Тромбофилия - тема №5

• 66 077
  • 754
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте, момичета! Питах в друга тема, ще питам и тук.

Искам да потърся второ мнение относно терапия с фраксипарин и АП, която ми беше назначена. Към кой специалист в София ще ме посъветвате да се обърна? Проблем е и че не живея в София и нямам възможност да пътувам до там. Дали има възможност да се консултирам с въпросния специалист като изпратя имейл и заплатя за консултацията, разбира се?

Видях, че на първа страничка сте изредили доста имена на специалисти, но ще съм ви благодарна ако можете да ме насочите към конкретен, който би бил най-отзивчив и най-добре би помогнал.
Русев за АП Паскалева.

# 316
  • София
Аз съм за Паскалева и за Нмх и за Ап

# 317
Много ви благодаря, момичета. Страхотни сте!

Пожелавам успех на всяка една от вас! Знам, че сте преживели или в момента преживявате много щом сте в тази тема. С някои от вас се знаем от друга тема, други срещам за пръв път. Но зная, че всяка една от вас ще се пребори за детенцето си, защото сте силни и ще се справите! ❤

# 318
  • Стара Загора
На някой вливали ли са Имуновенин и дали се е чувствал зле след това?

# 319
Момичета, а откъде мога да намеря имейлите на Русев и Паскалева? Намерих само на Кременски. И смятате ли, че биха ми отговорили на имейл, като си платя за консултацията по някакъв начин?

# 320
  • София
    На някой вливали ли са Имуновенин и дали се е чувствал зле след това?
    Аз вливах Интратект и въпреки, че се води много по пречистен от Имуновенина, първия път се почувствах много зле - жестоко главоболие, болки два дена в цялото тяло като мускулна болка. Втория път ми нямаше нищо. Вливах два поредни месеца.

# 321
    Здравейте,

Ходих на консултация при доц.Русев след аборт в 5ти месец и се откри хетерозигот по PAI. Назначи ми терапия с аспирин и фраксипарин и АРТТ да изследвам на три седмици. Но сега си разглеждах стари изследвания и видях, че седмица преди аборта са ми пускани такива изследвания (артт, протромбиниви време) и са били в норма - около средата между горна и долна граница, без да съм била на никаква терапия тогава. Възможно ли е толкова бързо да са създали проблем. Притеснява ме дали наистина имам нужда от такава терапия и дали няма някакви вреди, ако се прилага без нужда. Иска ми се да вярвам на докторите и доц.Русев ми вдъхна доверие, но все пак се чудя даши да не потърся и друго мнение.

# 322
    • София
    Съншайн, при аборт в 5 месец трябва да са направили изследване на плода и да имаш представа каква е причината за аборта. Ако е проблем в кръвотока, изоставане, прееклампсия - възможно е проблемът да е причинен от тромбофилия.
    Каква е причината за загубата при теб? Какво се случи?

Относно тромбофилията - освен наследствена, има и придобита. Това че си изследвала 4 най-често изследвани фактора за наследствена тромбофилия, не означава че останалите са наред. Нито че нямаш придобита тромбофилия.

# 323
    Не откриха никаква причина в болницата, нямаше изоставане, бях на втора фетална морфология, където всичко беше наред, но два дни по-късно бебето нямаше пулс. Освен при Русев, бях и на ендокринолог, където изследванията са наред, както и при няколко гинеколози и не знам вече накъде да се насоча.

