Изследване на ХОРМОНИ – 16 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 81 654
  • 737
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Скрит текст:
Здравейте, Моля за мнение на резултатите по-долу . Утре ще звъна в клиниката (трябва да повтоввя ЧХГ от вчера ми е 745, с О на 11,03) с новата сотйност на ЧХГ и да кажа колко ми е прогестарова .За ТСХ изследването е правенп , като един ден преди него пропуснах да пия еутирокса , тъй като бях в еуфория след положителния тест за Б и забравих ,иначе не пропускам , пия по 50 (щесе консултирам и с Начев). Витамин D   мисе струва нисък май трябва да пия ?
http://imagizer.imageshack.us/v2/674x415q90/922/QCnLsK.png
Здравей и Честито!
Лека и спокойна бременност.
ТСХ е висок - консултирай се с Ендокринолог /веднага/ - трябва да е под 2.0, дори между 0,5-1,0.
Прогестерон и В12 са добре, но имаш дефицит на вит.Д - трябва да го приемаш като добавка.
Здравей Денис Heart, Много благодаря , утре съм при Ендо още сутринта , някъв съвет за Вит Д - каков да пия  (ще питам и доки утре де , но все пак да се ориентирам ) Confused
Най-често назначават Вигантол - хубав е.
Може да потърсиш органичен / от риба, лишеи/

# 241
Здравейте,
Може ли коментар и за моите изследвания

Забележка:
Име на теста (изследване)   Резултат   Единици   Референтни стойности
LH   11.14   mUI/ml   Фоликуларна фаза ( 1.9 – 12.6 )
FSH   8.27   mUI/ml   Фоликуларна фаза ( 2.5 – 12.5 )
Testosteron   0.83   nmol/L   0.29 - 1.67
Estradiol   229.10   pmol/L   Фоликуларна фаза ( 46 - 607 )
Prolactin   343.90   mkIU/mL   102.00 - 496.00

Благодаря!

# 242
  • София
Здравейте,
Скрит текст:
Може ли коментар и за моите изследвания

Забележка:
Име на теста (изследване)   Резултат   Единици   Референтни стойности
LH   11.14   mUI/ml   Фоликуларна фаза ( 1.9 – 12.6 )
FSH   8.27   mUI/ml   Фоликуларна фаза ( 2.5 – 12.5 )
Testosteron   0.83   nmol/L   0.29 - 1.67
Estradiol   229.10   pmol/L   Фоликуларна фаза ( 46 - 607 )
Prolactin   343.90   mkIU/mL   102.00 - 496.00

Благодаря!
Здравей!
ЛХ и Е2 са високи и показват ПКЯ.
Пролактинът е добре да се провери, от О. до 7 ден, след нея.
Провери ТСХ, Т4, Андростендион, Инсулин + Глюкоза, на гладно, ДХЕА и 17ОН Прогестерон - на 3 ден от МЦ.

# 243
Денис, здравей отново!
Имам нужда от мнение относно резултатите на ЧХГ и прогестерон правени на 1ви ден закъснение. Очаквана М на 26.03, изследвания правени на 27.03. Ову-12.03
ЧХГ-18,23 при реф. 0-5–отрицателен, 5-20-неопределен, >20 положителен
Прогестерон-15,28, при реф.1,7-27
Много благодаря предварително, просто се притеснявам, понеже на 26-ти имам +тест с втора бледа, но видима черта, а на 27ми тези резултати. Съмнявам се, че ЧХГ сигурно пада. Утре 29.03 ще пусна отново.

# 244
  • София
Денис, здравей отново!
Имам нужда от мнение относно резултатите на ЧХГ и прогестерон правени на 1ви ден закъснение. Очаквана М на 26.03, изследвания правени на 27.03. Ову-12.03
Много благодаря предварително, просто се притеснявам, понеже на 26-ти имам +тест с втора бледа, но видима черта, а на 27ми тези резултати. Съмнявам се, че ЧХГ сигурно пада. Утре 29.03 ще пусна отново.
Здравей!
Може да е имало късна О. - повтори ги след 2-3 дни.
И двете стойности са ниски. По-притеснителен е прогестерона.
ПП
Моят съвет е, да пуснеш отново ЧГХ и ако се е повишил да посетиш АГ, който да ти назначи някакъв прогестин.
Браво, че изследва и прогестерона Peace

# 245
Денис, здравей отново!
Здравей!
ПП
Моят съвет е, да пуснеш отново ЧГХ и ако се е повишил да посетиш АГ, който да ти назначи някакъв прогестин.

Много ти благодаря за бързия отговор🤗
Късната О като вариант отпада, понеже контакт поради стечение на обстоятелствата сме имали само на 11.03 и 12.03.
Прогестерона ми е проблем от предната неуспешна Б и е сигурен за изследване.
Ще пиша при второто изследване на ЧХГ утре.
Мислиш ли, че е добре да зАпочна утрогестан вагинално за всеки случай?
Огромни благодарности!

# 246
  • София
Скрит текст:
Денис, здравей отново!
Здравей!
ПП

Много ти благодаря за бързия отговор🤗
Късната О като вариант отпада, понеже контакт поради стечение на обстоятелствата сме имали само на 11.03 и 12.03.
Прогестерона ми е проблем от предната неуспешна Б и е сигурен за изследване.
Ще пиша при второто изследване на ЧХГ утре.
Мислиш ли, че е добре да зАпочна утрогестан вагинално за всеки случай?
Огромни благодарности!
При контакт на 11-12.03 - зачеването може да стане до 3-4 дни след това.

