Изследване на ХОРМОНИ – 16 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 81 813
  • 737
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Много ти благодаря за изчерпателния отговор Kissing Heart
Няма грешка, 10 капки на седмица е, но за щастие след 2 дни съм при доц. Русев и разчитам,  че той ще назначи правилна терапия
Ще чакам да споделиш, какво е казал лекаря Peace
Здравей Денис, мина консултацията ми при доц.Русев.
Да напомня Вит.Д-тотал 28,84 при референтни стойности 50-120
Изписа ми 10 капки/ден вигантол за 30-40 дни и след това контрола, за промяна на дозата според резултата.
Каза , че се целим в стойност около 80 и препоръча да не правим опити преди да се вдигне стойността.
Стойността на Б12 (468,50) каза, че му харесва много, но предвид, че не го усвоявам добре, препоръча да приемам метилкобаламин 1000 , 1-2 пъти седмично, за да го държа на горна граница.
Здравей!
Благодаря, че сподели. Hug
10-на дни, преди контролата, трябва да се спре приема на добавките Peace / ако е пропуснал да го спомене/

# 361
Здравейте Денис,
изчетох всички теми и ваши отговори, и реших и аз да попитам за моите резултати:
На 23 години съм, след оплаквания за засилено окосмяване(редовен цикъл) в последните 6 месеца се лутам между гинеколози и ендокринолози. Според гинеколога не става дума за поликистозни яйчници и ме насочи към еднокринолог
Изследванията съм ги правила вече 3 пъти и това са последните. Пролактина е все така висок. Беше 1000, сега малко е паднал, но пак е висок.Правя ги наведнъж с едно боцкане на 3 ден от МЦ. Все още нямам начначено лечение тъй като нямам диагноза:
TSH 0.9 uIU/ml (референтни 0.27 - 4.2)
LH 5 U/l (референтни 2.4-12.6)
FSH 6.2 U/l (референтни 3.5-12.5)
пролактин 940 mIU/l (референтни 102-496)
естрадиол 185 pmol/l (референтни 46-607)
тестостерон 2.3 nmol/l (референтни 0.29-1.67)
глюкоза 5.3 mmol/l (референтни 2.8 - 6.1)
инсулин 11 ulU/ml (референтни 2.6-24.9)
DHEA-S 20.1 umol/l (референтни 4-11)

Благодаря Ви предварително за отговора Simple Smile

# 362
  • София
Здравейте Денис,
Скрит текст:
изчетох всички теми и ваши отговори, и реших и аз да попитам за моите резултати:
На 23 години съм, след оплаквания за засилено окосмяване(редовен цикъл) в последните 6 месеца се лутам между гинеколози и ендокринолози. Според гинеколога не става дума за поликистозни яйчници и ме насочи към еднокринолог
Изследванията съм ги правила вече 3 пъти и това са последните. Пролактина е все така висок. Беше 1000, сега малко е паднал, но пак е висок.Правя ги наведнъж с едно боцкане на 3 ден от МЦ. Все още нямам начначено лечение тъй като нямам диагноза:

Здравей!
Имаш високи нива на Пролактина, на андрогените, както и ИР.
Провери Андростендион и 17ОН Прогестерон - на 3 ден от МЦ.
Проблемът може да е в НбЖ - трябва ти Ендокринолог.
Не е страшно, може да е някакъв инцидент - лекува се, а ИР се контролира.
Потърси второ, трето мнение, ако трябва. Трябва да се разбере къде точно е проблема и да ти се назначи лечение.
Ще чакам да пишеш Peace

# 363
Привет, втори ден на МЦ твърде рано ли е за LH, FSH, естрадиол (и ако се престраша - ще пусна и амх + инхибин)? Трети ден се пада в събота, а на 23-ти съм на ендо-гинеколог и искам направо да ги коментираме, ако са готови. В същия ден ли стават? Мисля да ги направя в репродуктивен център, въпреки, че не съм ходила никога досега. Предполагам мога да ги направя без уговорки и назначения от техни лекари. Ако продължа с инсе или ин витро, нека поне да са "валидни". Благодаря.

# 364
Здравейте,може ли коментар на резултата?

# 365
Привет, втори ден на МЦ твърде рано ли е за LH, FSH, естрадиол (и ако се престраша - ще пусна и амх + инхибин)? Трети ден се пада в събота, а на 23-ти съм на ендо-гинеколог и искам направо да ги коментираме, ако са готови. В същия ден ли стават? Мисля да ги направя в репродуктивен център, въпреки, че не съм ходила никога досега. Предполагам мога да ги направя без уговорки и назначения от техни лекари. Ако продължа с инсе или ин витро, нека поне да са "валидни". Благодаря.

