания ама гледам да не преяждам.

Общи условия

Активация на акаунт