НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене част, 121

• 131 052
  • 749
  •   1
Отговори
# 600
Да, и аз пия вино на ресторант, и аз ям пържоли. Но момичето търси идея за "режимно" ястие. А ако искаш да избягаш от олиото, маргарина, соята и хляба в кюфтетата- наблягаш на нещо, което където и да го поръчаш няма как да се обърка. Ако през деня съм прегрешавала и съм решила вечерята ми да е режимна И съм на ресторант- минавам на салата от краставици и варени яйца.
Ама нека съм крайна, то 5 пъти обяснявам едно и също.

# 601
Ми да де, ястие се търси, не гарнитура 😋. От мен още една идея- любимите ми кашкавалчета в бекон, щото вкъщи не си ги правя

# 602
  • София
Бледолилава честно казано, след като спрях режима, спрях и следенето на всичко. Обожавам плодове и тестени храни, така че със сигурност съм приемала доста голямо количество въглехидрати. За тези 3 месеца бях отслабнала със 17кг, като 15 са твърдо свалени, а 2кг ходят нагоре-надолу покрай цикъл. След това се върнах към "нормално" хранене, без да се ограничавам от нищо. Добре е да спомена, че като цяло се смятам за човек, който не прекалява с яденето на боклуци, не се тъпче и се храни г/д здравословно, основно с домашна храна. Преди да открия здравословните си проблеми и да взема мерки, качвах от въздуха. Предполагам, че след като нещата влязоха в норма, вече не пълнея от "нормално" хранене и това е спомогнало да си поддържам килограмите буквално без усилия. Мисля да опитам за седмица-две на 30гр. В.  и ако кантара ме зарадва, че ще остана така. 40гр ми звучи мноооогo. Grinning

Редактирам се и добавям, че по принцип не закусвам и от началото на режима до ден днешен спазвам т.н. intermittent fasting с 5-7 часов прозорец на хранене. Почти всеки ден е така с много редки изключения.

Последна редакция: вт, 05 юни 2018, 19:10 от Lace.

# 603
  • София
Момичета, искам да попитам как да си изчисля дневния прием на въглехидрати? Например две ябълки и шепа череши как да разбера колко грама В са?

# 604
100г череши имат 16г В....в ББ тийм и в един друг сайт ги дават така...

100г ябълка....13г В...

Не знам колко е вярно. Май фитнес пал не мога да ползвам.

# 605
Момичета, искам да попитам как да си изчисля дневния прием на въглехидрати? Например две ябълки и шепа череши как да разбера колко грама В са?

В myfitnesspal.com или fitday.com може да се регистрираш и да си направиш хранителен дневник.

2 средни ябълки излизат към 40 грама въглехидрати. По 14 грама на 100.

# 606
  • София
Благодаря ви много!!;

# 607
Здравейте,
днес ми е 6 ден на режима и все още се запознавам и внимавам какво хапвам. Възникват ми много въпроси, на който се опитвам да си отговарям и попаднах на форума. Ще се опитам да изчета коментарите от начало на темата, за да не задавам глупави въпроси. Но все пак имам един - когато имате излизане по повод на ресторант, заведение вечер какво си поръчвате от менюто? И за да не е еднообразна храната какво ядете на обед?
Според вас пиле "Жулиен" приготвено вкъщи режимно ли е, ако е приготвена с животинска заквасена сметана над 20% а консервираната краставичка в него е без захар? Питам защото се чудя каква разнообразна храна да си приготвям всеки ден а и да си нося в кутийки на работа, където има микровълнова и мога да стопля нещо. Видях, че има и тема с рецепти, която скоро ще проуча и благодаря на всички за споделените рецепти и опит. Дано скоро се присъединя на доволните от режима Simple Smile

