Дъщеря ми е скарана с баща си...

• 32 534
  • 652
  •   1
Отговори
# 270
Потретвам, дано ме разбереш, Гугъл. Години наред, щерката не проявява елементарното уважение да каже едно "извинявай за причинените тревога и разочарование" на баща си. На какво основание въобще повдига въпроса, дали човек, когото не уважава, я обича или не?

# 271
Гугъл, щерката няма никакво право да споменава за любов от човек, към когото не проявява елементарно уважение. И то с години.
Което не прави родителите по-малко за бой.
Какви години? Те са се уважавали и са били дупе и гащи цял живот преди "случката".

Не е вярно. Скандалите и провокациите от страна на момичето са били доста от преди това. И грешката, както вече много пъти казахме, не е била толкова самото напиване, колкото нещата, които е изговорила на пияна глава. Явно не е била пияна до безсъзнание, само колкото да й паднат задръжките и да набере смелост да се държи достатъчно гадно с баща си. Бащата я е търпял от доста преди това, за което казва и самата й майка. Напиването и скандалът са били само черешката на тортата. А едва ли е било за пръв път, просто тогава е било най-драстично.
Абсурдно е да се вярва, че при наличието на иначе прекрасни отношения един по принцип внимателен, чувствителен и загрижен баща би посегнал да удари. Провокацията трябва да е била сериозна.

# 272
За съжаление много е изтървана от контрол тази история.
Трябвало е още преди година да се говори за тия неща.
Отчуждаване за толкова време трудно може да бъде преодоляно.

Аз смятам, че родителите са хората, които трябва да проявяват разум в различните ситуации и да действат целенасочено, ако е нужно. Тийнейджърите едно, че са деца, второ, че не са на себе си от хормони и т.н. Не може да се очаква да постъпват зряло винаги и във всяка ситуация - да се извиняват, да демонстрират обич, да се грижат за атмосферата в семейството. Но родителите могат и са длъжни!

# 273
Потретвам, дано ме разбереш, Гугъл. Години наред, щерката не проявява елементарното уважение да каже едно "извинявай за причинените тревога и разочарование" на баща си. На какво основание въобще повдига въпроса, дали човек, когото не уважава, я обича или не?
И баща й не се е появил да каже "Извинявай, че те ударих, но бях ужасно притеснен и разочарован и си изпуснах нервите, дай да поговорим за това, което стана и да си изнясним някои граници, да видим защо стана така". Аз пак казвам - той е възрастния, той е зрелия, той е този, който цели да възпитава. От него трябва да тръгне първата крачка - това не значи да омекне и да легне като постелка, а да подхване разговор. После, ако трябва и през наказания, и през говорене, да нарежда нещата. С мълчание и безразличие - не.
А последния ти въпрос за мен е непонятен. Аз очаквам майка ми да ме обича дори някой ден да сме се скарали и да съм изпуснала да кажа нещо тъпо и неуважително, както се случва с всички хора. Тя очаква същото от мен. Това е нормално в едно семейство. Не съм чувала за по-злопаметни хора, сериозно го казвам. На мен би ми минало просто в един момент, но не мога да правя фасони доживот на човек, когото обичам, защото бил казал нещо някога и ме бил предизвикал с нещо някога.
А ти какво искаш да кажеш всъщност? Че е ОК баща й да демонстрира пълна липса на интерес и отношение към нея, защото еднократно е направила нещо лошо и го е засегнала, а после не е дошла на колене? Или е нормално да спре да я обича, защото не е "проявила елементарното уважение" да му се моли за прошка след единично провинение, при което я е ударил? Не ги разбирам тези ледени отношения аз.

# 274
  • Варна
Абе, стига глупости. Аз помня няколко сърдения с моя мъж, когато сме се цупили по няколко дни. Винаги единия отстъпва след ден-два-три, по-често е бил той, а е отявлен инат. Като обичаш един човек егото и ината ти остават на последно място и лесно се прекрачват. И това за партньори, а какво остава за детето ти, че и една година?! Ега ти ината, ега ти чудото на тоз мъж.

# 275
  • MI
Аз вече се чудя кога точно някой в прав текст ще каже на авторката да се развежда, честно. Не че всъщност нямаше подобни намеци до тук. Rolling Eyes
Аз до тук видях само един човек да си признае, че е крал от баба си като тийнейджър. Явно не е пък чак толкова разпространено. А щом е стигнало до родителите и после заплахите са били че ще иде при ДРУГАТА баба, значи тази баба най-вероятно е забелязала липсата и не й е станало особено приятно. Аз ако направех нещо подобно, със сигурност майка ми щеше да ми извърти шамар, нямаше да чака баща ми. Пък сме си много близки и с двамата и нямам психични отклонения. За мен това е много сериозна постъпка, съжалявам. Момичето е трябвало да се извини първо на баба си, след това и на родителите си, защото те са й брали срама, както е трябвало да се извини и за това, което в пияно състояние е наговорила на баща си. А той е трябвало да се извини за шамара, но колкото е виновен той, че си е изтървал нервите, двойно по-виновна е щерката.

Станалото станало, но не - няма чудовища в тази картинка, а супер банална ситуация, която просто е излязла от контрол. И то основно заради разнобой между двамата родители. Аз не помня моите някога да не са защитили позицията на другия пред нас докато не пораснахме достатъчно. Сега си го позволяват (даже прекалено често, но то  от възрастта), но докато ни възпитаваха - никога. Ясно защо - всяко дете би се възползвало от подобен разнобой между родителите.

