Тромбофилия - тема №5

• 66 002
  • 754
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте,момичета!
Моля за помощ. Накратко на 34 години съм,с един мисед в 9г.с. през януари. Това беше първа очаквана бременност,за съжаление неуспешна. Гинеколожката ,която посетих за преглед след кюретажа назначи един куп изследвания евнтуално за установяване на причина. Днес получих част от резултатите и съм в шок. Опитах се да намеря информация в Интернет,консултацията ми с лекар е чак следващата седмица. Но цялата тази терминология ми звучи объркващо и плащещо. Надявам се на вашата помощ или поне насока.
Резултатите:
Хетерозиготен носител на R506Q
Хетерозиготен носител на мутацията 20210G>A(Протромбин)
Хомозиготен генотип D/D   за ACE
Хетерозиготен генотип  4G/5G   за PAI
Хетерозготен носител на Val34Leu(F13)
Всичко ми звучи много страшно и не мога да се ориентирам.

# 106
Аспирина, това което на мен ми набиваха в главата в чужбина е, че може да навреди само на плода, не и на мен до 12 гс. Но има много момичета приемали аспирин от самото начало. В България е друго мнението. Най-добре да си намериш с кой специалист да се консултираш и ако ти вдъхва доверие, да следваш съветите му.
Аз съм се консултирала дистанционно - превеждаш им таксата и след това по телефон или мейл, както се разберете.

Добре де и какво са препоръчвали щом не одобряват аспирина?Аз също съм против него и фракси но до сега карах без тях и нищо не се получи,сега почнах с аспирина.

Лошото е, че и с терапия, и без терапия, изходът не е ясен.
Аз спрях аспирина и малко след това загубих бебето. В последствие разбрах, че съм с тромбофилия и  според мен въобще не е трябвало да прекратявам приема на АП.
Декември правих ЗЕТ с фракси и АП още от деня на трансфера, но нито едно от двете ми помогна.

# 107
Здравейте момичета,
Извинявам се, че така нахълтвам, но ме интересуват наколко въпроса относно тромбофилията, за които не намерих информация (не знам дали и тук е мястото, но ако не е ще се радвам, ако ме насочите).
Та понеже имам една бременност и то неуспешна (няма да изпадам в подробности), ми се иска да пусна изследване за тромбофилия. Знаете ли къде в Пловдив мога да го направя и какво точно представлява самото изследване? Просто Взимане на кръв ли е или е нещо по-специфично? Мога ли да го направя, ако не ми е преписано от лекар, а просто аз така съм решила и има ли значение през кой период от Ц се прави?
Ще съм благодарна, ако ме информирате или поне ме насочите към някоя тема.

# 108
  • София
Стормборн, прочети първа страница на темата и се консултирай с хематолог и имунолог. Имаш доста мутации. При бременност ще трябва да си на терапия и да се следиш при АГ, който разбира от тромбофилии. Трябва да внимаваш и в други рискови ситуации (освен бременност) - операция, залежаване, счупване на крайник - да предупреждаваш лекарите си за да вземат необходимите мерки.

Дианче, кръвно изследване е. Не е необходимо да си гладна или жадна. Виж дали имате Геника в Пловдив. Не е необходимо някой да ти го назначава - отиваш и пускаш (като за начало) основния пакет изследвания, който съдържа 4 фактора. Пиши после като излезнат резултатите.

# 109
Преди съм си слагала за 4-5 месеца фраксипарин по 2 пъти на ден и бучките и сърбежите се появиха след 2 месеца. Но май съм се алергизирала и сега още от първите инжекции ( въпреки, че много бавно инфилтрирам разтвора) ми се получават бучки , боли ме участъка , сърби и е зачервено. На вас от кога ви се получават бучките? Ако се смени с клексан дали ще има по-малка реакция? 

# 110
  • София
Клексан има по-малко странични/алергични реакции от Фраксипарин. Можеш да го смениш без проблем, стига да е същата доза. За доказване на алергичната реакция можеш да пуснеш изследване на еозинофили.

# 111
Дели, много ти благодаря. Ще ви държа в течение. А гледам, че в Писанец също предлагат такива изследвания, дали са същите?

# 112
Diyana,  в Пловдив също има лаборатория Геника, аз преди време пусках там за цитонамазка, беше до сградата на Гранда, адрес-ул. П. Д. Петков 23.

