НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене част, 121

• 131 054
  • 749
  •   1
Отговори
# 585
Варени яйца в ресторант няма къде да си поръчам...верно ли изпълняват такава поръчка...?

# 586
Разбира се, тета!
Нали предлагат добавки към салатата. Т.е. в менюто винаги има и салата от марула с яйце. Да не говорим, че се ползват и в шопските салати.... Та до сега никога не са ме гледали на криво, когато точно това съм си поръчвала.

# 587
Не споря...възможно е щом казваш.
В моят град освен че ще ме изгледат криво, вероятно ще ме изгонят от заведението....пък и аз ката ден закусвом това. Не мога и на заведение същото Joy

# 588
Аааа, аз съм си претенция. Оня ден в Хепи си поръчах шефска салата, но без домати(щото домати не ям) и ми я донесоха без да възразяват.

# 589
Е овчарска да речем, без яйце, разбирам. Ама само яйцето без останалото....Stuck Out Tongue Winking Eye ще се чешат по главата как да ми го калкулират.... по-добре да си ги нося...Joy

# 590
Дадох ти пример с шопската салата. Яйцето там винаги присъства(в който и да е ресторант, бистро,капанче), така че ресторантите винаги имат варени яйца. Дори и да нямат никога не са ме върнали.

# 591
  • София
В заведенията поръчвам кашкавал на плоча, риба на скара, шишче, яйца на очи, зеленчуци на скара, домати с моцарела. Обичам дробчета и кавърма, но не винаги ми се отразяват добре, получавам киселини... Ям на заведение 5 пъти в годината

# 592
  • На брега на реката
Благодаря на всички за мненията. Ще се опитам да и повлияя за храненето. Дано ме послуша.

# 593
Дробчетата на някои места ги овалват в брашно като ги пържат, имайте предвид. Последния път в ресторант си поръчах калмари, не помня точно по каква рецепта, но ме увериха, че са без брашно или панировка. Е, дойдоха в някакъв сос, на който определено не му беше чиста работата Simple Smile Сладникав, сгъстен с нещо... И аз залагам на скарата по заведенията - риба, пържола, филе + салата.

# 594
  • София
Здравейте, влизам в темата и се надява да получа някакъв съвет.
Преди година и половина ми откриха Хашимото + завишен НОМА индекс /беше 2,6 при горна граница 2,5/. Започнахме терапия с Еутирокс + Глюкофаж. Бях попитала ендокриноложката за някакви напътствия относно храненето и като цяло коментарът й беше, че няма нужда да се ограничавам от нищо, просто да избивам по-полезният вариант на храните и по-нискокалоричният. /варено картофи вместо пържени и т.н./
На своя глава се рових и реших да започна нисковъглехидратно хранене с рестрикция на калориите. В продължение на 3 месеца приемах по-малко от 20 грама въглехдирати на ден. / 5%, 25% 70% : въгл.,протеини, мазнини/. Чувствах се повече от чудесно! Отслабнах много, хормоните влязоха в норма и всичко беше прекрасно. След 3 месеца спрях Глюкофажа, спрях и хранителния режим по ред причини. 6 месеца след това НОМА индексът ми беше 1,3, без режим и без хапчета. Година по-късно съм на килограмите, на които бях и миналата година след приключването на режима, т.е не съ Сега искам отново да го започна, тъй като имам още за сваляне, а и се чувствам наистина добре при такъв начин на хранене. Въпросът ми е следния: напоследък срещам все по-често, че твърде ниският прием на въглехдирати не е препоръчителен при проблем със щитовидната. Това валидно ли е за всички и има ли нужда да се притеснявам отново да падна на толкова малко въглехдирати? Обмислям варианта да започна на на малко въглехдирати, да ги вдигам с 10гр всяка седмица и да следя на колко грама спирам да свалям килограми. Смятате ли, че е удачно? Другото, което си мисля, е че реално при мен този режим е донесъл само позитиви, дори дозата от хормона ми е по-ниска от преди и самите хормони са ми в по-оптимални граници, което ме навежда на мисълта, че щом всичко изглежда наред и аз се чувствам добре, то тези въглехдирати са ми ок и мога смело да продължа така.
Извинявам се за дългия пост и благодаря предварително за коментарите! Успешен ден!

# 595
Ние сме далеч от шопите, вярно, затова яйца в шопската няма. Ако ще хрупам краставици и яйца хич даже не бих излязла. Наистина сте много крайни.

# 596
  • Пловдив
Ние сме далеч от шопите, вярно, затова яйца в шопската няма. Ако ще хрупам краставици и яйца хич даже не бих излязла. Наистина сте много крайни.
Яйцето е в Овчарската  Laughing няма значение къде си  Wink
И аз мисля,че няма нужда от толкоз престараване...

# 597
Lace., започнах режима с НОМА около 11. С щитовидната нямам проблем. От опит ще говоря, не съм специалист. От 1-ви февруари до момента, съм минус 19 килограма. Стриктен режим, въглехидрати общи до 30 грама дневно. Последната седмица охлабих малко нещата, вдигнах въглехидратите на около 40 грама, като увеличих малко плодовете на закуска. През тези 7 дни продължих да си свалям - минус 0,8 кг отчита програмата. Така че пробвай, както си решила, ще си намериш оптималното ниво постепенно. Но 20 грама въглехидрати ми се виждат малко. Не мисля, че е задължително да са чак 20 за да сваляш. Аз като бях на 30 си мислех, че малко ако ги вдигна - и край, ще стана 100 кила, но се оказа, че и 40 са ми добре. В момента не изпитвам нужда да ги вдигам още, мечтата ми да ям по малко плодове се сбъдна и друго не ме блазни Wink Когато вляза в режим на задържане тогава ще ги смятам увеличения/намаления отново. Интересно, ти имаш ли някаква представа през периода, когато не си била на режим, колко В си консумирала дневно, без да качиш?

Последна редакция: вт, 05 юни 2018, 17:38 от Бледолилава

# 598
Ама сте, значи! Какви крайности видяхте? Опитах се да помогна.
Краставиците и варените яйца ги дадох за пример за режимно хранене в заведение, каквото беше питането на една дама в темата. Искаше се режимно. Дори го написах веднъж, а вие пак "крайностите" коментирате.

# 599
Ами тези, които написаха пържола, риба, салата, пилешки дреболийки не са крайни, ама ти си 😉. Аз пък даже и вино бих пийнала

Общи условия

Активация на акаунт