Искам да кажа ... (144) през март 2018

• 365 740
  • 5 812
  •   1
Отговори
# 5 550
Новинка, добре сте се прибрали 🤗

И малката я по-добре, от нощес насам не е повръщала, но не е и яла. Рупа преди малко солети и туй то.

А аз, след снощните вкусотии, днеска маах боб 😁

Ваканция, ура. Във вторник ще ги караме при баба им. До преди малко си поръчваха какво да им готви. Там ще боядисват и яйца. Аз доволен. Почти седмица лежпром 😁

# 5 551
Грубо ти беше изказването Даун, особено това с подпомагането от пищещите тук.
И да дохода на семейството ми разделен на членовете на семейството е по нисък от минималния за взимане на детски.  Но съжалявам не си извинена, защото беше ненужно груба.

Кое беше грубо, пак не разбрах. Ти раздели дохода си между теб и трите ти деца, така ли е? Ако не е и са само две и го делиш и с този на партньора си, пак ме извини.

Виш, не си единствената, която мами системата. Нито пък и чак толкова ми пука,  просто е принципен въпросът. Опитваш се да оправдаеш нещо, което е нередно.

Контеса, аз нямам проблем, а и от прегръдки нямам нужда в момента, защо така реши? Защо, когато някой изказва принципна позиция, си мислят хората, че нещо се е бъгнал?

Аз съм лежерна по принцип, но политиката ми е слабост и имам мнение за управление на държава и бюджет. Държавният, не е по-различен от семейния. За това, когато някой взима повече от определеното, някой друг не получава достатъчно.

# 5 552
Даун, застраховка нямахме защото не живея в потенциален район. Т.е. Ерията никога не е била наводнявана.а и ни наводниха, защото изпуснаха два резервоара. В момента имам застраховка и от агенцията писмо, че застраховката не е нужна.
За пострадалите от наводнения има специална програма, като американците получиха по 33к, а аз само 17к. Каква е разликата между мен и др от районът. Името.а да и за 17к чаках 4 месеца и пратих сума ти и доказателства , че сме наводнени. Явно водата е заобиколила моята къща.както и къщите на др с неамерикански имена

# 5 553
Титина, все пак сте получили пари от държавата. А ако сте имали и застраховка са щели да бъдат повече.  Едва ли тези застраховки са милиони, за да не може да си ги позволи човек като вас.

# 5 554
Ти наистина ли не схващаш кое беше обидното в твоя пост, та вече два пъти се налага да го повтарям. Да ти го потретя - това че ти предложи да ме подпомагате защото съм самотна майка. Ами за мен това е обидно да ти кажа.
И не не мамя системата  Даун, колкото и да се опитваш да го изкараш така. И дохода се разделя на членовете на семейството, за да се види дали има минималната сума за всеки член, която е необходима за съществуване. И ако си под минималния праг влизаш в графата за социално подпомагане. Това е.

# 5 555
Титина, не разбирам защо не сте имали застраховка. При мен няма шанс да стане наводнение или пожар, освен от електроуред, но имам. Плащам си я.  Ако на съседите ви къщата е била общинска ( social) е нормално да са му дали повече, защото е била застрахована.

Ужасно нещо ви се случи и ти се възхищавам, че пак гледаш напред, но не виждам връзка със солидарната система, да не говорим, че и е Щатите не е такава.

# 5 556
Ти наистина ли не схващаш кое беше обидното в твоя пост, та вече два пъти се налага да го повтарям. Да ти го потретя - това че ти предложи да ме подпомагате защото съм самотна майка. Ами за мен това е обидно да ти кажа.
И не не мамя системата  Даун, колкото и да се опитваш да го изкараш така. И дохода се разделя на членовете на семейството, за да се види дали има минималната сума за всеки член, която е необходима за съществуване. И ако си под минималния праг влизаш в графата за социално подпомагане. Това е.

Не, не разбирам, защото изказването ми беше сарказъм. Ти пак не казваш от колко члена се състои семейството ти. Виж, не искам да споря, то няма и за какво, защото ти сама каза, че взимаш детски, защото се водиш самотна майка и партньорът ти е на различен адрес. Не съм го казала аз, нали?

# 5 557
  • София

И защо се изтъква, че някой плаща осигуровки,  но не ползвал Х услуги, ами предпочел да си плати. Това е негова лично решение, но не му е крива системата.
Аз, да. Не за да изтъквам нещо, а защото такива са много и е в контекста на коментарите. Дадох пример. Със себе си ми беше най-лесно. Проблем? Направих нещо много нередно?

# 5 558
Онзи, засегнат ли се почувства?
За мен проблема няма, аз не съм недоволна от това, че плащам осигуровки.

# 5 559

Новинка, честито прибиране у дома! Всичко да е наред занапред!

Руми, радвам се за детето. Да се оправя и щом хапва солети значи лошото е минало и апетита й се завръща.
Даде ми идея за днес- боб Simple Smile

Последна редакция: пт, 30 мар 2018, 22:32 от Анонимен

# 5 560

И защо се изтъква, че някой плаща осигуровки,  но не ползвал Х услуги, ами предпочел да си плати. Това е негова лично решение, но не му е крива системата.
Аз, да. Не за да изтъквам нещо, а защото такива са много и е в контекста на коментарите. Дадох пример. Със себе си ми беше най-лесно. Проблем? Направих нещо много нередно?

Стимулира се тъпата корупция така, а и не коментира статистиката за броя на ромите. Нали видя колко са. Дали те са ни виновни за всичко?

# 5 561
Аз пък много даже съм недоволна да плащам осигуровки Rolling Eyes но няма да подхващам темата.

Весела Hug аз те разбрах.

# 5 562
Защо Кате? И аз мразя да плащам данъци и осигуровки. Мисля, че  няма нормален човек, който да им се радва.
Всички се надяваме, че ако ни се наложи, това, което сме вложили, ще ни се върне. Да, но понякога, кофата се оказва празна. Взимано е повече от нея.

# 5 563
Кате🤗
Даун семейството ми е от 5 човека от които само 1 внася пари. Аз лично смятам че имам право на детски а ти какво смяташ си е твой проблем. Впечатленията ми за теб бяха доста различни но това вече си е мой проблем.

# 5 564
Естественно, че имаме застраховка, но застраховката за наводнения е съвсем различна. Зависи от фоот плана, до 100 годишен план - задължителна, над 100 не е. Ние сме в 500 годишният план.
Всички къщи са частни, аз поне не знам в тази страна да има общински жилища.
Застраховката , за която говоря, покрива пострадалите от бедствия. Това са няколко милиарда, до сега знам за 3 транша на обща стойност около 15 милиарда. Пострадали сме около 4,9 милиона души, или около 4 хиляди къщи. При 20% от тях имат застраховки, другите 80% като нас нямат . За 80% без застраховки има заделени по 33К. По този фонд можеш да получиш пари до 3 пъти през живота си и след това изкупуват къщите, разрушават и оставят до там
И двете къщи нямат специална застраховка за наводнения. Ако си под наем, наемателят не получава нищо, собственика също, защото не му е основен имот.

А аз разбирам Даун. Не харесвам когато хора се опитват да манипулират системата. Имам познати, тя е декларирала, че е самотна майка и независимо, че живеят със съпруга си, има намаления за медицинската осигуровка за нея и за детето и. Ако я попиташ обаче не вижда, че това е грешно...а за мен си е измама.

Общи условия

Активация на акаунт