Лечение с протеолитични системни ензими (6-та тема)

• 111 096
  • 752
  •   1
Отговори
# 495
  • софия
аз ползвам бромелаин на Natural Factors 3 х 1 капс. - доволна съм.
Тя като дозировка е наполовина на другите, така че може да се пие и по две на прием, за да може наистина да разбива протеините. Съдържа Бромелаин 1000 GDU към 2400 GDU на NOW и 3000 GDU на д-р Бест.
За Бромелаина на NOW четох, че не на всеки му понася (получавали се киселини) и повече положителни отзиви има за д-р Бест.
споделих, че независимо от по-ниското съдържание, бромелаина  на Natural Factors върши работа - пия го 3 х 1. всъщност само от него съм купувала и имам добър резултат.

# 496
аз ползвам бромелаин на Natural Factors 3 х 1 капс. - доволна съм.
Тя като дозировка е наполовина на другите, така че може да се пие и по две на прием, за да може наистина да разбива протеините. Съдържа Бромелаин 1000 GDU към 2400 GDU на NOW и 3000 GDU на д-р Бест.
За Бромелаина на NOW четох, че не на всеки му понася (получавали се киселини) и повече положителни отзиви има за д-р Бест.
споделих, че независимо от по-ниското съдържание, бромелаина  на Natural Factors върши работа - пия го 3 х 1. всъщност само от него съм купувала и имам добър резултат.
А в какво се изразява резултатът? Аз съм още на трети прием и освен че стомахът сякаш е по-редовен друго засега не виждам. Ама и това не е малко Smile
Между другото би било добре да си споделяме ползите, които виждаме, за насърчение и обмяна на опит. Аз имам толкова болежки, че дори наполовина да ми помогнат ензимите, пак ще се радвам.

# 497
  • софия
Паци, вече съм писала - виж на стр.32.
но иска известно време за да подейства тази комбинация.

# 498
Паци, вече съм писала - виж на стр.32.
но иска известно време за да подейства тази комбинация.
А, да, прощавай, още тогава ги видях! Чудесни резултати! Аз също имам синузит, и болки в костите, особено преди дъжд, не знам какво е точно, може и РА да е. Напоследък обаче ме болят коленете и то отзад, не отпред. Не съм ходила на ортопед за диагноза, та не знам какво е, но ако там се стабилизират нещата, ще е много добре, защото трудно клякам и ставам. Имам и куп други неща, та силно се надявам ензимите да помогнат.

# 499
  • София
Здравейте, момичета, четох, четох из темата, но пак имам въпроси - за човек с начална хипертония, с кръвна захар на горна граница, повишен холестерол и прекаран не лек ковид преди 7-8 месеца с останали фибрози по белия дроб, кой ензим се очаква да има положителен ефект, или трябва да приемам и трите ензима?
Както и каква е препоръчителната дневна доза на всеки от ензимите?
Досега съм пила няколко месеца Натаспин и редувах Фиброзим и Сераза.

# 500
Здравейте, момичета, четох, четох из темата, но пак имам въпроси - за човек с начална хипертония, с кръвна захар на горна граница, повишен холестерол и прекаран не лек ковид преди 7-8 месеца с останали фибрози по белия дроб, кой ензим се очаква да има положителен ефект, или трябва да приемам и трите ензима?
Както и каква е препоръчителната дневна доза на всеки от ензимите?
Досега съм пила няколко месеца Натаспин и редувах Фиброзим и Сераза.
Здравей, ето тук първият пост казва всичко: https://www.bg-mamma.com/?topic=731673
И трите ензима се пият 3х1, като за Бромелаина Пинко (авторът на темата) пишеше, че може да се пие 3х2. Можеш да ги почнеш постепенно, а можеш и наведнъж, ако ти понесе. Твоите болести могат да се повлияят положително от ензимите. Серрапептаза е добре да е от силната - 120 000 SPU, Наттокиназа - 2 000 FUs, Бромелаин - 2 400 GDU или 3000 GDU, зависи от кой производител го намериш. Може и по-малки дози, ето по-горе това обсъждахме, но може и по-големи. Успех!
П.П. Пишеш, че си пила Натаспин, Фиброзим и Сераза. Имаше ли ефект?
И един въпрос към останалите: някой изпитвал ли е дефицит на желязо и на вит. В12, пиейки серрапептаза? Защото четох в Amazon подобен коментар, та се замислих дали това се случва изобщо или е било за този конкретен случай.

