Лечение с протеолитични системни ензими (6-та тема)

• 110 937
  • 752
  •   1
Отговори
# 465
Аз ги почнах, но по една серрапептаза три дни по една капсула сутрин и се замислих дали да не включа вече бромелаина. В предните теми някой беше дал схема, по която се пият една седмица серрапептаза по една, втора - по две, трета - по три, после се включва бромелаина по същата схема и накрая наттокиназата. Но не знам дали си струва да е чак толкова плавно, като останалите пишат, че направо започват всичките по три пъти на ден или стигат до тази дозировка в рамките на 3 дни.
Не помня само в старите теми имало ли е някой да споделя същото като теб - имам предвид преди 5-та и 6-та тема, в които вече има и други преживели твоя опит. Аз също се страхувам от такава тежка реакция, но все пак трябваше да пробвам, тъй и тъй съм си ги взела.
Между другото, ако не си ги изхвърлила, би могла да ги ползваш като храносмилателни ензими - след храна. Ще ти помогнат поне за храносмилането и усвояването на храната. Така е писал Пинко, така пишат и в чуждестранните форуми.

Последна редакция: пт, 24 сеп 2021, 15:11 от Паци

# 466
  • софия
мисля, че такава неприятна реакция е доста рядко срещана и индивидуална. аз не съм страдала, но започнах предпазливо -  само с бромелаин 3х1 т.,защото е по-евтин, та ако не ми понася да не купувам напразно серапептаза. след 3-4 дни купих и серапептаза и добавих също 3х1 т. имах доста бърз ефект. да обърна внимание, че стандартната доза е дадена на 1 стр. - 3х1 т. от всеки ензим 1 час преди храна или 2 ч. след храна, за да се очаква добър резултат. разбира се, всеки сам си преценява. успех!

# 467
Какво имате предвид под "имах доста бърз ефект"?

# 468
мисля, че такава неприятна реакция е доста рядко срещана и индивидуална. аз не съм страдала, но започнах предпазливо -  само с бромелаин 3х1 т.,защото е по-евтин, та ако не ми понася да не купувам напразно серапептаза. след 3-4 дни купих и серапептаза и добавих също 3х1 т. имах доста бърз ефект. да обърна внимание, че стандартната доза е дадена на 1 стр. - 3х1 т. от всеки ензим 1 час преди храна или 2 ч. след храна, за да се очаква добър резултат. разбира се, всеки сам си преценява. успех!
А ти силната серрапептаза ли почна 120 000 или от 40 000? Аз почнах от силната, но сега като споделяш своя опит, ще взема да включа бломелаина и наттокиназата Simple Smile
Какво имаш предвид под бърз ефект - вече усещаш ползи?
За тази неприятна реакция споделят предимно в Iherb и Amazon. Интересното е, че точно тук в БГ такива реакции са все пак доста малко. Ако тези момичета, които са имали такъв неприятен ефект, живеят в чужбина, ще стесним кръга на разследване Simple Smile

# 469
Да, в чужбина съм аз и бях ги купила от iHerb. Наистина никой до сега в темите не е патил такава реакция. За това за най-сигурно всеки да пробва постепенно. Сещам се че на сина си давах като го беше хванало гърлото. Пак от същитеббвсичко беше наред.

# 470
Добавките дойдоха пих 1 капсула серапептаза на гладно за сега добре ми понесе след 4-5 дена ще вкарам и кверцетин.

# 471
  • София
Bria, за фиброзите след ковид пневмония ли ще ги пиеш?

# 472
  • софия
мисля, че такава неприятна реакция е доста рядко срещана и индивидуална. аз не съм страдала, но започнах предпазливо -  само с бромелаин 3х1 т.,защото е по-евтин, та ако не ми понася да не купувам напразно серапептаза. след 3-4 дни купих и серапептаза и добавих също 3х1 т. имах доста бърз ефект. да обърна внимание, че стандартната доза е дадена на 1 стр. - 3х1 т. от всеки ензим 1 час преди храна или 2 ч. след храна, за да се очаква добър резултат. разбира се, всеки сам си преценява. успех!
А ти силната серрапептаза ли почна 120 000 или от 40 000? Аз почнах от силната, но сега като споделяш своя опит, ще взема да включа бломелаина и наттокиназата Simple Smile
Какво имаш предвид под бърз ефект - вече усещаш ползи?
За тази неприятна реакция споделят предимно в Iherb и Amazon. Интересното е, че точно тук в БГ такива реакции са все пак доста малко. Ако тези момичета, които са имали такъв неприятен ефект, живеят в чужбина, ще стесним кръга на разследване Simple Smile
аз спазвах предписаната дозировка -3 х 1 от 120000 ед. серапептаза /с бромелаин/, не съм купувала от 400000 -ензимите купувам от българия. ефектът при мен беше върху синузита - от много години алергичен ринит, астма и загуба на обоняние - на 4-ия ден от началото на приема на двата ензима ми се върна обонянието, след месец може би, силно намаляха и болките в ръцете - имам ра. пия тази комбинация /не включвам натокинатаза/ по няколко месеца вече 3 години подред - обикновено  есента и зимата. лошото е, че като спра да ги пия, доста бързо положението се връща, но и тези месеци са ми благословия. лятото страдам по-малко. не се притеснявайте, експериментирайте - ако няма страшни последствия, продължавайте и се наблюдавайте. успех!

Bria, кверцетина и другите добавки освен серапептазата за какво ги пиеш? сподели, ако имаш някаква информация. благодаря!