За прогестина, добра идея е, но посети лекар.  Peace

# 247
  • Варна
TSH 1.334 (0.350-5.000)
FT4 23.57 (9.10-21.00)

Пия Еутирокс 75 от близо 2г., а от няколко месеца + още 25 гами само в неделя. Без хапчета TSH беше около 6, но тогава не съм пускала FT4. Сега малко се шашнах, като видях колко е виск. По принцип не трябва ли да са в обратна зависимост? Да не би Еутирокса да е твърде голяма доза? Нямам Хашимото, но имам ПКЯ.

# 248
  • София
TSH 1.334 (0.350-5.000)
FT4 23.57 (9.10-21.00)

Пия Еутирокс 75 от близо 2г., а от няколко месеца + още 25 гами само в неделя. Без хапчета TSH беше около 6, но тогава не съм пускала FT4. Сега малко се шашнах, като видях колко е виск. По принцип не трябва ли да са в обратна зависимост? Да не би Еутирокса да е твърде голяма доза? Нямам Хашимото, но имам ПКЯ.
Беше ли пила Еутирокс преди изследването?
ТСХ е добре Peace

# 249
  • Варна
TSH 1.334 (0.350-5.000)
FT4 23.57 (9.10-21.00)

ТСХ е добре Peace
Да, 75 гами.

# 250
Как бихте коментирали резултатите ми, пуснати на 3ти ден от цикъла (оплакванията ми са че менструацията ми е много продължителна - около 10 дни). Освен това планираме скоро да започваме да работим за бебе. На лекар съм едва след като  ми свърши цикъла.

Скрит текст:

# 251
  • София
Скрит текст:
TSH 1.334 (0.350-5.000)
FT4 23.57 (9.10-21.00)

ТСХ е добре Peace
Да, 75 гами.
Това е причината Т4 да е толкова висок. Когато се пуска контрола, не трябва да го пиеш - изпиваш го след като ти вземат кръв.

Как бихте коментирали резултатите ми, пуснати на 3ти ден от цикъла (оплакванията ми са че менструацията ми е много продължителна - около 10 дни). Освен това планираме скоро да започваме да работим за бебе. На лекар съм едва след като  ми свърши цикъла.
Скрит текст:

ТСХ е висок, трябва да падне под 2.0. Имаш Хипофункция на ЩЖ. Провери ТАТ и МАТ, Инсулин + Глюкоза на гладно и Андростендион.
ФСХ е висок, може да е от годините / ако си над 35г./, да е инцидент или да показва проблем с функцията на яйчниците.
Добре е да направиш ФМ поне 2-3 поредни МЦ.
Следи О. с тестове за О. + измерване на БТ.
Изследванията ти не са толкова зле, но може да имаш проблем с О. и от там по-дебела МЛ и по-продължителна М.

Последна редакция: чт, 29 мар 2018, 13:53 от denis.

# 252
  • Пловдив
Денис,утре ми е 2ри ден от мц...АГто ме вика за хормони и преглед...готвим ин витро.Но...явно ще отложим заради почивните дни и май няма да има смисъл да пускам хормоните,щото до другия ц няма да са актуални...но все пак кво мога да пусна,за да видим как съм?
LH/E2...?

# 253
Цитат
Скрит текст:

ТСХ е висок, трябва да падне под 2.0. Имаш Хипофункция на ЩЖ. Провери ТАТ и МАТ, Инсулин + Глюкоза на гладно и Андростендион.
ФСХ е висок, може да е от годините / ако си над 35г./, да е инцидент или да показва проблем с функцията на яйчниците.
Изследванията ти не са толкова зле, но може да имаш проблем с О. и от там по-дебела МЛ и по-продължителна М.

Благодаря ти много. На 27 съм, а колко трябва да е ФСХ? И какво е ФМ?
Отделно не знам дали има някакво значение но от няколко години си влача вагинални гъбички и нищо не ми помага. Възможно ли е хормоните да имат нещо общо с това?

# 254
  • София
Денис,утре ми е 2ри ден от мц...АГто ме вика за хормони и преглед...готвим ин витро.Но...явно ще отложим заради почивните дни и май няма да има смисъл да пускам хормоните,щото до другия ц няма да са актуални...но все пак кво мога да пусна,за да видим как съм?
LH/E2...?
Може да пуснеш ЛХ, ФСХ, Е2, Прогестерон / за МЛ/ - ако имаш проблем с някой андроген, добре  е да го провериш - Тестостерон, Андростендион, ДХЕА.

Скрит текст:
Цитат

Скрит текст:

Благодаря ти много. На 27 съм, а колко трябва да е ФСХ? И какво е ФМ?
Отделно не знам дали има някакво значение но от няколко години си влача вагинални гъбички и нищо не ми помага. Възможно ли е хормоните да имат нещо общо с това?
ФСХ трябва да е 1:1 с ЛХ, ако е по-висок, показва проблем с функцията на яйчниците.
Рано е още за проблем с ЯР, но не трябва да се изключва като фактор. 
ФМ е ФоликулоМетрия - проследяване на О. с УЗ
За гъбичките - пусни МБ, изследвай Хламидия трахоматис, Мико- и Уреаплазми, Инсулин + Глюкозата / те са много типични, съпътстващи Инсулиновата Резистентност /ИР/

Последна редакция: чт, 29 мар 2018, 17:59 от denis.

Общи условия

Активация на акаунт