За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 60

• 41 599
  • 744
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Който иска информация за захранването да ми изпраща Ел. поща на лично съобщение, пращам на всеки, който има желание Blush

# 46
Някоя мама ползвала ли е стерилизатора на cangaroo и доволна ли е от него?

# 47
Да разбира се!! Насока! Нито ще давам нито нещо ще правя което педиатъра не е казал. Просто споделяме опит. Е явно само едно изхождане не е проблем. За първи път е зелено. Не си досадна, напротив. Предпочитам да знам повече отколкото се налага...Simple Smile

Зеленият цвят според мен е просто окислено ако. Извън бебето окислено. И само по себе си не значи нищо.

# 48
И аз съм на мнение, че това е безценен период и по-добре да си гушкаме и спим с дечицата, защото изведнъж ще са пораснали и вече едвам ще получаваме прегръдки Grinning

# 49
Ми е личната така твърди ама то не е престояло. Пет минути само след като се изака смених памперса. Има вероятност леко да е настинал. Вчера му беше хладно през нощта.

# 50
  • София

Аз го ползвам, въпреки че съм с шишета на Авент - доволна съм. Стерилизирам всичко в него след всяко хранене, както и помпата след всяко ползане. Мисля, че се водеше 2в1 май.

# 51
  • София
И аз имам такъв стерилизатор, доволна съм. Мисля скоро да спирам с тази дейност де.
Синът ми също не се оригваше всеки път, на помагаше да му държа гърдите върху крака ми, естествено с голяма опора. До ден днешен така се оригва за секунди.

# 52
Да, аз съм с такъв и шишета на Авент, но честно казано го ползвам за биби, лъжичка...шишета ползваме 1-2 на ден, храни се от гърда детето...с помпата не се разбрахме...така, че не знам дали съм ориентир. Много ми мокри този стерилизатор, а спазвам инструкциите. Всичко е в капки като го отворя. Нямам опит с друг. Rolling Eyes

Благодаря на всички които отговориха по моя проблем. Малката си има колики, борим ги с абоколикен и инфакол. Давам и биогая от първата седмица до сега.
Истината е, че си мислех че ще въведа железен ред и дисциплина, а се оказа че не мога. Сама я гледам 24/7 и няма никой за помощ, явно детето усеща и ме върти на малкия си пръст, осъзна че става на нейната...дано да е период и скоро да се разберем.

За захранването, аз ще чета в съответните теми...мисля да захранвам рано. Около 4ти месец предполагам, ще опитам.

# 53
И аз имам такъв стерилизатор, доволна съм. Мисля скоро да спирам с тази дейност де.
Синът ми също не се оригваше всеки път, на помагаше да му държа гърдите върху крака ми, естествено с голяма опора. До ден днешен така се оригва за секунди.
Как,как ? Споделете моля по-подробно,че аз както винаги неразбрала... * Големи зорища и ние с това оригване..та някоя нова врътка да науча няма да навреди.Smirk

# 54
  • София
Скарана съм с обясненията. Хващам го така, като самолетче. Едната ми ръка е под ръцете му до вратлето, а другата между краката - както казва ММ, все едно правим фърр Joy . Така го слагам на крака ми като гърдите му са на него и естествено го държа много стабилно и не го оставям с цялата му тежест, иначе ще върне.

# 55

Аз съм доволна, стерелизирам веднъж дневно.

# 56
За захранването, прочетете за Захранване, водено от бебето. 6 месеца е минималната препоръчителна възраст за въвеждане на твърди храни, добре е бебето да може да стои що годе стабилно седнало, да може само да си вземе храната и да я сложи в устата си и стомахът да е готов за прием на твърда храна, червата да не са пропускливи - това се случва около 6-ти месец, 4-ти е твърде рано.
Бебе на тази възраст не ви върти на малкия си пръст. Още нямат представа къде са, камо ли как да манипулират. Това е умение, което развиват в по-късна възраст. На 2-3 години са в пика си, ми си струва Simple Smile Първите 3 месеца не случайно се водят 4-ти триместър според д-р Карп. Детето има голяма нужда да бъде близо до мама и гърдите й през цялото време (за което много помага един слинг, в последствие ергономична раница, ако желаете), както и съвместния сън и кърменето на поискване, докато детето само не си направи режим (към 4-5 месец стана при нас).

# 57
може ли и на мен информация за захранването? благодаря! предстои ни и на нас.

относно апетита и коликите:  доколкото знам, коликите не влияят на апетита, поне не би трябвало. Моята педиатърка винаги ме е питала как се храни бебето, когато съм й споделяла за колики. Аз лично бих понаблюдавала и бих звъннала на педиатъра ако се повтори липсата на апетит. 4 часа по принцип не е много, но все пак ако продължи, аз бих звъннала. Моето бебе имаше жестоки колики, но си ядеше като за последно и навсякъде винаги е пишело да се следи апетита на бебето.

Равносметка:

Момичета, бебето ми прави 4 месеца утре. Heart високо е 67 см и тежи 7.2 кг. А се родихме 49 см и 3020 кг Heart. главата му е 43 см от 34 см начални. Само гука и говори това бебенце. С двигателното развитие вървим малко по-назад от приятелчетата ни бебенца, обръща се, но не се изправя да сяда  и като го сложим седнал си пада :Д Но седи много хубаво по корем и като му подпра краченцата се избутва да пълзи. Педиатърката ни казва, че всичко е в норма, засега не ни е споменавала за изоставане. А и аз си мисля, че за всичко си вървим малко по-бавно, но славно.  Има прекрасен темперамент и е много любвеобвилен, пълен с достойнство, оптимизъм и ентусиазъм.

Едничкото ми съжаление е, че не подходих с нужната отдаденост към кърменето и сме на изкуствена храна, кърмихме се чат пат до 3тия месец. Аз винаги си философвствам и карам "по своему" и после съжалявам.

# 58
  • Варна
Педиатърката ни казва, че развитието при всяко дете зависи от темперамента и е индивидуално, дано растат здрави всички!
Искам да попитам относно хигиената на очите. От новородено почистваме със стерилни марли и физиологичен разтвор всяко око, но докога трябва да е по този начин се чудя? Вие как и с какво почиствате очите на децата? Има ли отношение възрастта?

# 59
  • София
Аз почиствам очичките сутрин с марличка и физиологичен р-р и то само при нужда. Моите бебчета са на 3 м., но в началото през първия месец се е случвало и по два пъти на денонощие.

Общи условия

Активация на акаунт