Изследване на ХОРМОНИ – 16 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 81 697
  • 737
  •   1
Отговори
# 450
Здравей Денис! Моля за коментар на АМХ.
Пусках 2 пъти АМХ хормон в две различни лабораторий, през 3 месеца
Статус - 0.815 при реф. стойности-  1 - 6,8
Рамус  - 0,6 при реф. стойности - 0 - 6,35
Искам да кандидатствам по фонда

# 451
  • София
Здравей Денис! Моля за коментар на АМХ.
Пусках 2 пъти АМХ хормон в две различни лабораторий, през 3 месеца
Статус - 0.815 при реф. стойности-  1 - 6,8
Рамус  - 0,6 при реф. стойности - 0 - 6,35
Здравей!
АМХ /ако не си правила скоро стимулации/ - показва доста намален ЯР.
Провери и Инхибин В - на 3 ден от МЦ

# 452
Мила Денис, след неуспешен ЗЕТ ми назначиха следните изследвания:
Тестостерон:   <0.09  (0.22 - 2.90)
DHEA:  1.06  (1.65 - 9.15)
SHBG Секс-хормон, свързващ глобулин (белтък): 353.60 (27 - 128)

Всичко е извън референтните! Dizzy Face
Tъй като не очаквах изследвания, пих няколко глътки кафе и един банан. Освен това взимах високи дози естрогени, прогестерон и други лекарства в последните 2 месеца. Дали резултатите са обективни, според теб и как би ги тълкувала? Благодаря сърдечно.

# 453
  • София
Мила Денис, след неуспешен ЗЕТ ми назначиха следните изследвания:
Тестостерон:   <0.09  (0.22 - 2.90)
DHEA:  1.06  (1.65 - 9.15)
SHBG Секс-хормон, свързващ глобулин (белтък): 353.60 (27 - 128)

Всичко е извън референтните! Dizzy Face
Tъй като не очаквах изследвания, пих няколко глътки кафе и един банан. Освен това взимах високи дози естрогени, прогестерон и други лекарства в последните 2 месеца. Дали резултатите са обективни, според теб и как би ги тълкувала? Благодаря сърдечно.
Лекар трябва да прецени, но според мен, причината е приема на хормони от една страна, от друга, почти ИЯР.
Когато тестостерона е толкова нисък, SHBG скача доста, както и при високи нива на естрогените.
Провери и ТСХ, защото има връзка и с функцията на ЩЖ. Тя също му влияе.
Не зная доколко ще помогне, но по-високите нива на магнезий в организма намаляват силата на връзките между SHBG и тестостерон, т.е. може поне малко да коригират тестостерона.

Ще чакам да споделиш, какво е казал лекаря. Peace

# 454
  • Варна
Може ли малко помощ относно изследванията ми?
Пуснах ги на 3-и ден от МЦ, предстои ми преглед но имам доста да почакам още.
Ето ги :
ФСХ - 9,60  Реф.Ф:до 12,5
ЛХ - 4,68  Реф. Ф:до 12,6
Естрадиол III - 285.6    Реф. Ф: 90.1 - 716

ТСХ - 2,54   Реф.0.27-4.20
FT3 - 5.69   Реф. 3.95  - 6.8
Пролактин  - 365   Реф. 102-496
Прогестерон III  - 1.00   Ref. Ф. 0.181 - 2.84
Тестостерон  - 0.47   Реф. 0.22 - 2.9
DHEA S  - 2.70   Реф. 1.65 - 9.15

Нещо нередно има ли? Предния цикъл беше ановулаторен, седмица преди да ги пусна бях на преглед, като нямаше нищо притеснително на ултразвука, просто от няколко месеца не се чувствам мн. добре. И да не забравя, бивша ендометриозка съм

# 455
  • София
Ето ги :

Нещо нередно има ли? Предния цикъл беше ановулаторен, седмица преди да ги пусна бях на преглед, като нямаше нищо притеснително на ултразвука, просто от няколко месеца не се чувствам мн. добре. И да не забравя, бивша ендометриозка съм
ФСХ е висок и показва, че или има проблем - ЗФ/киста... или НЯР.
Е2 също е висок - може да е имало ЗФ/киста или нещо с ЕМ-та.
ТСХ е висок, но Т3 е добре - трябва да се консултираш с лекар.

