Изследване на ХОРМОНИ – 16 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 81 752
  • 737
  •   1
Отговори
# 300
Денис,ако може да изкажеш мнение и за моите резултати,правени на 4ия ден от МЦ:  LH 4.12 /2.4-12.6/; FSH 7.37/3.5-12.5/; Estradiol 202.5/45.4-854/; Prolactin 316.8/102-496/.Много благодаря предварително! Simple Smile

# 301
  • София
Скрит текст:
Денис, може ли за коментар. на 29 години съм, изследванията са правени на 3 ден от Ц. На същия ден ме прегледаха нямам задържани фоликули.

ТСХ-1,76 реф 0.27-4.20
ЛХ- 4.89  реф: фоликулярна 1.5-12.6, лут. 1-11.4, менопауза 7.7-58.5
ФСХ- 7.83 реф:фоликулярна3.5-12,5, лут. 1.7-7.7, менопауза 25.8-134.8
Естрадиол- 46  реф:фоликулярна 14-160 , лут. 38-260, менопауза 5-54
Прогестерон 0.14  реф:фоликулярна 0.2-1.5 , лут. 1.7-27, менопауза 0.1-0.8
АМХ- 2.4   реф:  0.7-12.6

Притесняват ме ФСХ, Естрадиол и най- вече прогестерона. На какво може да се дължат тези стойности?
ТСХ е добре.
FSH e  висок и показва проблем с функцията на яйчниците
Е2 е добре, Прогестеронът не е проблем - може да е инцидент.
АМХ е малко нисък за годините ти. Провери и Инхибин В / на 3 ден от МЦ/
Денис, не уточних, че съм само с един яйчник. Възможно ли е високият ФСХ и ниския АМХ  да се дължи на това обстоятелство ?
Да, възможно е и това да е причината.

Ще помоля
Скрит текст:
и аз за коментар за щитовидните. Струват ми се в норма, но може да изпускам нещо.
FT 4 15.31   pmol/l; реф.12.00-22.00;
TSH 1.090 ,  mlU/l;            0.300-4.200
TAT 12.95                            до 115
 МАТ 12.68                          до 34
Има ли най-добър ден от цикъла за изследване на Пролактин? При последното ми излседване пак е над горната референтна стойност, но бях малко напрегната предишния ден и може да се е отразило.
Благодаря!
Нямаш Хашимото.
ТСХ е добре, но Т4 е нисък - ако си на терапия, Ок., но ако не си - консултирай се с лекар.
Пролактин - от деня  на О. до 7-ми ден след нея

Здравейте, може ли мнение и за моите изследвания Simple Smile

TAT       0.73       IU/ml     < 40   
MAT       1.24       IU/ml     < 35   
fT4       0.99       ng/dl     0,7 - 1,48   
TSH       1.143       uIU/ml     0,35 - 4,94   
fT3       2.68       pg/ml     1,88 - 3,18
Добре са. Нямаш Хашомото, ЩЖ функционира добре.

Здравейте!
В рамките на един МЦ успях да пусна и други хормонални изследвания освен половите! Резултатите са следните:
ТАТ 10.00 IU/ml Референтни стойности: до 115.00
МАТ 10.31 IU/ml РС: до 34
FT4 13.50 pmol/l РС: от 12.0 до 22.0
TSH3 1.03 mIU/l РС: от 0.27 до 4.2

Моля за коментар! Благодаря предварително!
Нямаш Хашимото. ТСХ е добре, но Т4 е нисък - консултирай се с Ендокринолог.

Здравей, Денис! 💐
Скрит текст:
Имам конкретен въпрос към теб, за отговора предварително ти благодатя❤ Със съмнение за поликистоза съм... цял живот, като единствен признак за това е недоброто съотношение ЛХ:ФСХ ( което не е малко), но всички останали признаци липсват при мен. За ориентир двата хормона при мен винаги са се движили ЛХ/ФСХ - 12-16/7-8. Днес пуснах хормони, 3-ти ден от цикъла (41 г. съм) и видях ЛХ-8, ФСХ- 3, при долна реф гр.3.15. От 40 дни не ям сладко ( никакво, дори плодове) и тесто ( също под никаква форма) и не пия кафе. Възможно ли е от това да са се понижили тези хормони двойно от всеки друг или да търся друго обяснение, че прочетох и доста неприятни такива ? Всъщност изследванията пуснах и очаквах резултати като за пременопауза- високо фсх, нисък естрадиол и т.н. А възможно ли е тези стойности да се дължат точно на наближаваща менопауза? ( Пуснала съм АМХ и Инхибин Б, утре вечер ще са готови) Благодаря ти много!💐💐💐 На всички момичета тук пожелавам светли и щастливи празници с много две чертички на тестовете🙏🏻❤🙏🏻
Здравей!
Най-вероятно диетата ти се е отразила добре. Ако си с ИР - инсулинът влияе зле на функцията на яйчниците.
Резултатите не показват наближаваща менопауза, но пак показват ПКЯ.
Провери всички хормони - все някъде има проблем.

