Изследване на ХОРМОНИ – 16 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 81 791
  • 737
  •   1
Отговори
# 375
Здравей Денис, видях се с ендокринолога за нея всичко върви доста добре. Даже ми каза , че с тези стойности Т3-8 , и Т4-25 мога да започна инвитро. Остави ме за сега на 4 таблетки пропицил и нова контрола края на май. Сега ще видя и в понеделник какво ще е мнението на аг. Благодаря ти за коментарите 😗

# 376
  • София
Здравей Денис, видях се с ендокринолога за нея всичко върви доста добре. Даже ми каза , че с тези стойности Т3-8 , и Т4-25 мога да започна инвитро. Остави ме за сега на 4 таблетки пропицил и нова контрола края на май. Сега ще видя и в понеделник какво ще е мнението на аг. Благодаря ти за коментарите 😗
Ок.
Ще чакам да пишеш  Peace

# 377

Отчаях се. Все едно не са ми достатъчни интрамуралните миоми... Сринах се. Цикълът е часовник, предполагаема овулация засякох с тестове... Вече е все едно.
Sad((((
и на мен предстои изследване и много се притеснявам, на повече години съм от теб Sad(( дано въпреки всичко, в най-скоро време се зарадваме от хубава новина, че носим още един живот в себе си Simple Smile)) желая ти го, Боби_пл и на теб, дано успеем Simple Smile))

а инхибина колко е? не виждам стойност

# 378
Благодаря ти, aDream. Пожелавам ти хубави резултати от изследванията. Не винаги възрастта е от значение. Често виждам прекрасни резултати на жени над 40 години. Явно си е до ген, а и зависи от това дали жената е имала някакви хирургични интервенции. Аз съм с ендометриоза и лапароскопия засегнала и двата яйчника. Няма как да имам перфектни резултати, но се боря и не се отказвам. Hug

# 379
Здравей Денис, днес на 47-ми ден от Абразиото в 12г.с. ми дойде Ц., смятам да пусна на 3-ти ден -посочените LH, FSH, E2  (малко по-рано този месец изследвах TSH TAT MAT, така че няма да ги пускам отново). Има ли още нещо, което да ме посъветваш да изследвам ?
Ще изследвам отново и вит.Д след 14дневен прием на Вигентол, почивка от 7 дни дали е достатъчно, за да покаже реален резултат ? Имах занижени стойности и на вит.В12 (333,9pg.), но не ми изписаха нищо за него - има ли смисъл да го пускам при положение, че добавки не съм взимала ?
Смятам да пусна и АМХ и Инхибин В, защото никога не съм ги изследвала, а съм на 37г., както и да проверя за
Токсоплазмоза и Листериоза по повод спонтанния аборт, ако се сещаш за още нещо, което пропускам моля те пиши....Благодаря !!!

# 380
  • София
Здравей Денис, днес на 47-ми ден от Абразиото в 12г.с. ми дойде Ц., смятам да пусна на 3-ти ден -посочените LH, FSH, E2  (малко по-рано този месец изследвах TSH TAT MAT, така че няма да ги пускам отново). Има ли още нещо, което да ме посъветваш да изследвам ?
Ще изследвам отново и вит.Д след 14дневен прием на Вигентол, почивка от 7 дни дали е достатъчно, за да покаже реален резултат ? Имах занижени стойности и на вит.В12 (333,9pg.), но не ми изписаха нищо за него - има ли смисъл да го пускам при положение, че добавки не съм взимала ?
Смятам да пусна и АМХ и Инхибин В, защото никога не съм ги изследвала, а съм на 37г., както и да проверя за
Токсоплазмоза и Листериоза по повод спонтанния аборт, ако се сещаш за още нещо, което пропускам моля те пиши....Благодаря !!!

Изчакай, поне 1-2 МЦ, за да се нормализират хормоните.
В12 е добре да е на горна граница.
За вит. Д - може да пуснеш контрола, Ок.  Peace ,  може да направиш изследвания за Токсоплазмоза, Листериоза, Рубеола, Хламидия трахоматис, Мико- и Уреаплазми, Цитомегаловирус/ЦМВ/, Хепатит B, Генитален херпес, базовия пакет генетични изследвания - ако не си ги правила.

# 381
Благодаря Денис, значи да не бързам с тези хормони този месец, защото аз мисля да си работим за бебе вече ....
До тук проверих НК клетки - те са ок; Тромбофилия - чакам АСЕ и фактор 13; излезе генетичното изледване от плодните части - всичко е нормално, не е имало генетични заболявания ...