# 456
Здравейте, препратиха ме в тази тема за помощ. На лято ще се прибираме в БГ и искам да си направя изследвания на половите хормони. Погледнах препоръките от първа страница. Тия на щитовидната ги имам. Но се чудя кои от другите да направя. Няма да бременея повече, така че това го отхвърлям. Като цяло съм със супер редовен цикъл все още на 43 ( до час знам кога ще ми дойде). Но страхотни болки предполгам по време на овулация. През годините съм правила видеозони и стандартния гинекологичен преглед и никога никой нищо не е намирал. Дори и киста. Точно седмица след като ми свърши месечното кръвотечение и се почват адкси болки винаги в дясно. Държат ме седмица и след това утихват. Не мога да определя дали е и болка точно, по-скоро е някакво разпъващо чувство. Корема ми е подут. След преминаване на болката спихва и всичко е наред. Просто не знам кое да проверя във връзка с този ми проблем. През годините даже съм си мислила дали да не се оперирам да си отстраня яйчниците и да приключа един път за винаги с тоя проблем. Но по съвет на доктор абсурд било. Лошото е, че и болкоуспокоително хапче не действа в този период. Пробвала съм и с противозачатъчни и те не ми помогнаха. Та в този ред на мисли искам някакви полови хормони да проверя и да ви попитам кои точно бихте ми препоръчали? Има ли смисъл всичко от първа страница да проверявам.

# 457
  • Варна
Ето ги :

ФСХ е висок и показва, че или има проблем - ЗФ/киста... или НЯР.
Е2 също е висок - може да е имало ЗФ/киста или нещо с ЕМ-та.
ТСХ е висок, но Т3 е добре - трябва да се консултираш с лекар.

Благодаря Denis,
имам час за 25 май при стария ми инвитро лекар, но до тогава щях да откача от мислене има ли няма ли проблем.
За ТСХ и преди ми се е налагало да го коригирам с еутирокс по време на инвитро и бременност
ФСХ като цяло е в най-добрата си светлина от години насам, но с АМХ 1,3 нама как да е по-добър предполалам.
Сега чакам Инхибин Б да излезе.
А за Е2, честно казано най се притесних, на УЗ няма кисти и полипи, нито задържан фоликул, но не ми дава мира защо е така? Пък и ми предстои инвитро ако до два месеца три  не стане по ест. път.
между другото Е2 е в pmol единици

Последна редакция: ср, 09 май 2018, 11:31 от didito

# 458
Здравейте,
Нз от къде да започна до сега никога не съм писала в групи... и така проблема ми е че от 1 година правим опити и нищо след което взех мерки и започна едно ходене по лекари и така ми откриха Хашимото, пролактина ми е малко над нормата ( при граница 496 моят е 1173) и лекарят ми изписа Достинекс. След прочетеното в интернет , колко силно е лекарството ,  аз реших че ще го заместя с нещо по - леко на билкова основа и започнах да пия Циклодинон, а и ендокриноложката при която ходя беше категорична , че назначеният препарат не трябва да го пия защото е много силен. След пореднят преглед генеколога ми изписа Дуфастон , до колкото се запознах той влияе на прогестерона , а на мен такова изследане не ми е правено. Може ли да ми дадете мнение, някой който е пил вече Дуфастон как влияе ( искам да вмъкна , че проблеми с МЦ нямам , закъснявало ми е веднъж, два пъти с по 1 - 2 дни , но до там)  . Достинекса ми е назначен на 7 дни по 1 таблетка, а Дуфастон ми е назначен 12 дни три пъти на ден по 1 таблетка. Съжалявам , ако въпросите ми не са за тук, но нз къде другаде да пиша .

# 459
Защо ходиш на лекари като сама си преиначаваш леченията?
Аз съм пила Достинекс - години - никакъв проблем. Като вкарах пролактин в норма забременях.
Следи тсх да е ниско, под 2, преди забременяване.