Денис,ако може да изкажеш мнение и за моите резултати,правени на 4ия ден от МЦ: 
LH 4.12 /2.4-12.6/;
FSH 7.37/3.5-12.5/;
Estradiol 202.5/45.4-854/;
Prolactin 316.8/102-496/.
Много благодаря предварително! Simple Smile
ФСХ е висок, може да има ЗФ/киста. Добре е да те видят на УЗ

Последна редакция: ср, 04 апр 2018, 22:12 от denis.

# 302
Денис, може ли коментар на изследванията ми? За първи път проверявам и какво е положението с кръвната захар и инсулина. Вчера по едно време страшно ми премаля, разтрепера ми се и трябваше да изям първото сладко, което видя иначе имах чувството, че ще припадна. Правени са на 2-ри ден, гладна и жадна. Само обръщам внимание по отношение на останалите, че само единия ми яйчник функционира и съм с много ниско АМХ. Трети месец пролактинът ми е на горна граница. Според теб трябва ли да търся ендокринолог при тези нива на пролактина /правя инвитро опити и не разчитам на естествено забременяване/?

Последна редакция: сб, 07 апр 2018, 13:26 от Boby_pl

# 303
  • София
Денис, може ли коментар на изследванията ми?
Скрит текст:
За първи път проверявам и какво е положението с кръвната захар и инсулина. Вчера по едно време страшно ми премаля, разтрепера ми се и трябваше да изям първото сладко, което видя иначе имах чувството, че ще припадна. Правени са на 2-ри ден, гладна и жадна. Само обръщам внимание по отношение на останалите, че само единия ми яйчник функционира и съм с много ниско АМХ. Трети месец пролактинът ми е на горна граница. Според теб трябва ли да търся ендокринолог при тези нива на пролактина /правя инвитро опити и не разчитам на естествено забременяване/?
ФСХ е висок, много вероятно, причината да е само единия яйчник - лекар преценява.
Инсулинът е висок и според мен си с ИР, трябва да се консултираш с Ендокринолог - не е страшно, контролира се.
Пролактинът е висок - трябва консултация с лекар.
И ако си с Хипофункция на ЩЖ се очертава един добре проявен метаболитен синдром.
Тези отклонения носят риск при зачеване, имплантация  и износване, вкл. и при инвитро - трябва да се коригират преди това.

# 304
Благодаря ти. А какво трябва да пусна, за да проверя дали съм с хипофункция на ЩЖ? Изследвала съм миналата година ТСХ, Ft3 и  Ft4. Бяха в норма. ТСХ беше около 1.08, но това беше януари 2017 г.

# 305
  • София
Благодаря ти. А какво трябва да пусна, за да проверя дали съм с хипофункция на ЩЖ? Изследвала съм миналата година ТСХ, Ft3 и  Ft4. Бяха в норма. ТСХ беше около 1.08, но това беше януари 2017 г.
ТСХ е бил много добре Peace
Трябва да изследваш ТСХ, Т3 и Т4, на чист ден - време ти е за контрола и дано резултатът да е добър

# 306
Много благодаря, Денис.  bouquet Весели празници на теб и семейството ти.

# 307
Здравейте,имам нужда от мнения.
ПРМ 23.03.
На 30.03 (8-ми ден от Ц)ДФ 18мм,положителен тест за О. на 2.04 днес17-ти ден от Ц по препоръка на док. пуснах  прогестерон прилагам резултата.Не мога  да кажа колко дни ми  е Ц ,защото от декември много неща се промениха.Какво е вашето мнение Денис?Притеснява ме и това ,че и тестовете ми за О.продължават да дават странни резултати....

# 308
  • София
ПРМ 23.03.
На 30.03 (8-ми ден от Ц)ДФ 18мм,положителен тест за О. на 2.04 днес17-ти ден от Ц по препоръка на док. пуснах  прогестерон прилагам резултата.Не мога  да кажа колко дни ми  е Ц ,защото от декември много неща се промениха.Какво е вашето мнение Денис?Притеснява ме и това ,че и тестовете ми за О.продължават да дават странни резултати....
http://imagizer.imageshack.us/v2/720x1280q90/924/OQEs3r.jpg
Здравей!
Ако О. е била на 02.04 - днес е 6 или 7 ден след О. и прогестеронът е добре, показва че е имало О.
Какви резултати дават тестовете за О.? Ако засичат някакви нива на ЛХ е нормално, а може да има и друг фоликул / неспукан/.
Може да отидеш да те видят на УЗ.

ПП.
Каква е причината, да продължаваш да правиш тестове за О.?

