За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 60

• 41 820
  • 744
  •   1
Отговори
# 195
А тя от задължителните ли е?

Ако питаш за ваксината против морбили, паротит и рубеола задължителна е.

# 196
  • София
И нашият педиатър така каза- може от няколко пъти цедене да се смесва, но да не е в хладилник повече от 12 часа. Каквото цедя през нощта, го  давам на сутринта.

# 197
  • София
Да, аз също така правех.

# 198
От морбили ме е страх повече, отколкото от страничните реакции на ваксината. Голямата ми дъщеря също нямаше такива.

# 199
Здравейте, какви са признаците,че трябва да сменим Ам?На Хип комбиотик сме,освен от коликите,от които бебо се напъва доста,зачервява се,вече се случи два-три дни подред да се изхожда по 7-8 пъти на ден,а имаше и дни,в които беше запечен.Звъня и на педиатърката, но в момента не ми вдига.

# 200
И малкия е от раждането на Хип комбиотик, имаше дни, в които акаше по 8-9 пъти на ден. Горе-долу като беше на два месеца беше това.
После се урегулираха нещата и сега вече ака по 3 пъти на ден максимум. Обаче запек никога не е имал, ако беше имал и аз щях да помисля за смяна на млякото.
Обмислях по едно време да сменя с Лактана био, понеже имах чувството, че не се засища с Хип-а, но четох, че запича и се отказах.

# 201
  • София
Бебчо е на месец и половина. От два дена все едно има супер много пяна/слюнка в устатата си почти постоянно. Особено, когато спи се чува едно гъгнене. Възможно ли е да е от еспумизана. Даваме го след кърмене - при нужда. Т.е 20-30 мин по-късно. 20-30 минути след еспумизана заспива. Много ми е притеснено, че той е и много лаком и задължително оригване трябва и сега ме е страх да не се задави с лиги Sad

# 202
И аз давам Хип комбиотик по 1-2 пъти, през другото време е на кърма. Запечена е от няколко дни...не знам дали е от млякото, давам го почти месец а чак сега да се запече... Thinking

# 203
И аз давам АМ ,само на това сме. Понякога ака на третия ден, понякога на ден по няколко пъти. И вече се успокоих че не е запечена. Особенно щом на третия ден си е като все едно всеки ден по няколко пъти . Запек е ако акото е твърдо. Така бях чела в една статия. Просто всеки организъм по различен начин усвоява храната и затова изхождането е в различен интервал.

# 204
Благодаря Ви,при нас си беше запек преди две седмици.
Направо ще го сменяме,но се чудя с кое.Имате ли наблюдения за Аптамил Комфорт?

# 205
Аптамил комфорт е сгъстено мляко к при моето дете бързо доведе до запек. Смених го с Лактана и така почти до втората година.

Ерин - по това времр на бебетата се доразвиват слюнчените жлези и започват да бълват много лиги и слюнка. Имат нужда от време за да се нагодят към новите условия, т.е. да преглъщат и понякога може и да се задавят. Не се притеснявай, няма връзка с Еспумизана.

# 206
  • София
Аптамил комфорт е сгъстено мляко к при моето дете бързо доведе до запек. Смених го с Лактана и така почти до втората година.

Ерин - по това времр на бебетата се доразвиват слюнчените жлези и започват да бълват много лиги и слюнка. Имат нужда от време за да се нагодят към новите условия, т.е. да преглъщат и понякога може и да се задавят. Не се притеснявай, няма връзка с Еспумизана.

Леле, фокси, огромни благодаря за това пояснение (hug) Имаш ли идея откъде мога да прочета и за други такива моменти Simple Smile да не се шашкам толкова?

# 207
Ерин - не се шашкай, има много инфо в нета - за скоковете в растежа, за бебешкия пуберитет, за проверяването кога бебето е започнало да се дехидратира. Споко.... във връзка със задавянето само прочети инфо как да действаш, ако бебето само не успее да откашля. Без паника, без шаш...децата са силни и се справят с много неща, рядко се налага намеса на родителя, но повечето се паникьосват и се започва едно тупкане и друсане за закашляне.

Синът ми се давеше от всичко - вода, кърма, слюнка и всички откачаха за части от секундата, а то детето се оправяше само. Пътите, в които съм му помагала да откашля се броят на пръстите на едната ми ръка. Да, не е приятна гледка, но това е начина да се научат да се справят сами.

# 208
  • София
Четох Simple Smile за скоковете в растежа и за другите неща, но просто някаква паника днес ме е обхванала. Господинът е много лаком и трябва да го дебна кога горе долу нахранен, че после много връща. Айде оригване, после дебнене, че му е по-добре, после коликите, газовете или каквото е там. В момента имам чувството, че като го кърмя, му причинявам нещо лошо. Хем, че не съм сигурна нахранен ли е и колко е изял, хем все имам чувството, че се надумква. И кат го слушам как спи все едно с пълна уста и съвсем Simple Smile Heart Почивка някой ден Grinning И сигурно ще се усвестя

# 209
И аз давам АМ ,само на това сме. Понякога ака на третия ден, понякога на ден по няколко пъти. И вече се успокоих че не е запечена. Особенно щом на третия ден си е като все едно всеки ден по няколко пъти . Запек е ако акото е твърдо. Така бях чела в една статия. Просто всеки организъм по различен начин усвоява храната и затова изхождането е в различен интервал.
Благодаря, последното и акане преди близо 2 дни не беше твърдо, а както винаги...и напълни 2 памперса ...сега съм пак в очакване.

Общи условия

Активация на акаунт