Лечение с протеолитични системни ензими (6-та тема)

• 110 887
  • 752
  •   2
Отговори
# 450
Записвам се и аз в темата,  поръчах вече ензимите ще направя проба ако не ми става лошо ще ги пия ..

# 451
Започни с малки дози за всеки случай, колкото да провериш как ще реагира тялото ти. Не започвай от максималните.

# 452
Няма едно хапче  сутрин да видя какво ще става, дано ми понесе ако не здраве да е. Ще ги пия след двустранна пневмония пост Ковид. Изпих две опаковки Фиброзин и още няколко вида добавки които ми помогнаха, сега да видим със тази серапептаза и кверцетин какво ще става ....
Случайно прочетох за тази тема и започнах да чета Розовата Пантера от 1 тема❤

# 453
Чета в Amazon и Iherb отзиви на хора за Серрапептазата и има такива, които се оплакват от повръщане, диария и то много силни. При това не веднага, а примерно след две седмици прием. Имал ли е някой подобна реакция? Хора пишат, че някъде след 2016 марката д-р Бест била купена от китайци и затова качеството паднало. Не знам дали и от други марки серрапептаза може да се получи такава реакция. За съжаление забелязах, че в капсулите на д-р Бест има малтодекстрин, който при натрупване може да докара големи проблеми: https://zdrave.to/zdravoslovno-hranene/maltodekstrin--novata-otrova
Не знам какво да мисля. Пия и се притеснявам Fearful

Последна редакция: ср, 22 сеп 2021, 23:08 от Паци

# 454
То само това липсва сами да си навредим 🤦♀

# 455
Щом ти няма нищо, значи всичко е наред. Аз съм от повръщащите след 2 седмици. ПО-напред в темите бях си описвала патилата. Толкова зле бях. Повръщане до обяд едно след друго, имах чувството че щях да умра. Постепенно до края на деня утихна. МНого зле ми се отрази. Първия път помислих че някой вирус съм лепнала. След месец пак реших да пробвам и пак повръщане. А като ги почнах за пръв път, най за първи път нищо ми нямаше. Наложи ми се да ги спра че ми предстоеше изнендаващо мед. манипулация. Но после като ги почнах пак, чак аз се зачудих от къде ми дойде. А същата  опаковка ползвах. Моите от iHerb ги купувах.

# 456
Редактирах си горния пост, в който включих коментар за една от съставките в капсулата - малтодексрин. Може той да е проблемът. Известен е с това, че слепва вътрешните органи и внимание: може да причини гадене, повръщане и диария. Явно се натрупва и затова реакцията не се проявява веднага. Точно от това се оплакват някои потребители - повръщане и диария.
vici75, четох по-нагоре, да. Това е вече след 2016 г., нали? Ще е много жалко тази съставка да съсипе всичко, ако от нея идва проблемът.

Последна редакция: ср, 22 сеп 2021, 23:27 от Паци

# 457
Ами аз 2019 ги почнах...и ги спрях. Не съм чела обаче на някой толкова зле да му се отразяват.Честно без да преувеличавам, имах чувството че щях да умра от повръщане. Моята схема беше следната - вземах през нощта към 3:30-4. ПОсле закусвам в 6:30 и в 7 тръгвам на работа. Към 6:50 отивам зъби да мия и последно червило. И още по пътя за към банята усетих как сякаш кръвното ми падна. Но аз съм с ниско, а беше и края на август и реших нещо от жегата, макар и в нас да е хладно от климатика. ПО едно време като се наведох да мия зъби съвсем ми причерня и изригнах като гейзер. Докато повръщах, съвсем ми прималя и причерня. Тъкмо спрях, и от там на четири крака се тръшнах на леглото. Тъкмо легнах, пак позиви за повръщане. Айде пак на 4 крака обратнов банята. ТОва чудо продължи до към 1-2 след обяд. ПОсле съм заспала (поне) и към 3-4ч пак повръщане. Чак вечерта към 8 се спрях. Ако беше веднъж как да е. И аз точно така си помислих, че нещо от храна ми стана. Но и втория път същата схема. И двата пъти през седмицата стана, баш на работа като ще ходя, съответно не отивам на работа. Пробвала съм 3 пъти. Първия път нищо не ми стана, другите два много зле. Ако не сте сигурни как ще ви се отрази, поне пробвайте петък вечер, за да може ако има нещо да сте си в къщи на другия ден, че и на по-другия. Аз всичките теми съм изчела, друг такъв случай не прочетох да има.

# 458
Може да се попита в темата за Iherb, там съм сигурна, че denis може да се включи по въпроса със съставката.

# 459
Имате ли проблеми с жлъчката? Аз така съм повръщала от жлъчка.

# 460
Вземете без малтодекстрин, добра идея.
Тази е моята , сега се зачетох какво съдържа , не ми е ставало лошо никога.

# 461
Не, проблеми нямам. Преди години ми бяха правили HIDA scan (май така се казваше). С контрастно вещество и MRI ли да беше машината. Искам да кажа че имам обстоен преглед на жлъчка. И аз не знам защо така ми се отрази. А имах огромно желание да пробвам. МНого хора ми писаха ако може да им дам останалите ензими, но не живея в БГ. Иначе бих ги подарила. Че се награбих с ензими за 3 месеца тогава. Всичко изхвърлих, че не посмях да ги давам на близките ми. Да не вземе да се случи с някой нещо.

# 462
Прилича на някакъв тип непоносимост. Подобно нещо ми се случи с мака. Първите няколко пъти нищо ми нямаше от нея. Бях си я купила като добавка и я ползвах няколко пъти за бонбони . После я зарязах и след време бях попаднала на някакви десертчета с мака и протеин.  От първите нищо ми нямаше, като не съм ги консумирала всеки ден. Единия ден вече се скъсах от повръщане и лошо, но не направих връзка. На следващото десертче след няколко дена подобна ситуация. На третото вече ми се догади още докато го ядях и разбрах, че е от него.

# 463
Щом ти няма нищо, значи всичко е наред. Аз съм от повръщащите след 2 седмици. ПО-напред в темите бях си описвала патилата. Толкова зле бях. Повръщане до обяд едно след друго, имах чувството че щях да умра. Постепенно до края на деня утихна. МНого зле ми се отрази. Първия път помислих че някой вирус съм лепнала. След месец пак реших да пробвам и пак повръщане. А като ги почнах за пръв път, най за първи път нищо ми нямаше. Наложи ми се да ги спра че ми предстоеше изнендаващо мед. манипулация. Но после като ги почнах пак, чак аз се зачудих от къде ми дойде. А същата  опаковка ползвах. Моите от iHerb ги купувах.
А ти тогава всичките ензими накуп ли пиеше? И чак след две седмици? Май човек не трябва да се успокоява след първите приеми, че нищо няма да му се случи Disappointed Relieved
Ако някога все пак се престрашиш, може да опиташ от тази без малтодекстрин. Но човек трудно се решава на такова нещо два пъти...

Последна редакция: пт, 24 сеп 2021, 13:55 от Паци

# 464
Ами не, не на куп. Само пътвия път като нищо не ми стана тогава две седмици ги пих всичките и нямах проблем. Вече втория път, след паузата когато реших на ново да ги почна, гаденето започна от първата таблетка серапептаза. До другите не стигнах въобще. Третия път пак така - от първата таблетка серапептаза. Между другото се замислих за твоето предложение също, но точно, страх ме е май. Че то не е да повърнеш веднъж и край. Ами цял ден мъки, на другия ден се чувстваш смазан.

Общи условия

Активация на акаунт