Дуфастон би трябвало да е изписан след овулация. Преди нея би я потиснал.
Аз не бих пила. Според мен проблът ти е в пролактина. Хич не ми е леко завишен, ами повече от двойно.
Намери читав ендокринолог ✌

ГИнекологът каква причина даде за необходимостта от прием на Дуфастон?

# 460
 След овулация е предписан  ! Ами обясни ми че ще помогне ако съм забременяла за задържане на бебето още в началото, тъй като овулацията ми е по късно от колкото трябва... нз това бяха думите на АГ. ТСХ ми е в норма.

# 461
  • София
Защо ходиш на лекари като сама си преиначаваш леченията?
Аз съм пила Достинекс - години - никакъв проблем. Като вкарах пролактин в норма забременях.
Следи тсх да е ниско, под 2, преди забременяване.

Дуфастон би трябвало да е изписан след овулация. Преди нея би я потиснал.
Аз не бих пила. Според мен проблът ти е в пролактина. Хич не ми е леко завишен, ами повече от двойно.
Намери читав ендокринолог ✌

ГИнекологът каква причина даде за необходимостта от прием на Дуфастон?

Би ли споделила как успя да свалиш пролактина, тъй като и при мен явно е завишен, но според лекарите няма проблеми съответно не се предприема нищо?

# 462
Мимоза,

Т.к. с ММ планирахме да заживеем заедно, реших, че в един момент ще започнем да мислим за деца и така си направих основни изследвания на хормони.

Както казах пролактинът ми беше доста над горна граница. Ендокриноложката ми предписа Достинекс по схема. Междувременно ме изпрати на ЯМР на хипофизата. Оказа се, че имам микроаденом. Достинекс пих от 2014г. До 2017г. С няколко кратки паузи. Когато забременях ми го спряха. С течение на времето дозите се променяха в зависимост от резултатите от изследванията. Преди да забременея микроаденомът се беше почти стопил.

Ти от къде си и при кой лекар ходиш?

# 463
  • Варна
Здравейте, готвих се за първи опит Инвитро в края на месаца, но с това АМХ дали ще се случи не знам

Хормони /Hormones/
Забележка:
Име на теста (изследване)   Резултат   Единици   Референтни стойности
TSH   2.45   mcIU/ml   0.27 - 4.20
A - TPO   7.33   U/ml   0.00 - 34.05
LH   4.92   mIU/ml   Фол.-до12.6, Ов.:до 95.6,Лут.:до11.4, Мено:до58.5
FSH   8.10   mIU/ml   Фол:до 12,5; Ов:до 21,5;Лут:до 7,7;Мено:до 134,8
Prolactin   203.20   mcIU/ml   Мъже: 86 - 390: Жени: 72 - 511
Estradiol   28.37   pg/ml   Фол:12,5-166:Ов:85.51-498;Лут:43.8-211; Мено:5.0-54.7
AMH /ECLIA/   0.467   ng/ml   0.672 - 7.550
Anti Thyreoglobulin   12.15   IU/ml   0.00 - 115.00
Vitamin D Total (25-OH)   31.49   ng/ml   30 - 70; /дефицит:<20,недостиг:21 - 29 /

На 30 год съм и съм с редовен цикъл на 25-30 дни. Да търся причината в лабораторията или в себе си. Имам дете на 5 год с първи опит естествено забременяване и две извънматочни бремености пак с първи опини, естествено забременяване. Пия разни добавки и Витамин Д, който Януари беше много нисък - Vitamin D Total (25-OH)   14.14   ng/ml   30 - 70; /дефицит:<20,недостиг:21 - 29 /, но вече е на долната граница.
За ТСХ пак започнах да пия по 0.25 Л - ториксин. Бях го спряла.

# 464
Здравей, Денис, въпроса ми не е за хормони , но не знам къде да пиша. |Моля за мнение относно добавка за повишаване на хемоглобина ( той е 103 L g/ l при референтни 120- 170). Ср обем на еритроцита 76.3, реф. 80-96, срHgb съдържание 26.0 , реф. 27-34.00, хематокрит 0.302, реф.0,4-0,5. останалите кръвни показатели са в референтните стойности?

Общи условия

Активация на акаунт