# 276
Прави ми впечатление, че има хора от вас, които мислят, че по време на скандала, аз едва ли не съм си хванала чукалата, отишла съм в другата стая и съм ги оставила да се изпобиват. Грешка. Отидох до тоалетна, защото по това време имах здравословен проблем. Както и да е, имах нужда за 1 мин. да съм там, но не повече. В това време е станал шамара, хора. А когато станах да отивам, те разговаряха по-спокойно, но явно е станала провокация от нечия страна. Моля ви, не изопачавайте думите ми! Второ, аз не съм крещяла на мъжа ми, докато детето ми е в другата стая. Разговарях с него, може би с по-висок тон, НО КРЕЩЕНЕ не е имало. Не и докато дъщеря ми е била наблизо.

# 277
Защо непрекъснато се опитваш да изкараш бащата някакъв идиот, който не може да носи отговорност за действията си, а майката не само че тряба да носи отговорност за нейните действия, а и за неговите?

Защото е идиот.

# 278
В това време е станал шамара, хора. А когато станах да отивам, те разговаряха по-спокойно, но явно е станала провокация от нечия страна.

Знаеш ли какво е провокирало шамара? Конкретна реплика на дъщеря ти?

# 279
Ами аз веднъж на около 14 взех 3 лв за шарена тетрадка с яки корици от баба ми, ако това е от такова значение. Не я попитах, защото на този етап бяхме със свити финанси и щеше да откаже. Скараха ми се. Мина. Не съм джебчийка в днешно време. Никога не съм крала нищо. Айде трагедия станала.

# 280
Гугъл, майката питаше какво да направи.
Да ЗАПОЧНЕ със стягане на дъщеря си. С това. Иначе утре дъщеря и ще се чуди, как мъжа, към когото не проявява елементарно уважение е престанал да я обича. Или защо шефката и е показала вратата. И т.н.
Вместо това, целия форум се опитва да накара бащата да свърши ВСИЧКАТА работа. Иначе е лош. И не обича дъщеря си. Мда.
Дали подхода ще проработи? И ако проработи, как това ще повлияе на възпитанието на щерката?
Как последната да научи, че за да ИЗИСКВАШ уважение, следва да проявяваш такова на първо място?

# 281
  • Варна
И аз съм взимала стотинки от портмонето на баба ми. Усети ме, подсмихна се и толкоз. Не съм посегнала пак.

Чак пък да я изкарате ужасна крадла...

Не, не бащата да свърши всичката работа. А да отстъпи от ината си и да направи първата крачка. Като по-умен и зрял.

# 282
Тя си го е избрала, тя си го търпи или може да избере да не го търпи - изборът е неин. При всички случаи няма да го промени, колкото и да размахвате пръст от Бг Мама. Тя трябва да реши дали занапред ще продължи да живее с този мъж, какъвто е, или няма да продължи - и съответно да претегли много внимателно плюсовете и минусите и от двете решения.
Aко е имало такива преdложения, съм ги пропуснала, но не мога да не ги отбележа като абсурдни, а и съм 101% сигурна, че нито една съфорумка няма да се разведе с мъжа си, даже да удари шамар на детето си без никаква причина. Но на чужд гръб и 100 тояги са малко.
То сигурно е много лесно да възпитаваш тийнейджър като самотен родител, аз лично изобщо не си представям как бих се оправяла със сина ми, който е едно доста своеволно същество, без баща му, здравото семейство и добрите отношения между родителите са много по-важни за децата, отколкото самите отношения деца-родител, колкото и на някои да не им се вярва. Един развод ще се отрази направо чудесно на лабилна тийнеджърка, просто по-хубаво нещо няма как да ѝ се случи.
Момичето от историята просто е лигавено години наред и е изтърпявано, когато е трябвало да му се сложат граници и да му се покаже къде му е мястото в семейството, най-вероятно като е била малка всички са се смеели как малката командори цялото семейство и слага всички в ред, с годините обаче са видели, както неизменно става с всички, допуснали тази грешка, че вече не е смешно, защото тя няма респект от родителите си, ако имаше, дори пияна нямаше да посмее да крещи по баща си, шамарът е дошъл като невъзможност повече да бъде търпяна. Те такава са си я отгледали и сега се чудят какво става - ами такова, децата се възпитават от малки, за да не се налага да ядат шамари като големи.

# 283
  • MI
Сани, ти живееш с този човек от много време, познаваш го много добре. Описваш го като прекрасен човек, имал прекрасни отношения с дъщеря си до този момент. Отговори ми, моля те, напълно честно - според теб този човек би ли й завъртял шамар, ако тя не го е провокирала наистина много, ама много сериозно?! И друго - според теб не бе ли редно на следващия ден да отиде тя да му се извини за думите и държането си, а след това и той да й се извини за шамара? Нямам съмнение, че би го направил веднага, ясно му тежи. Още нещо - чия майка е бабата, от която открадна дъщеря ви? Тя как реагира?

# 284
С извинение към авторката , но тук има нещо недоизказано.
Как така баща и дъщеря, които са имали прекрасна връзка, ще я преустановят напълно повече от година и половина ?

Когато имаш чудесна и прекрасна връзка и след най-жестокия скандал , ще потърсиш път към другия . Явно само повърхностно са имали хармонична връзка.

Между другото шамарите вършат работа при трезвени лица. Не знам как може да ти се обърне ръката да удариш шамар на пиян човек, каквито и глупости да плещи в това си неадекватно състояние.

Общи условия

Активация на акаунт