Тези хормони се пускат в точно в 2-3 ден. В някои репредук. клиники лабораторията работи и в събота, така че го провери (ако не си). ЛХ, ФСХ и Е2 излизат за същия ден, АМХ обикновено го работят само 1 или 2 дни в седмицата и точно в тези дни излиза. Инхибин Б се изпраща в Германия и става за около 10дни готов. Можеш да отидеш и без никой лекар да те изпраща. Аз даже имам повече вяра на лаборатории в репродук. клиники отколкото останалите

# 366

Отчаях се. Все едно не са ми достатъчни интрамуралните миоми... Сринах се. Цикълът е часовник, предполагаема овулация засякох с тестове... Вече е все едно.

# 367
Има добавки, с които може да се намали фсх и да се подобри амх. Има доста информация на английски език, ако се поровиш.  А и Денис може да те посъветва за добавки за горните 2 неща. Аз знам за жени, които с амх=0,1 вадят яйцеклетки при добра стимулация. По принцип казват, че ако амх<0,5 си за донорска яйцеклетка, но аз познавам лично и други случаи. Така че не се отчайвай. Потърси добър репродуктивен специалист и действайте. Все още си твърде млада за отказване, а и дори и с донорска яйцеклетка да е, пак ще си е твое дете..
И въпросните тестове не засичат овулация, а само пика на ЛХ. Това са 2 различни неща.
Може ако изчистите миомите нещата доста да се подобрят. Не се отказвай. Успех!

# 368
Благодаря, Иве! За тестовете, знам, че е просто пик, но... Миналата година след като махах другите миоми, FSH беше отличен (но в други лаборатории), наистина не очаквах такъв шамар. AMH и Инхибин за първи път правя. За махане на тези миоми би се наложила коремна операция-това още повече отлага нещата във времето. Май наистина ще се прави с донорска яйцеклетка. Което не ме притеснява ни най-малко, стига да се получи Sad

# 369
Mandaria, аз съм с АМХ 0.1 и вадя яйцеклетки с инвитро на естествен цикъл. Е, вадим по една, но аз не съм алчна и една ми стига, само да е здрава. Вече имам зад гърба си 2 опита, при първия даже забременях ама загубих бебето. Силно вярвам, че ще стана майка каквото и да ми струва. За щастие моя доктор не ми говори за донорска яйцеклетка и се бори да имам детенце с моя. Пия един куп добавки, препоръчани от Денис и при мен имаха влияние върху качеството, защото преди да започна да ги пия вадехме яйцеклетки с лошо качество.
Нали не си имала някакво лечение като мен, при което те вкарват за няколко месеца в изкуствена менопауза? Ти си на 36, аз съм на 38 и не бива да се отчайваме. И аз съм имала месеци с ужасни хормони и такива с хубави хормони. Те варират всеки месец, така че на следващия цикъл пак ги провери. Веднъж докато обяснявах на една от сестрите колко ми е зле АМХ, тя ми каза че са имали жена с АМХ 0.02 която си е родила живо и здраво детенце.

# 370
Аз съм пускала амх, фсх и инхибин в 2 поредни цикъла в различни лаборатории. АМХ беше с 0,6 разлика, което за мен е многооо.
Фсх беше 4 единици, инхибин б също голяма разлика.
Не знам дали е защото са от различни лаборатории или защото в единият момент бях много по-спокойна от другия. Прикачам и снимка, която бях си запазила като коментар на Денис за подобряване на амх.

# 371
В коя лаборатория е по-високата цифра? Да взема да пусна там с надеждата да се успокоя психически поне.  Mr. Green

# 372
В Бодимед- лошите, в Надежда- хубавите. Все се надявам Надежда да са по-читавата лаборатория.

# 373
Здравейте Денис,
Скрит текст:

Здравей!
Потърси второ, трето мнение, ако трябва. Трябва да се разбере къде точно е проблема и да ти се назначи лечение.
Ще чакам да пишеш Peace

Благодаря, Денис!
андро-то е 8.2 (при референтни 0.75 - 3.20). Прегледът ми при ендокринолога е чак след 2 седмици. Но при тези резултати съм доста отчаяна. При толкова завишени пролактин, тестостерон и андростендион къде би бил проблема - в хипофизата или нБжа?

# 374
  • София
Скрит текст:
Здравейте Денис,
Скрит текст:

Здравей!
Ще чакам да пишеш Peace

Благодаря, Денис!
андро-то е 8.2 (при референтни 0.75 - 3.20). Прегледът ми при ендокринолога е чак след 2 седмици. Но при тези резултати съм доста отчаяна. При толкова завишени пролактин, тестостерон и андростендион къде би бил проблема - в хипофизата или нБжа?
Трябва да се изследва и 17ОН Прогестерон  и тогава да се прецени, къде е проблема.
Не се притеснявай, когато има някъде проблем, повече от един хормон излизат извън нормалните граници. Затова е много важно лекар да постави точна диагноза и да определи къде е първопричината.
Хипофиза - не, по-скоро са или яйчниците или НбЖ.
Ще чакам да пишеш. Peace

Общи условия

Активация на акаунт