# 113
Здравейте, консултирах се с лекар относно завишените ми стойности на фолиева киселина в организма. Искам да споделя тук, защото може да е от полза на някой, и не са мои разсъждения и предположения, а е мнението на лекар АГ, репродуктивен специалист в турска клиника. Неговото мнение е, че ако се спре приема на фолиева киселина, организмът има запас само за 15 дни, след това изпада в дефицит, затова и не ми препоръча да спра приема, въпреки ме ми е малко над референтни стойности.
Така, че изследването на Фолиева киселина 10 дни след спиране на приема е само моментно състояние на запаса, той много бързо ще се изчерпа, и ще се наложи отново прием, защото организмът след 15 дни отново ще е в дефицит.

# 114
mileneira, много благодаря за коментара ти по темата фолиева киселина. Моята беше на горна граница след няколко години прием на 3х1 Неофолик мета, макар и не толкова редовно. Един единствен път съм изследвала. Заради този резултат в момента съм я спряла за месец по препоръка на лекар и като изследвам контролни ще споделя стойностите. Предстои ми ЗЕТ този или следващия месец, обаче. Дано не съм сбъркала подхода.

# 115
Сподели резултатът на контролата, ще е интересно.

# 116
Scream   
Момичета днес бях при Паскалева и тя ми каза че нямам нужда от фракси,интралипид и дори май и аспирин пуснах изследване за него не не можах да я чакам да ми каже как е.А твърдението на Русев е точно обратното,предписани са от него .Дори Паскалева ми се скара че изобщо съм отишла при нея и с една дума и е писнало да идват и други като мен не сме били за нея,и че просто от клиниката за ин витро не могли да си свършата добре работа ,и само се чудят какво да изкарат като проблем.Направо не знаех какво да и кажа само седях и слушах недоволството и накрая само ми каза да си пусна изследване за аспирин протект,но не можах да се видя с нея повече трябваше да си ходя.Та сега се чудя,кого да послушам, кой е прав.Като му дойде реда да се боцкам ли с фракси и да си правя ли вливане.

# 117
  • Sofia
Scream   
Момичета днес бях при Паскалева и тя ми каза че нямам нужда от фракси,интралипид и дори май и аспирин пуснах изследване за него не не можах да я чакам да ми каже как е.А твърдението на Русев е точно обратното,предписани са от него .Дори Паскалева ми се скара че изобщо съм отишла при нея и с една дума и е писнало да идват и други като мен не сме били за нея,и че просто от клиниката за ин витро не могли да си свършата добре работа ,и само се чудят какво да изкарат като проблем.Направо не знаех какво да и кажа само седях и слушах недоволството и накрая само ми каза да си пусна изследване за аспирин протект,но не можах да се видя с нея повече трябваше да си ходя.Та сега се чудя,кого да послушам, кой е прав.Като му дойде реда да се боцкам ли с фракси и да си правя ли вливане.

И аз бях при Паскалева и горе долу ми каза същото, истината е, че поне аз не съм доволна- тя е хематолог, а не репродуктивен специалист, не мисля, че може адекватно да прецени ситуациите около бременност и тромбофилии. Отделно доколкото виждам казва различни неща според настроението си. Аз избрах да послушам Русев и АГ които ми казаха, че съм си за фракси терапия. Те са специалистите по бременността, не Паскалева. Според нея и аз не съм за терапия и ме пита за прогестерон и да ми развива теории какво да съм била проверила, при положение, че вече бях изследвала дадените неща... Та на кратко моите уважения към нея, но според мен мнението й за бременност не е компетентно.

# 118
Scream   

И аз бях при Паскалева и горе долу ми каза същото, истината е, че поне аз не съм доволна- тя е хематолог, а не репродуктивен специалист, не мисля, че може адекватно да прецени ситуациите около бременност и тромбофилии. Отделно доколкото виждам казва различни неща според настроението си. Аз избрах да послушам Русев и АГ които ми казаха, че съм си за фракси терапия. Те са специалистите по бременността, не Паскалева. Според нея и аз не съм за терапия и ме пита за прогестерон и да ми развива теории какво да съм била проверила, при положение, че вече бях изследвала дадените неща... Та на кратко моите уважения към нея, но според мен мнението й за бременност не е компетентно.
И на мен не ми вдъхна доверие,след коментара че вит-Д и Б-12 не са от значение.Да и мен пита за прогестерона.Уф мислих да ми се разминат инжекциите,но си права не е компетентна според мен за моя случай специално.

# 119
  • София
Все по-лошо впечатление ми прави тая професорка. Поне за витамините би трябвало да е компетентна и да има отношение. А вливките не й влизат в работата, щото не е имунолог.

Общи условия

Активация на акаунт