# 608
Здравейте,
днес ми е 6 ден на режима и все още се запознавам и внимавам какво хапвам. Възникват ми много въпроси, на който се опитвам да си отговарям и попаднах на форума. Ще се опитам да изчета коментарите от начало на темата, за да не задавам глупави въпроси. Но все пак имам един - когато имате излизане по повод на ресторант, заведение вечер какво си поръчвате от менюто? И за да не е еднообразна храната какво ядете на обед?
Според вас пиле "Жулиен" приготвено вкъщи режимно ли е, ако е приготвена с животинска заквасена сметана над 20% а консервираната краставичка в него е без захар? Питам защото се чудя каква разнообразна храна да си приготвям всеки ден а и да си нося в кутийки на работа, където има микровълнова и мога да стопля нещо. Видях, че има и тема с рецепти, която скоро ще проуча и благодаря на всички за споделените рецепти и опит. Дано скоро се присъединя на доволните от режима Simple Smile

Здравей!И добре дошла в темата и режима!   Simple Smile
И веднага съвет:не се вторачвай толкова в подробностите.
Яж основните храни-месо, риба, яйца, зеленчуци в най-различни комбинации, и нещата ще се случат.
Пилето е режимно и няма да е проблемно, ако имаш повечко кг за сваляне.
Ако си от типа 165см/60 кг и искаш да сваляш още, сметаните и като цяло млечните могат да се окажат препъни камък.
Та, ако искаш по-точни и адекватни съвети, дай малко подробности относно височина, кг, предишни диети, здраве, защото всичко е от значение.

# 609
Аз държа 40гр. въглехидрати, та понякога и 50гр.
Опитах да падна на 20гр, това е твърде брутално за мен и се отказах. С тази подробност, че аз тегля абсолютно всичко и записвам, а не клинча с оправданието - ама то зеленчуците може да не се мерят и не се смятат въглехидрати от тях.

За 4месеца имам свалени твърдо 12кг., така че ниският прием на въглехидрати не е показателен за свалянето на килограми.

# 610
Аз в началото теглих всичко с везна и въвеждах в апп-а. Според мен е задължително, особено за хора като мен, които са новаци в готвенето и идея си нямат колко е 20 грама масло. Иначе може да се получи, че си мислиш, че спазваш режима, но всъщност си далеч от истината.
На ресторант си поръчвам месо на скара, да ми сготвят с масло вече не се надявам и не казвам. Само ме лъжат. Smile Обаче, съм забелязала, че в хижите в планината готвят с истинско масло.

# 611
Първият пост в тази тема е изключително информативен и направен отлично за запознаване с основите и принципите на този вид хранене. Аз бих започнала поетапно с него.

# 612
  • Варна
Първият пост е чудесен, но е хубаво към списъка на храните, които трябва да се ограничават, да се включат и млечните. Защото това беше моят препъни камък първия път. Аз съм луда по всичко млечно, а не обичам твърде месо и си казах, че ето тук мога да компенсирам част от месото с млечни. И се чудех защо всъщност качвам килограми. Чак след като споделих с някои съфорумки (искрено благодаря, Жаки и Мариат!) те ми обясниха, че при желание за сваляне на килограми (аз само заради това желая да мина на този режим) млечните е добре да се ограничат сериозно.

Определено това не е достатъчно добре обяснено на първата страница, чела съм я внимателно няколко пъти. Забелязах, че и други новаци се бъркат в това отношение, чела съм постовете в темите.

Не ми се получава нещо цитатът, но ето какво пише:

"НВ-ВМХ е начин на хранене, при който, по естествени и очевидни причини, сред основните консумирани храни са месото, рибата, яйцата и млечните."

Последно млечните основна храна ли са или не?

# 613
На някои им пречат млечните на други не.
Аз лично смятам, че в началото ако се почне и с ограничение на млечните за някои може да се окаже прекалено ограничаващо и трудно. Нищо не пречи да се ограничат, ако се окаже нужно, на малко по-късен етап, когато човек поне има някаква представа за този начин на хранене.

# 614
  • Варна
Ами ето, аз се оказах от хората, на които не само им пречат да свалят, но и качих! Дори само заради това е хубаво да се упомене, за да не се окажат и други в тази ситуация.

Общи условия

Активация на акаунт