Студенти в UK - 9

• 104 153
  • 779
  •   1
Отговори
# 705
Какви медицински документи трябва да носят новоприетите студенти във Великобритания, в частност в Шотландия? Направените имунизации могат ли да се удостоверят с превод от здравно-осигурителната книжка /синята книжка/ или е необходимо удостоверение от ХЕИ? Личният лекар трябва ли да издава някакъв друг документ?
Дъщеря ми ще бъде втора година в Абърдийнския университет. Не са и искали никакви здравни документи. В интерес на истината и извадихме европейска здравноосигурителна карта (за 2 седмици става получаването и от Банка ДСК) и си носеше имунизационен картон, в който са отразени направените и ваксини.

# 706
Хора, питайте за конкретния университет! Изискванията не са еднакви.

# 707
Личната лекарка ни изпрати в РЗИ за "Международен сертификат за имунизационно състияние", издава се на английски език, има информацията от имунизационния паспорт.
Някои универдитети го искат още преди настаняване в общежитие... Глазгоу напомнят за имунизация за менингит и да информират новия си личен лекар там за актуалния си статус.

# 708
  • гр. София
Уреди ще носи-телефон,лаптоп и разклонител.Друго мисля,че няма.Имах предвид някакви други неща,които не се сещам и аз.... Simple Smile

Снимки паспортен формат, зарядни и адаптери за тях, лекарства (в Англия е необходима рецепта и за аналгин), топли дрехи!  Нещо, което да им напомня за България - сувенир, българско знаме...… Моята дъщеря си беше направила кът на БЪЛГАРИЯ! Беше си подредила сувенири от България, снимки, картички и много снимки на семейството. Когато й отидох на гости и видях къта, не се сдържах и се разплаках! Тогава осъзнах колко много й е липсвал домът, семейството, Родината и всичко, свързано с тях!

# 709
  • софия
Уреди ще носи-телефон,лаптоп и разклонител.Друго мисля,че няма.Имах предвид някакви други неща,които не се сещам и аз.... Simple Smile

Снимки паспортен формат, зарядни и адаптери за тях, лекарства (в Англия е необходима рецепта и за аналгин), топли дрехи!  Нещо, което да им напомня за България - сувенир, българско знаме...… Моята дъщеря си беше направила кът на БЪЛГАРИЯ! Беше си подредила сувенири от България, снимки, картички и много снимки на семейството. Когато й отидох на гости и видях къта, не се сдържах и се разплаках! Тогава осъзнах колко много й е липсвал домът, семейството, Родината и всичко, свързано с тях!
А сега и мен разплака! Чудесно семейство сте!

# 710
  • София
Моето дете ще кара 4,5 месеца в Хонконг. Пристигна успешно. Изморена е, не можа да спи, влажно е много, не знае къде да купи чаршафи, кухненски неща.Освен всичко забрави шини. Не знам как да ги пратя до там... Някой кара ли стажа в Политехнически университет в Хонконг. 

# 711
Поръчахме завивки от https://www.unikitout.com . Много ни разочароваха. Завивките трябваше да чакат в общежитието. Снощи дъщеря ми пристига и - завивки няма. Днес ще си издирва пратката и ще пазарува. Пътуващите за първи път да проверят телефоните си за включен роуминг. Всичко бяхме помислили, само това не ни дойде наум, та правихме среднощно включване.

# 712
Снощи (посред нощ) поръчахме от https://www.mystudentessentials.co.uk/ студентски пакет, че няма да има много време да обикаля сам... (като предварително проверихме дали работят с Глазгоу и с общежитията там). Но вече има номер на поръчка и номер за проследяване. Обявено е, че доставките са до регистратурата в ден в който посочиш... снощи можеше да се заяви най-рано за четвъртък, на младежа му трябва за петък... Дано всичко да е наред!
Даниела Атанасова 594716, не е ли имала някакъв номер за проследяване, че ако не е дошло снощи поне да знае кога, да не купува излишни неща пак Rolling Eyes

http://www.click2campus.com които ни бяха дадени като потенциален доставчик на сайта на университета за настаняване, не само че имаха пакети, които не са точно, а приблизително каквото си представяхме, но се оказа, че и от снощи имат само чаршафи и завивки... грозни, но за сметка на това достатъчно скъпи Smiling Imp

Ама така е, като се чака последните 3-4 дни...

Последна редакция: пн, 03 сеп 2018, 15:25 от peneva_a

# 713
Има намер. Бяха ни уверили, че пратката ще бъде в петък в Дънди. Оставих девойката да се справя сама. Надявам се, че 60 паунда не са отишли на вятъра.

# 714
  • Варна
Я, "шотландчетата" се настаняват вече. Късмет и да се адаптират бързо и успешно Flowers Hibiscus

# 715
Я, "шотландчетата" се настаняват вече. Късмет и да се адаптират бързо и успешно Flowers Hibiscus
Вярно, че доста рано  Laughing Или досега Дънди не се е мяркал и не сме запознати
"Нашите шотландчета" са чак в края на месеца.
Моето тепърва ще си идва и ще се върне да ги посрещне  Wink
Успешно вписване в новата среда пожелавам на всички!

# 716
  • София
На място, ако нещо липсва, миналата година със съвсем прилично качество напазарувах от One pound - резервни чаршафи, сушка за съдове, други дребошлаци и битови химии. Има ги на много места и са маркирани и в Google Maps. В нашия случай магазинът беше на 20 мин от кампуса и е евтина алтернатива за наистина много неща.

# 717
Да. Пратката е доставена. Със закъснение, но поне нещата са качествени. Тази седмица се запознават с университета и програмата. Преподавателите са ги стреснали още първия ден. Но трябва да се справя!

# 718
  • Бургас
Привет момичета! Дъщеря ми е първа година в Англия и ще е в кампуса. Ще я придружа и мисля да пазарим от там на място каквото и е нужно. Стаята и ще е на разположение на 22 септември и като види какво и трябва тогава ще купуваме. Има ли такива като мен?

# 719
Ееехххх какви вълнения. А ние още не си знаем общежитието 😕. Иначе и нашето ще бъде от 22ри. Моята девойка си е заплюла Аргос. Даже си е напълнила кошницата с нещата, които мисли да поръчва ( олекотено, спално бельо, тиган, тенджера, чинии, лъжици и вилици, настолна лампа, принтер ). Доставяли до кампуса. Ще и кажа за тези уан паунд да провери дали има наблизо. Иначе имало Теско и Алди в кампуса. Ха пишете да давате идейки. И попътен вятър на всички.

Общи условия

Активация на акаунт