# 382
  • София
Благодаря Денис, значи да не бързам с тези хормони този месец, защото аз мисля да си работим за бебе вече ....
До тук проверих НК клетки - те са ок; Тромбофилия - чакам АСЕ и фактор 13; излезе генетичното изледване от плодните части - всичко е нормално, не е имало генетични заболявания ...
Да, не бързай - ако изчакаш, ще бъдат по-обективни. Peace

# 383

Отчаях се. Все едно не са ми достатъчни интрамуралните миоми... Сринах се. Цикълът е часовник, предполагаема овулация засякох с тестове... Вече е все едно.
Sad((((
и на мен предстои изследване и много се притеснявам, на повече години съм от теб Sad(( дано въпреки всичко, в най-скоро време се зарадваме от хубава новина, че носим още един живот в себе си Simple Smile)) желая ти го, Боби_пл и на теб, дано успеем Simple Smile))

а инхибина колко е? не виждам стойност

Инхибин работят само в четвъртък, чакам го. Вече си мисля дали е възможно да са объркали редовете на Estradiol и FSH. Винаги естрадиолът ми е бил сравнително висок, а FSH в нормите или малко над. В потрес съм, а AMH не мога да разчета, за първи път се сблъсквам с него. Но днес докторът каза, че бил в норма. Въобще не знам какво да мисля, а преди опитите за забременяване явно ще се прави коремна операция. Sad

# 384
Много внимавай с тази коремна операция. Не знам за какво е, но аз след моята лапароскопия се оказах с АМХ 0.14. Ако трябва поискай второ мнение и то задължително от репродуктивен доктор.

# 385
И аз ще измина този път. Ще трябва да започнем със спермограма и изследване на хормони.Колебаем се между Свети Лазар и Щерев. Дайте препоръки.

# 386
Здравейте! Изследвах инсулинова резистентност,може ли коментар на резултатите?

# 387
  • София
Здравейте! Изследвах инсулинова резистентност,може ли коментар на резултатите?http://imagizer.imageshack.us/v2/1536x2048q90/922/w1oq9J.jpg
Здравей!
Трябва да се изследва Инсулин + Глюкоза, трикратно.
Само глюкоза, нищо не показва.

# 388
Здравей, Denis,
Помагала си ми с отговори по изследвания на хормони и ти имам доверие, затова ще питам.
Изследванията на всичките ми хормони (LH, FSH, Estradiol, AMH и Inhibin B) показват ИЯР. Спонтанен цикъл имам през няколко месеца, но изключително оскъден.
С гинеколога ми до момента сме пробвали следните варианти:
- Предизвикан цикъл настъпва след Примулут нор от 14-ти ден, по-забележим, но пак много оскъден.
- Предизвикан цикъл - съвсем нормален - настъпва след 3 таблетки Фемостон преди 14 ден и от 14-ти ден пак Примулут нор.
Сега обаче лекарят ми предлага друга схема - да пия Клостилбегит за 3 месеца. Това тази седмица го  говорихме, нямах идея какъв е този препарат. Вече трети ден чета и не разбирам защо ми го назначава, не намирам нито един случай на приложение при ранен климакс - само за забременяване - пък и самото лекарство е с доста плашеща за мен информация. Не целя забременяване и той го знае, а поддържане на организма, тъй като съм още на 41 години. Той ми обясни при срещата ни, че за да се активират яйчниците един вид, за да заработят сами. Какво мислиш, Денис?
Още веднъж се извинявам, но от 2016 го влача този случай, защото все ми се предлага някаква алтернатива, която обикновено не сработва до момента. Само ЯМР на глава не съм правила, въпреки че гинеколог и това ми е препоръчвал да направя. Не разбирам защо не ми назначават ХЗТ вече?!
Дълго стана, но ...

# 389
  • София
Здравей, Denis,
Скрит текст:
Помагала си ми с отговори по изследвания на хормони и ти имам доверие, затова ще питам.
Изследванията на всичките ми хормони (LH, FSH, Estradiol, AMH и Inhibin B) показват ИЯР. Спонтанен цикъл имам през няколко месеца, но изключително оскъден.
С гинеколога ми до момента сме пробвали следните варианти:
- Предизвикан цикъл настъпва след Примулут нор от 14-ти ден, по-забележим, но пак много оскъден.
- Предизвикан цикъл - съвсем нормален - настъпва след 3 таблетки Фемостон преди 14 ден и от 14-ти ден пак Примулут нор.
Сега обаче лекарят ми предлага друга схема - да пия Клостилбегит за 3 месеца. Това тази седмица го  говорихме, нямах идея какъв е този препарат. Вече трети ден чета и не разбирам защо ми го назначава, не намирам нито един случай на приложение при ранен климакс - само за забременяване - пък и самото лекарство е с доста плашеща за мен информация. Не целя забременяване и той го знае, а поддържане на организма, тъй като съм още на 41 години. Той ми обясни при срещата ни, че за да се активират яйчниците един вид, за да заработят сами. Какво мислиш, Денис?
Още веднъж се извинявам, но от 2016 го влача този случай, защото все ми се предлага някаква алтернатива, която обикновено не сработва до момента. Само ЯМР на глава не съм правила, въпреки че гинеколог и това ми е препоръчвал да направя. Не разбирам защо не ми назначават ХЗТ вече?!
Дълго стана, но ...

Здравей!
ИЯР не е причина за липсата на М., освен ако не си вече в края на пременопауза.
Според мен, Клостилбегит-а не е добро решение, защото ще има ефект само докато се приема - след 3 МЦ, пак ще имаш проблем с М. и освен това, тази яйчникова стимулация, още повече ще намали функцията на яйчниците.
Извинявай, но не помня как стои въпроса с другите хормони и дали има някой, който да потиска функцията на яйчниците?! - това също може да е причина за липсата на М.
Потърси второ, ако трябва и трето мнение.

Общи условия

Активация на акаунт