Последна редакция: ср, 29 сеп 2021, 21:05 от Паци

# 501
  • София
Паци, много много благодаря, че ми отдели време за подробния отговор 💐
Честно казано, не знам, дали са имали ефект сераза, фиброзим и натаспин, защото трябва да правя контролен скенер на бял дроб, а в момента има много болни, вкл. двама мои близки са в болница и ме е страх да не се заразя отново, като отида за скенер. Но все си мисля, че не се е възстановил белия дроб, защото в края на август след прибиране от морето хванахме някакъв вирус с хрема, не беше ковид, правихме си тестове, от тази хремичка 2-3 седмици покашлях всеки ден и като че ли усещах лека тежест в дробовете няколко дни.
Относно желязото, както и феритина, при мен паднаха под долна граница, но може и да е вследствие ковид-а, а не поради серазата. Хематолог ми изписа желязо за 2 месеца и сега ми е над долна граница, но не е много високо.

# 502
Какво желязо Ви изписаха, по колко?

# 503
Паци, много много благодаря, че ми отдели време за подробния отговор 💐
Честно казано, не знам, дали са имали ефект сераза, фиброзим и натаспин, защото трябва да правя контролен скенер на бял дроб, а в момента има много болни, вкл. двама мои близки са в болница и ме е страх да не се заразя отново, като отида за скенер. Но все си мисля, че не се е възстановил белия дроб, защото в края на август след прибиране от морето хванахме някакъв вирус с хрема, не беше ковид, правихме си тестове, от тази хремичка 2-3 седмици покашлях всеки ден и като че ли усещах лека тежест в дробовете няколко дни.
Относно желязото, както и феритина, при мен паднаха под долна граница, но може и да е вследствие ковид-а, а не поради серазата. Хематолог ми изписа желязо за 2 месеца и сега ми е над долна граница, но не е много високо.
Серрапептазата е много ефективна при простудни заболявания. В предишните теми препоръчваха да се разтваря една капсула от по-ниските дози (40 000 SPU) и да се прави гаргара, като след това не се плюе, а се гълта. Може да се разтвори в чаша със сок или чай и да се пие със сламка, или пък да се изсипе на езика и да се смуче. Идеята е да се поема бавно, за да може да има време да "работи" в устната кухина и оттам - уши, нос и гърло. Но трябва да се има предвид, че трудно се разтваря.
За дробовете - би трябвало да има добър ефект и да ги изчисти. Ако можеш, включи и кверцетин, който също има добър ефект точно върху дихателната система и при вирусни заболявания. Също така вит. D и цинк, като витаминът да е поне 10-20 хил. IU, а цинкът - до към 200 мг. И разбира се, витамин С.
Ако феритинът е нисък, това говори за по-сериозна анемия. Колкото до връзката с ковид, анемията по-скоро може да е предпоставка за по-тежко протичане на болестта. Губиш ли много кръв по време на цикъл? Ако да, възможно е да имаш миомни възли. Желязото е добре да се следи, защото явно при някои хора в дългосрочен план може да се окаже в дефицит. Както и вит. В12. Но нека и другите да споделят опит. Аз засега не намирам разлика, но пък пия ензими съвсем отскоро и понеже по принцип имам желязодефицитна анемия, повдигнах този въпрос.
Иначе е възможно да не си забелязала ефект от серазата, фиброзима и натаспина, ако са били в малки дози. Ние затова тук пием конски дози Simple Smile

Последна редакция: чт, 30 сеп 2021, 00:21 от Паци

# 504
Паци и аз съм с ЖДА - желязото ми 1,6 хемоглобин 58 до 70
Миналата година изкарах мнооого тежко ковидА.С  2 странна пневмония кашлях суха кашлица на пристъпи по 15мин. няма спирка, абсурд е да полегна започвах веднага серия близо 2 месеца така.
Поръчах си пакета ПЕ пих го от Януари до Юни. После почнах Силимарин и желязо. Към днешна дата още не съм ходила на скенер/снимка. Имам пост ковид проблем с качването на стълби 2ет. изкача един подлез и 5 мин седя си е си събирам въздуха ..ушите ми забучават. Все едно Маратона на София съм пробягала. Снощи поръчах за 3месеца пак ензимите.

# 505
  • София
dany_nik,  трябва да проверя вкъщи какво беше желязото, но знам, че беше евтино 4-5 лв. за 30 таблетки, а хематоложката каза, че било добро. ще проверя довечера.

Паци, това с цикъла, всеки месец е различно, понякога силен, понякога не, но нямам миомни възли, нито полипи, според гинеколожката. Иначе аз затова изследвам и феритин, защото точно след ковид-а го хванах под долна граница, а това всъщност е запаса от желязо. Днес пак съм пуснала желязо, феритин, ЖСК да видим какво е положението. Иначе хемоглобинът ми не е зле, на долна граница е, около 120.

pinko, колко ми е познато това, което описваш. Аз изкарах януари-февруари с двустранна пневмония, и досега като се затичам след трамвая или се качвам по стълби след това си събирам въздуха. Вярно, аз и преди се позадъхвах, защото съм с наднормено тегло, но при сериозно тичане...

