Лечение с протеолитични системни ензими (6-та тема)

• 111 294
  • 752
  •   1
Отговори
# 375
Някой да има проблем с поръчката на продукта:
https://www.iherb.com/pr/doctor-s-best-best-high-potency-serrape … veggie-caps/23747
На мен ми излиза това при опит да отворя продукта:

# 376
  • Бургас
В темата за Ихерб  не съобщават за проблеми с поръчките

https://www.bg-mamma.com/?topic=1281498.630

Аз пък днес попаднах на този продукт, който би трябвало да свърши същата работа като ензимите:

https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000030011232

# 377
  • София
Да, и на мен сега така ми излиза. Голямата разфасовка обаче е налична за България.
https://www.iherb.com/pr/Doctor-s-Best-High-Potency-Serrapeptase … Veggie-Caps/51946
Има доста Серапептази излезли от асортимента им.

"Аз пък днес попаднах на този продукт, който би трябвало да свърши същата работа като ензимите:
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000030011232"

Това е слабата серапертаза. По-горе питаха за 120.000единици.

Последна редакция: чт, 11 фев 2021, 20:30 от neba

# 378
Здравейте . Тотално се обърках признавам. След 2 дена опит да изчета и 6 теми леко луднах. За това реших да питам . С питане до Рим се стига или боя си изяждаш.
 Така . Аз съм на 45 г с наднормено тегло . Страдам от стамашни проблеми като недоказан гастрит и малки язвички на хранопровода. Също така имам подагра която последните 2 г взе да ме мъчи много. В началото на годината се лекувах от гъбички в ушите и си докарах изгаряне на кожата и казано честно не съм сигурен дали се излекувах изцяло.  Въпроса ми е . От къде да започна ? Какво да пия ? В началото пише че е добре да се почне с хранителни екзими и после с протеолетични при проблеми с корема. Моля старите кучета в тази тема да ме просветлят . Какво , колко и по колко да се пие в този случай. Между другото нищо не разбрах и за мерните единици .
 Ще питам и за синът . Синковеца е на почти 10 г . Едър е . Тежи 70 кг  и е висок към 158. Има драма с корема . Боли го , образува газове и хълца . Лекара каза че е с начален гастрит .Пи лекарства но нищо.  Какви екзими препоръчвате и за него ? Извинявам се за дългото писане . Благодаря предварително за отговорите.

# 379
Здравейте . Тотално се обърках признавам. След 2 дена опит да изчета и 6 теми леко луднах. За това реших да питам . С питане до Рим се стига или боя си изяждаш.
 Така . Аз съм на 45 г с наднормено тегло . Страдам от стамашни проблеми като недоказан гастрит и малки язвички на хранопровода. Също така имам подагра която последните 2 г взе да ме мъчи много. В началото на годината се лекувах от гъбички в ушите и си докарах изгаряне на кожата и казано честно не съм сигурен дали се излекувах изцяло.  Въпроса ми е . От къде да започна ? Какво да пия ? В началото пише че е добре да се почне с хранителни екзими и после с протеолетични при проблеми с корема. Моля старите кучета в тази тема да ме просветлят . Какво , колко и по колко да се пие в този случай. Между другото нищо не разбрах и за мерните единици .
 Ще питам и за синът . Синковеца е на почти 10 г . Едър е . Тежи 70 кг  и е висок към 158. Има драма с корема . Боли го , образува газове и хълца . Лекара каза че е с начален гастрит .Пи лекарства но нищо.  Какви екзими препоръчвате и за него ? Извинявам се за дългото писане . Благодаря предварително за отговорите.

А спазвате ли хранителен режим? Движите ли се достатъчно? Тези ензими не са чудотворни, а са съпътстваща терапия.

# 380
И аз мислех да пиша същото, хранителен режим, примерно без глутен, и за двамата.
За ензимите не мога да помогна.

# 381
Според мен трябва да преосмислите хранителния си режим и да хвърлите усилие в тази посока. Освен това, вместо да четете всичките теми, да бяхте прочели само първата с обясненията от Пинко. Пакетът с ензими, мисля че е в началото на всяка тема. Те са си храносмилателни  но когато се приемат далеч от храна, стават прочистващи тялото от вторични образувания с белтъчинен произход. Но щом не сте то осмислили, не се хвърляйте в поредното самолечение.

