Минималистичен начин на живот

• 563 773
  • 12 131
  •   4
Отговори
# 12 120
Съживихте темата следпразнично 🙂

Техника, която сменям не пазя за всеки случай, че може да потрябва.
Телевизора е лесно сненяем, влиза моя мъж да види за нещо друго и се прибира с нов екран, не се занимавам и него да мисля.
Пералня, сушилня си имат отделно помещение, важно ми е да работят, не се водя по реклами на доживотни марки, така лесно разкарвам при проблем

Телефон ми е тегаво прехвърляне на данни постоянно, затова много го мисля при смяна.

За обувките си е точно така, каталог си трябва, лепя етикети по кутиите.

С децата и трупането е от един етап в друг. Тъкмо разчистих бебешки, дойдоха кубчета, топчета, колички... Изведнъж сменят интереси и се почва динозаври, писти, готвене. Отделно нуждата от материали за развитие на моторика, книгите за трупане на речников запас, пак се запълва пространство

# 12 121
И аз не поправям ел. уреди. По евтино и с по малко нерви е да вземеш нов. Но работещ не бих изхвърлила. Не ме вълнуват най новите модели.

# 12 122
Уредите са една от малкото сфери, в които съм минималист. Няма да казвам какво нямам, за да не ме заклеймите Stuck Out Tongue Winking Eye

Единственото, с което прекалявам, са кафемашините - 4 броя, но половината са ми подарък и още седят в кашоните. Телефоните - имам поне по два едновременно (единия само с wi-fi и без карта го ползвам), щото аз съм от хората, които поне веднъж на две години ще се пльоснат в някоя поледица с телефона в ръката. Или ще му прецакам буксата за зареждане. Не живеят дълъг живот при мен телефоните и винаги трябва да имам резерва под ръка.

# 12 123
  • София
Кофти са новите уреди, признавам. Аз нали обзавеждах ново жилище, та взех всичко ново в края на 2024.
Пералнята плюс сушилня ме дразни много. Сушилнята не суши съвсем, а като се натрупат 5 косъма във филтъра спира да изцежда.
Фурната и котлоните също си имат "характер".
Добре, че децата вече са големи, та няма много трупане, освен дрехите на голямата.

Имам една кафе машина Сенсео, която е с едни падове и прави супер гадно кафе, та се чудя кога ли ще я засиля към кофата!

# 12 124
За излишните вещи и уреди ползвам Олх и подобни платформи. Нямате си представа какви неща се купуват, има си хора за всичко. Лошото е, че отнема време и дотогава трябва да се съхраняват някъде нещата.

# 12 125
  • SF
Там трябва евтино да се продава, почти символично. И е дълъг процес.

# 12 126
Пак по-добре, отколкото да се остави до кофите.

# 12 127
  • Между гори и планини
Лошото е, че НАП дебне... Иди после доказвай, че нямаш сестра...

# 12 128
И какво, като дебне НАП? Продавам лични вещи втора употреба, не извършвам търговска дейност. Продала съм последните години една камара детски и бебешки неща - кошара, количка, триколка, какво ли не. Хубави и годни неща, че и скъпи на това отгоре, с още много остатъчна пазарна стойност за мен е просто грехота да изхвърля или пък да подаря. Доходите са необлагаеми и не подлежат на деклариране. Имам документ за покупка на продаденото нещо, копие от обявата и кореспонденция с купувача. НАП да дойдат да видят!
Винаги предпочитам да продам нещо, дори и да е за символична сума, отколкото да го изхвърля на боклука.

# 12 129
  • София
Аз като имам нещо излишно подарявам. Не е за мен това с продаването. Ето вчера си прегледах чантите и отделих 10, които вече няма да нося. Днес една жена ще ги вземе.Подарявам и ги.

# 12 130
  • SF
И за мен не е, но няма на кого да подарявам.
Днес ще засиля една бебешка гимнастика към ОЛХ, пък да видим колко време ще я продавам.

# 12 131
  • София
Аз подарявам на непознати от олх. Покрай много пъти подаряваните неща си имам и познати вече и примерно знам на кого да давам дрехи от дъщеря ми, от сина ми, книги и тн

Общи условия

Активация на акаунт