# 506
  • Бургас
Аз се задъхвам откакто имам алергичния ринит, явно се отразява и на белия дроб.Забелязах като изкачвам пасарелки, като се задъхам, явно от мръсния въздух, все едно съм с бронхит, такова е усещането.

# 507
Sad
Паци и аз съм с ЖДА - желязото ми 1,6 хемоглобин 58 до 70
Миналата година изкарах мнооого тежко ковидА.С  2 странна пневмония кашлях суха кашлица на пристъпи по 15мин. няма спирка, абсурд е да полегна започвах веднага серия близо 2 месеца така.
Поръчах си пакета ПЕ пих го от Януари до Юни. После почнах Силимарин и желязо. Към днешна дата още не съм ходила на скенер/снимка. Имам пост ковид проблем с качването на стълби 2ет. изкача един подлез и 5 мин седя си е си събирам въздуха ..ушите ми забучават. Все едно Маратона на София съм пробягала. Снощи поръчах за 3месеца пак ензимите.
Аз не съм лекар, но се интересувам доста от различни здравни практики и мога само да споделя какво аз съм научила, както и личен опит. За анемията е добре да се намери причината и тогава да се лекува. Иначе ако пиеш желязо, нека да е в хелатна форма, хелатно желязо.
Анемията може да е заради тежък цикъл поради висок естроген или миома, язва, хемороиди, рак на дебелото черво, възпаление в тялото, намален стомашен сок и т.н. Ако се открие причината, ще може и да се лекува адекватно. Затова не е добре само да се пие желязо, без да се намери причината, защото макар и при изследванията хемоглобинът да изглежда, че се повишава с пиенето на таблетки, както е при Selvaggia, на практика депото на желязото - феритинът - си остава нисък, защото тялото не го усвоява или блокира усвояването. Ако има в тялото някакви патогени, тогава самият организъм блокира усвояването на желязо, за да не подхранва патогените, които "обичат" желязото и се хранят с него. И човек си пие желязо, и си остава с анемия. При всички случаи обаче високи дози вит. D от поне 10 000 или повече единици, ще е от полза.
Галчудо, за задуха - това е постковид симптом, да, но той се засилва при ковид, защото организмът е предразположен поради други фактори - затлъстяване, липса на движение, неправилна диета, което води до високо кръвно и проблеми със сърцето, и до вътрешни възпаления от всякакъв вид. Тук също много ще помогнат високи дози вит. D, цинк - примерно 2х100 мг, вит. С, но от растителен произход, не синтетичен. Много хубаво е да се пие на гладно сутрин една лъжица ябълков оцет в чаша вода със сламка за да не пострада емайлът на зъбите. Сърцето може да се подпомага и с пиене на калий на таблетки. Но най-добре се отразява промяна в храненето, като се намали захарта и броят на хапванията, особено междинните. За подсилване на имунната система може да се пие кордицепс, ашваганда или екстракт от листа на маслина.
За освобождаване на синусите и за подобряване на дишането препоръчват промивка на носа с морска сол или да се диша въздух наситен със сол, защото солта намалява възпалението на бронхите и образуването на слуз. Солните уреди за халотерапия са много хубави, обаче са малко скъпи, морето пък за някои е далече, но човек може да си промива носа с онези малки канички нети пот или лота нети. И да провери дали няма мухъл в дома си, защото от плесен и мухъл също се стига до белодробни проблеми.
Но тъй като темата все пак е за ензимите, съжалявам за дългия пост и за спама Sad

Последна редакция: чт, 30 сеп 2021, 16:26 от Паци

# 508
  • София
Пак, извън темата за ензимите, за което се извинявам, Паци, пресни изследвания от вчера - хемоглобин 134 съвсем ок, желязо 11 (при граници 6-34), но феритин - 8 (при граници 13-150) Frowning1
Отделно CRP 8, при горна граница 5. При мен на практика този показател не спадна под 5 след ковид-а, дори беше в границите на 9-11, според пулмолог е поради все-още остатъчни фибрози в белите дробове, но това беше мнение от май-юни месец, когато бяха минали 4 месеца от преболедуването ми.
Иначе всичко друго е в норма - кръвната картина, СУЕ, д-димер, кр.захар, чернодробни, белтъците.
Вече не знам какво да мисля за този нисък феритин и за това CRP. Някой ако може да даде съвет...

# 509
СРП-то ми спадна от 15 (на 6 ден) на под 0.6 на 13 ден от начални симптоми на ковид.

Общи условия

Активация на акаунт