# 324
    • София
    Съншайн, съжалявам ужасно за това, което си преживяла💜💜💜
    Аз също съм с две загуби в 22 и в 20 та седмица....
    Но, при теб направо ми прилича на тромбофилия, за съжаление....
    Дали е наследствена или придобита...тук вече незнам...
    При мен до последно плода си беше жив, просто извън мен, нямаше как да има жизнеспособност...
    Провери и щитовидните хормони, също и витамините-Б12, Д и Б9.
    Другите неща за които се сещам в тази късна седмица са вирусните и паразитните- цитомегаловирус, токсоплазмоза, листериоза, ебщайн бар, както и микоплазма, уреаплазма и хламидии.( полово- предавани болести).Изследванията, които си пуснала при доцент Русев какви са- само имунологични или и генетични?
    Успех ти желая и силно те прегръщам💜💜💜

# 325
    Съншайн, много съжалявам за загубата ти.
    Извинявам се, но в епикризата от аборта не пише ли какво е било състоянието на плацентата, имало ли е хистология? Аз след моя аборт пуснах дори изследване на абортивен материал от фетуса.
    Следващото нещо на което бих искала да обърна внимание е, че артт и протромбин не дават цялостна картина и не са критерий, а с цялото ми уважение доц. Русев е имунолог, може би има отношение към придобитата тромбофилия, коята е в имунолагични титри, но за антитромботична профилактика най-добре е консултация с проф. Паскалева.
    Щом се прехвърли 4 месец на вирусите им става трудно да атакуват направо бебенцето, защото то е защитено с плацента, загубята на бременност заради вируси и инфекции става, чрез пукане преждевременно на пладния сак.
    За да спре сърчицето на бебче или е имало сърдечна малформация и феталният специалист не е бил добър, или микроинфарктите в плацента, пъпна връв, генерални кр.съдове към матката могат дя ся причина за това. А как си инсулина?

# 326
    Много е страшно това, което чета, момичета. И аз съм със загуба в 22 г.с., а като си помисля, че може да се случи пак, направо изтръпвам.
    Към момента докторите смятат, че причината е тромбофилията, аз съм с 4G/4G. В епикризата ми пише: инфаркт на плацентата, която е била със съмнителна цялост, каквото и да значи това. Плод без видими аномалии. Бебето беше с голямо изоставане, но живо до последно. Сърдечната дейност спря ден преди раждането. За съжаление не съм пускала изследване на абортативен материал.
    В последствие разбрах, че всички витамини са ми в недостиг. Т.е., то не стига, че заради тромбофилията не се снабдява добре, ами и няма с какво особено да се снабдява.
    Замислям се дали да пускам всички тези вируси, има ли смисъл, дали терапия ще е достатъчна... Все въпроси, въпроси... Сега поне съм вкарала витамините в горни граници, правих аспи тест, ще съм на Фраксипарин, хормоните са ми добре.
    И като се връщам назад във времето се сещам, че май съм вдигала кръвно 1, 2 пъти (аз съм с ниско), но кръвното не е ли проблем ако е постоянно високо?!
    Мисля следващия път като се видя с док да го питам какво още да пускам, има ли нужда, дори само да се презастраховам.

# 327
    Момичета, кажете ми моля др Паскалева разчита ли имунологични резултати?

# 328
    Много благодаря, момичета. Витамините ми не са много добре и сега наваксвам, но пък нямаше изоставане и нз доколко е влияели това. В епикризата пише, “плацентарна тъкан с кръвоизливи и въси с дегенеративни промени” Запазих си и час при Паскалева.

# 329
    Съншайн, дегенеративните промени означават, че при оформяне на плацентата кръвоносните съдове не са били нормални, и това щеше да се разбере , ако феталния беше читав.
    Ако имаш свястно аг при следващо забременяване сигурно ще ти назначи и аспиринче, или след овулация и всичко ще бъде наред със следващата бременност, ще видиш.
     Не знам с какви мутации си на тромбофилията.
     Но кураж и горе главата. повтаряй си, че всичко ще бъде наред със следващата бременност, аз ти го казвам.

За витамините не се притеснявайте, те трудно повлияват до толкова че да се стигне до аборт, освен ако не е токсикоза някаква. Защото ако беше така през войните, когато не е достигала храната е нямало да се раждат деца.

Общи условия

Активация на акаунт