# 473
Bria, за фиброзите след ковид пневмония ли ще ги пиеш?
Фиброза нямам уж правих рентген преди 2 седмици няма петна, пулмоложката каза добре  е , но изкарах много тежка 2 странна пневмония.Надявам се да помогнат и ензимите.

# 474
Сега пак чета отзивите в Amazon и там един потребител споделя, че понеже серрапептазата разгражда протеините, та ако човек пие много високи дози, червата отвътре имат предпазна слуз, която всъщност се разгражда,  затова били тези тежки реакции. Не знам доколко е вярно. Може би е добре да се пие пробиотик далеч от ензимите, но наистина какво става, ако е така и тази слуз се разгражда? Питам, защото на мене май ми действа запичащо, а аз още дори не съм увеличила дозите. Но все пак ще послушам съвета на ema22 и ще ги започна според указанията, па да видим Simple Smile
Някой друг оплаква ли се от запек?
И да вметна, че потребителите в Amazon, на които им става като на vici75 споделят, че няма значение производителя - тези, на които не им понася, не им понася изобщо, без значение марката. Значи, vici75 , и да смениш серрапептазата, няма гаранция, че няма да се случи същото Sad

Последна редакция: сб, 25 сеп 2021, 23:25 от Паци

# 475
Ти ме замисли сега с това протеиново сътояние на червата. Ами аз се храня точно високо протеиново защото спортувам. Освен това да дава допълнително отражение. Иначе въобще не искам да пробвам никоя марка повече. Така съм се наплашила. Минаха 2 години, и като травма ми остана цялата тази история.

# 476
Ти ме замисли сега с това протеиново сътояние на червата. Ами аз се храня точно високо протеиново защото спортувам. Освен това да дава допълнително отражение. Иначе въобще не искам да пробвам никоя марка повече. Така съм се наплашила. Минаха 2 години, и като травма ми остана цялата тази история.
То няма лошо да се храниш протеиново Simple Smile И аз така, като включвам полезни мазнини и когато мога, гледам да съм по-кето. Опитвам се да изключа въглените, особено бързите и веднага има ефект със свалянето на килограми. Направо не знам как съм се тъпчела със сладки неща до скоро... никаква полза няма от тях, само трупаш калории и си създаваш предпоставка за болести, а после трябва ензимите да идват на помощ Hands Muscle

# 477
  • софия
Сега пак чета отзивите в Amazon и там един потребител споделя, че понеже серрапептазата разгражда протеините, та ако човек пие много високи дози, червата отвътре имат предпазна слуз, която всъщност се разгражда,  затова били тези тежки реакции. Не знам доколко е вярно. Може би е добре да се пие пробиотик далеч от ензимите, но наистина какво става, ако е така и тази слуз се разгражда? Питам, защото на мене май ми действа запичащо, а аз още дори не съм увеличила дозите. Но все пак ще послушам съвета на ema22 и ще ги започна според указанията, па да видим Simple Smile
И да вметна, че потребителите в Amazon, на които им става като на vici75 споделят, че няма значение производителя - тези, на които не им понася, не им понася изобщо, без значение марката. Значи, vici75 , и да смениш серрапептазата, няма гаранция, че няма да се случи същото Sad
малко оф топик, но сега видях, че страдаш от запек, та да споделя - за мен от много години /доста преди да почна да приемам прот.ензими/ ефикасният лек са 3-4 сушени сини сливи вечер, преди лягане.
що се отнася до разграждането на протеини и слуз, може би трябва да се уточни - ето цитат от характеристика на продукта: "Серрапептаза е протеолитичен ензим, който абсорбира мъртвите протеини. Разтваря само нежизнеспособни тъкани: кръвни съсиреци, кисти, артериални лигавици, белези, слуз и премахва течност, която се натрупва на мястото на подуване."

# 478
Сега пак чета отзивите в Amazon и там един потребител споделя, че понеже серрапептазата разгражда протеините, та ако човек пие много високи дози, червата отвътре имат предпазна слуз, която всъщност се разгражда,  затова били тези тежки реакции. Не знам доколко е вярно. Може би е добре да се пие пробиотик далеч от ензимите, но наистина какво става, ако е така и тази слуз се разгражда? Питам, защото на мене май ми действа запичащо, а аз още дори не съм увеличила дозите. Но все пак ще послушам съвета на ema22 и ще ги започна според указанията, па да видим Simple Smile
малко оф топик, но сега видях, че страдаш от запек, та да споделя - за мен от много години /доста преди да почна да приемам прот.ензими/ ефикасният лек са 3-4 сушени сини сливи вечер, преди лягане.
що се отнася до разграждането на протеини и слуз, може би трябва да се уточни - ето цитат от характеристика на продукта: "Серрапептаза е протеолитичен ензим, който абсорбира мъртвите протеини. Разтваря само нежизнеспособни тъкани: кръвни съсиреци, кисти, артериални лигавици, белези, слуз и премахва течност, която се натрупва на мястото на подуване."
За сливите - да, чувала съм, но май ще трябва да пробвам, благодаря! На пазара даже още има сурови, но ще си взема и сушени.
За серрапептазата - значи да не се притеснявам тогава. Имах нужда от това уточнение Purple Heart Flowers Hibiscus Purple Heart

# 479
  • София
Натокиназата, която цитирате, не е ли съставка на Натаспин Н, което помага да не се образуват тромби, уж?

Общи условия

Активация на акаунт