Тромбофилия - тема №5

• 66 011
  • 754
  •   1
Отговори
# 135
Колко време трябва да съм била НМХ, за да пусна Анти-Ха? Коя.г.с. се прави контрола на Анти-Ха?
Колко време трябва да съм пила АП за да пусна аспи тест?

# 136
  • София
А изобщо има ли смисъл от този Аспи тест, ако не сме бременни? Аз също пия АП през вечер и се чудя :/

Аз ходих небременна. Незнам дали има смисъл, преди последната ми бременност го пих 10 месеца и не можах да забременея. Реших да го спра и точно тогава забременях. А Сигридов няма да ти казвам на какво ме направи, че съм го спряла.Имаше проблем с едната артерия към бебето - не се отваряше добре ( чак в 15 та седмица се отвори ) и той каза, че причината е заради Ап( че съм го спряла за 1 месец)
Аз лично знам, че действа с натрупване.

# 137
А изобщо има ли смисъл от този Аспи тест, ако не сме бременни? Аз също пия АП през вечер и се чудя :/

Аспирин потиска овулацията, рядко го изписват ако правиш опити за забременяване ... направо никога.

# 138
  • София
И Русев и Сигридов са категорични, че не влияе на Ову. Факт е обапе, че аз забременях точно в месеца, в който го спрях. Преди това 10 месеца не ставаше, така, че и аз мисля, че пречи на овулацията

# 139
И Русев и Сигридов са категорични, че не влияе на Ову. Факт е обапе, че аз забременях точно в месеца, в който го спрях. Преди това 10 месеца не ставаше, така, че и аз мисля, че пречи на овулацията

Той наистина го хапе щъркела тоя човек, казвал ми е изрично аспирин - като утрогестан, от 17ти ден до тест, или 10 дни. Сега пък ти казал, че не влияе ...

# 140
На мен също ми е изписан АП през ден от доц. Русев заради завишени ТЛА, но такова изследване не ми е правено. Мога ли да си го самоназнача и ако да къде в София да го пусна?
Мерси момичета.Аз си мислих че ми е в повече.По натам ако има бременност Русев ми предписа един ден АПи един ден фракси.
Паскалева ми го пусна ,там в лаборатория струва 33 лв.

# 141

Той наистина го хапе щъркела тоя човек, казвал ми е изрично аспирин - като утрогестан, от 17ти ден до тест, или 10 дни. Сега пък ти казал, че не влияе ...
А това дали се отнася и при стимулация.Мале как ми писна вече от всичко.Един път казват едно после друго.

Не съм правила стимулации, но точно Сигридов преди време ми назначи това за аспирина, а за да се "бутнат леко нещата", както се изрази - взимах Омега Прим - това е омега, селен и Q10, което според него замествало успешно ефекта на аспирина без да подтиска овулацията, а дори и помага.
Но при стимулации и трансфер, мисля че пак започва да се приема след процедурите, макар и преди положителен тест. Който е правил все пак да каже с точност.

# 142

А това дали се отнася и при стимулация.Мале как ми писна вече от всичко.Един път казват едно после друго.

Не съм правила стимулации, но точно Сигридов преди време ми назначи това за аспирина, а за да се "бутнат леко нещата", както се изрази - взимах Омега Прим - това е омега, селен и Q10, което според него замествало успешно ефекта на аспирина без да подтиска овулацията, а дори и помага.
Но при стимулации и трансфер, мисля че пак започва да се приема след процедурите, макар и преди положителен тест. Който е правил все пак да каже с точност.

https://www.farma.bg/omegaprim-6020-valmark.html    това ли е или е нещо друго?

# 143
Да, на валмарк. Може и да има ефект, знам ли, започнах около октомври, и декември бях с положителен тест, т.е. ноември съм забременяла. Може и само пласебо да е бил ефекта, въпреки че омега и Q10 са препоръчвани добавки...
По 2 таблетки на ден взимах.

# 144
  • На север
Момичета, при тромбофилия и ранна бременност може ли да се пие Но шпа?

# 145
Сега последно не разбрах , според Сигридов добре ли е да се взима АП преди теансфер и след него?

# 146
Момичета, при тромбофилия и ранна бременност може ли да се пие Но шпа?
Май не аз така имам прецакан един трансфер.

# 147
  • София

Не баш сега, а миналата година като забременях, и преди това съм ходила на консултации и ми е казвал да си го пия непрекъснато. А за това, че го хапе щъркела- много добре го знам. Всеки път ми говореше различни неща и много си противоречеше. Е факт, че въпреки, че бях при него, загубих бебето в 20+ седмица, като ходех през седмица при него😒

# 148
Момичета, не съм наясно. Последния път док ми изписа аспирин протект веднага след цикъл без период на спиране? Нещо не ми се вярва. Виждам, че вие спирате и почвате или само втората половина на цикъла?! Какво ще ме посъветвате?

И нещо друго, писна ми от светила. Всички казват различни неща. Аз как да взема решения за себе си? Да не съм лекар Simple Smile Та, въпросът ми е моля дайте ми едно АГ компетентно и за тромбофилия, че да мина на 1 консултация преди забременяване.

Благодаряяяяяя Simple Smile

# 149
  • София
Ех, D&G  и аз го търся, ако го намериш - свиркай😉 . Аз аспирина го пия след Ову до цикъл, макар, че почти всички, освен Конова( единствено тя го изписва от 16-26 ден) твърдят, че не пречи на овулацията. При 10 лекаря да отидеш- 10 различни мнения ще чуеш.....

Общи условия

Активация на акаунт