Отговори
# 555
Оган, как така...дамата в момента получава детски за доходите й, една година назад от датата ,на която е подала заявлението.

Тя ще се омъжва тепърва - как бракът ще се отрази на нещо, което е минало преди повече от година назад - визирам доходите на дамата, а те тогава са били такива каквито са били.

Не виждам изобщо как БЪДЕЩ брак ще се отрази на МИНАЛ доход??

Доходите на съпруга ще се включат вече в бъдещото, ново заявление за детски, което ще се подаде, ако доходите отговарят на нормативно установените.

# 556
  • София-Младост
Тя няма да декларира промяна в дохода, а в семейното положение.
Защото се е подписала под декларацията, а там има
16. Известно ми е, че при промяна на обстоятелствата, при които е отпусната помощта, се задължавам да уведомя в 30-дневен срок дирекцията „Социално подпомагане”, изплащаща помощта.

# 557
Бракът, който предстои, не променя обстоятелствата към датата, когато тя е подписала заявлението. Когато е подавала, не е била омъжена, съответно коректно е подписала всичко.
Това, че сега се омъжва, по никакъв начин не оказва влияние за 12-те месеца, за които е подавала данни.
Това го нищихме преди година мисля.

Простичко казано, сега тя взема помощи за период, който отдавна е минал.

А точката, за която ти споменаваш, има предвид факти, като изскочил някой доход, който тогава е забравен да бъде деклариран....и когато този доход е бил за онзи период - тогава да-декларира, защото той оказва влияние за тогава. Но всякакви др.странични и бъдещи факти - не мисля, че има смисъл да се декларират отново.

# 558
Както казах зависи, това е най -чисто. Има промяна в обстоятелствата, семейно положение, ново дете, смяна на настоящ адрес,-уведомяваш. Всеки си носи отговорност,  ако се заядат, накрая е по лошо ...но пък всеки си преценява.

# 559
Благодаря на всички за отговорите.
По принцип ще подават новата декларация тази седмица, а бракът предстои да се сключи Август.
Ще ги попитам за всеки случай като отида, тъй като аз реално и фамилията, и личната карта ще сменя след това. Логично е да няма отношение към дохода, тъй като за разглеждания период аз съм била неомъжена.Ще е супер тъпо да ми вземат неговите доходи за време, в което ние не сме били женени и не сме живели на един адрес.

# 560
Но пък вероятно сте имали общо дете.
Ще ми е интересно да споделите, какво е станало.

# 561
Имаме 2 деца, за които съм получавала детски без да гледат неговите доходи, защото нямаме брак и сме на различни адреси, т.е. не сме едно домакинство

# 562
А това реално не е така.Simple Smile Ваша си работа.

# 563
А това реално не е така.Simple Smile Ваша си работа.

Е и, управниците ни съдраха гъзовете да не вземем по 50лв.

# 564
  • Ямбол
Тези помощи излизат от нашите осигуровки. Вдигат ги за да може Пена, която няма брак и общ адрес да се възползва.

# 565
Едва ли Пена ни е проблема. По-скоро Айшето и сестрите й....

# 566
  • Ямбол
Така е. Пена прави номерата на Айше и макар да не е толкова масово, поне да не прави такива изказвания, защото не управляващите си късат гъза.

# 567
Виж сега, аз смятам, че ако властите ИСКАХА, много лесно щяха да пресекат тази порочна практика - една проверка на ВСЯКО семейство, подало заявление-дали живеят заедно, отделно, къде и готово. Внезапна проверка, или още в началото преди да отпуснат помощта. Ама не искат - защо, аз нямам идея.
Къде е Пена, къде е Айше по бройка....ехееее...

А и не за това са ни увеличили осигуровките. Дори да спестят от помощи, пак няма да се върнат в твоя и в моя джоб, бъди сигурна.

Любопитно ми е, защо никой не се ядосва на Айшетата.....дума не смеят да им кажат дори.

# 568
Защото са сигурни гласоподаватели, разбира се.

# 569
Задълбахте излишно. Имала е право, взимала е, законите са такива, работи се по документи.  Не е възможно да се правят проверки на място, няма как да се получи, а много често,  се случва да живеят на един адрес и да се водят на друг. Има един закон за гражданската регистрация,  според който всеки е длъжен да промени в 30 дневен срок,  настоящия си адрес, при настъпване на промяна, но и това никой не го спазва.

Общи условия

Активация на акаунт