# 309
ПРМ 23.03.
На 30.03 (8-ми ден от Ц)ДФ 18мм,положителен тест за О. на 2.04 днес17-ти ден от Ц по препоръка на док. пуснах  прогестерон прилагам резултата.Не мога  да кажа колко дни ми  е Ц ,защото от декември много неща се промениха.Какво е вашето мнение Денис?Притеснява ме и това ,че и тестовете ми за О.продължават да дават странни резултати....
http://imagizer.imageshack.us/v2/720x1280q90/924/OQEs3r.jpg
Здравей!
Ако О. е била на 02.04 - днес е 6 или 7 ден след О. и прогестеронът е добре, показва че е имало О.
Какви резултати дават тестовете за О.? Ако засичат някакви нива на ЛХ е нормално, а може да има и друг фоликул / неспукан/.
Може да отидеш да те видят на УЗ.

ПП.
Каква е причината, да продължаваш да правиш тестове за О.?
Благодаря ти много Денис!Причините са няколко ,да имаше повече от три дни положителни тестове на О.Принципно се очакваше да бъде на 07.04-08.04 Така,като гледам Ц се опитва да стане на 28дни и О., се оказа по рано още повече,че се видя този ДФ на 30.03
Интересно е кога ще ми дойде  този месец ,дано да не дойде се:) Утре съм на  док . и ще видя и тя какво ще каже, дано се е спукал Ф. в ляво и да е наред всичко...Ще ти приложа някой снимки за да видиш сама колко са странни тестовете.Всички указания са си спазени.Вчера и днес вече са напълно отр.

# 310
  • София
Здравейте, моля по-разбиращите за съвет. Този месец имах полудоказана овулация с тестове и фоликуметрия, която не завърших, тъй като се наложи да пътувам. От графиката ми се вижда. Пуснах прогестерон днес, 21-ви ден от цикъла. Резултатите са по-долу. Благодаря!
Progesterone ( Прогестерон )   44.100   nmol/l   Фол. 0.18-2.84; Овул.0.38 - 38.1; Лут. 5.82 - 75.9; Мен. < 0.4

# 311
  • София
Здравейте, моля по-разбиращите за съвет. Този месец имах полудоказана овулация с тестове и фоликуметрия, която не завърших, тъй като се наложи да пътувам. От графиката ми се вижда. Пуснах прогестерон днес, 21-ви ден от цикъла. Резултатите са по-долу. Благодаря!
Progesterone ( Прогестерон )   44.100   nmol/l   Фол. 0.18-2.84; Овул.0.38 - 38.1; Лут. 5.82 - 75.9; Мен. < 0.4
О., според мен, е била на 13/14 ден от МЦ,  днес е 7 ден след О.
Прогестеронът показва, че е имало О., но е добре да е на горна граница.
Когато се изследва Прогестерон на 7 ден след О. е добре да се пуска с Е2.
Провери следващият път, когато изследваш Прогестеон и Пролактина / на 7 ден след О./

# 312
Здравейте , на 24г съм , искам мнения за моите резултати , правени са днес на 4 ден мц. , от друг форум ме посъветваха да попитам Денис , ако може да кажеш какво мислиш и ти , ще съм много благодарна?🙏😘🌺

# 313
  • София
Здравейте , на 24г съм , искам мнения за моите резултати , правени са днес на 4 ден мц. , от друг форум ме посъветваха да попитам Денис , ако може да кажеш какво мислиш и ти , ще съм много благодарна?🙏😘🌺  http://imagizer.imageshack.us/v2/600x600q90/924/hCLPBF.jpg
Здравей!
ТСХ е супер, нямаш Хашимото.
ФСХ и ЛХ са високи, може да има ЗФ/киста - трябва да те видят на УЗ.
Тестостеронът е супер, нямаш ИР.
В12 може да е и по-висок - хапвай повече месо  Wink
Имаш дефицит на вит. Д, трябва да го приемаш като добавка - дозата се определя от лекар, но трябва да е над 2000МЕ/дн.
Може да е нещо инцидентно, не бързай да се притесняваш.
Ще чакам да споделиш какво е казал лекаря  Peace

# 314
Здравейте , на 24г съм , искам мнения за моите резултати , правени са днес на 4 ден мц. , от друг форум ме посъветваха да попитам Денис , ако може да кажеш какво мислиш и ти , ще съм много благодарна?🙏😘🌺  http://imagizer.imageshack.us/v2/600x600q90/924/hCLPBF.jpg
Здравей!
ТСХ е супер, нямаш Хашимото.
ФСХ и ЛХ са високи, може да има ЗФ/киста - трябва да те видят на УЗ.
Тестостеронът е супер, нямаш ИР.
В12 може да е и по-висок - хапвай повече месо  Wink
Имаш дефицит на вит. Д, трябва да го приемаш като добавка - дозата се определя от лекар, но трябва да е над 2000МЕ/дн.
Може да е нещо инцидентно, не бързай да се притесняваш.
Ще чакам да споделиш какво е казал лекаря  Peace
Благодаря ти Денис , от друг форум момичетата казаха да потърся репродуктивен спец. т.к. обръщали повече внимание. Според теб как да постъпя дали направо да се насоча към тях или да посетя първо моя АГ ? 🤗

Общи условия

Активация на акаунт