# 382
Ензимите ПЕ се пият преди храна 1 ч. или след храна минимум 2 часа!
3 пъти на ден

НО  и вие и синковеца

както и пред мен са ви посъветвали махнете за проба 7 дни хлебни изделия ..после махнете за проба 7 дни без млечни изделия и после ни напишете тук как се чувствате, да даваме идеи

.За вас е по добре да си вземете и да пиете , дижестивни ензими /храносмилателни/

Последна редакция: пт, 23 апр 2021, 20:39 от pinko

# 383
Юлиан, не знам дали е безопасно такова малко дете  да пие протеолитични ензими без консултация с лекар. Натокиназата се дава за разреждане на кръвта, а при децата не може с лека ръка да се разрежда. Дъщеря ми е на 14 и сега прекара Ковид, но никой не изписа Натокиназа, въпреки че на възрастните я дават точно против тромби.
Съветвам ви първо да промените храненето и на двама ви. Повече зеленчуци, леки меса, яйца. Махнете зърнените, хляба и сладкишите. Дори да не е отведнъж, а постепенно, ще видите благоприятен ефект. Спрете да ги купувате вкъщи и давайте по-големи порции от другото на детето. Ако много му се прииска нещо, нека първо да е консумирало другата храна.
А вие паралелно може да опитате протеолитичните ензими на гладно, както е писал Пинко.

# 384
Аз бих добавила без пържено, газирано, вредни храни, захар...

# 385
Да ви кажа аз не вярвам в панацеята. Благодаря на всички които ми писаха. Разбира се че нямам никакво намерение да давам на дете каквото и да е без консултация с ДП. Разбира се че пазя режим от доста отдавна не ям нищо което не ми е по подагровият режим . Следа с интерес побликаците на Пантера розова и така попаднах на тази тема. Питам защото в първата тема има само три ензима ПАНКРЕАТИН , БРОМЕЛАИН и СЕРРАПЕПТАЗА. Само това . Изведнъж в 3 тема се добавя и ензима НАТОКИНЕЗА. За това исках да се консултирам с вас кои са всъщност базистните ензими. Да си призная не намерих къде сте говорили за мерните единици. Благодаря още веднъж за бързите отговори. Между другото някой да има инфо какво работи Розовата пантера много ми е интересно ?

# 386
Ензимите на първа страница са последният подобрен списък. Започва се с 1 таблетка, постепенно се увеличава до 3х3 на ден. Аз започвах с 1 на ден, после 2 на ден и така докато стигна до 3х3 на ден. Ако греша, да ме поправят другите участници в темата. Серапептазата трябва да е 120 000 единици.

# 387
Здравейте. В комбинация трите ензима ли се пият, за да имат описаните на първа страница ефекти? След като прочетох първа страница и част от темите, смятам че  натокиназа не е за мен, тъй като целта ми е да лекувам подут болезнен корем. От няколко години опитвам да реша проблема. За протокола, ако е важно - слаба съм.

# 388
  • София
Юлиан, писахте, че имате малки язвички на стомаха. ВСИЧКИТЕ ТРИ  ензима които се обсъждат в темата, имат кръворазреждащо действие. Язва е едно от противапоказанията заради опасността от кръвоизливи. Аз не ви съветвам да почвате ензими. А ако почнете,  трябва да сте запознат със симптомите при кръвоизливи. Подаграта е в следствие на нарушена белтъчна обмяна, ензимите няма да оправят метаболизма ви. Вашият и на детето ви проблем е метаболитен най-вероятно и би трябвало с ендокринолог и специалист по храненето да търсите решения.  Освен белтъчната, ще ви проверят въглехиднатната и мастната обмяна. Проблемите често вървят ръка за ръка. Мисля,  че ако успеете здравословно да отслабнете, някои от проблемите ще изчезнат от само себе си. Особено важно е за детето. Проверете му кръвна захар и инсулин за да сте сигурни, че не е в пред диабет.
Желая ви успех!!!!

# 389
Аз също съм с някакъв неустановен проблем на стомаха, въпреки безбройните посещения по гастрота и гастроскопии. Сигурна съм че поне съм с гастрит. Колкото пъти съм почвала серапептаза, винаги съм повръщала минимум половин ден. Разбира се че и на гладно съм я вземала. Не са за всеки тези ензими.

Общи условия

Активация на акаунт