Вегетарианска тема 10 - какво ще готвим днес

• 75 360
  • 884
  •   1
Отговори
# 150
И аз искам лавандулови полачинки. Представям си аромата.Heart

закуска - киноа с горски плодове и ядково мляко
обяд - някой написа мусака и аз направих с картоди,тиквички и сирене.
вечеря - гаспачо и броколи с карфиол в млечен сос.

# 151
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
песто от седмолистник и орехи
къри с картофи, целина и листа от алабаш
зеленчуци на тиган с ананас и гадо-гадо сос (на фъстъчена основа), към тях ориз.
гъби с яйце

# 152
  • на острова на мечтите
Имам много модерен робот и смлях елда, ръж, семена от слънчоглед, бадеми, цвят от лавандула, киноа. Вода и малко соево мляко. Около 100г брашно. Правя всичко на око и не мога да ви дам пропорции.
Снощи гъби cardoncello.
Днес салата от моркови и айсберг.

# 153
крем супа от тиквичка, картоф, седмолистник и лапад
шоко сладкиш с червен боб
пърж. тиквички
кьопоолу
за утре нещо с патладжан и low carb пица

# 154
  • The QC to be!!!
супа от спанак, зеленчуци и елда, сандвичи от пълнозърнест хляб и сушени мариновани домати + вегетариански пастет

# 155
danilu,мерси за рецептата. Hug

закуска - овесени ядки със соево млако и сушени плодове
обяд - фритата от тиквички
вечеря -доматена супа и бели аспержи с чеснов сос.

# 156
  • София
нямам много време напоследък, затова набързо омлети със салата довечера

кога децата прояждат салата Sad? аз имам ранен спомен как 3-4 годишна ям салати на поразия, но с моето диване нищо подобно не се случва!

# 157
Едно смути в купичка. Обичаме смутита у дома и докато ги сервирах в чаша все поръсвах по нещо, слагах парченца плодове или листа, в зависимост от съставките. В купичка ни харесва повече- мога да слагам повече хрупкави неща отгоре и повече плодове.

В момента се наслаждавам на левурдата, най-вече в салати и песто.
Зелени салати.
Паста с песто и други леки сосове.

# 158
незнам. и аз като дете ядях много, даже си топях хляба и държах на салата с много сос  Mr. Green
моето дете сурови плодове и зеленчуци не близва  Whistling

при нас е топло, ама ето на вчера правих крем супа, за да успея да пробутам някой друг зеленчук. иначе само тестени неща ще яде  ooooh!
в ДГ знам, че опитва салата, но твърди, че не му е вкусна.
аз предполагам, че консистенцията не му е приятна...

# 159
  • София
Моят яде плодове, даже любими са му по-киселите. Но със салатите е проблем - яде само варианти на морковена салата (моркови, ябълка, червено цвекло) и домати. Да няма зелени подправки, да няма лук или чесън... Мъка и скука за мен. Поне яде готвени зеленчуци - спанак, лапад, броколи. Установих, че обича гъсти супи тип минестроне. Но да, тестените са най-почитани Sad  Опасни човечета, ей!

# 160
  • София
Правих магданозени кюфтета.Децата не ги одобриха.

Моите не ядат подправена салата освен айсберг или маруля,даже и тях предпочитат просто листа сложени в чиния.За това им слагам наличните зеленчуци в чиния да ръфат като зайци.

# 161
И моето не яде сурови зеленчуци.Много често му правя шишчета,за да си ги гризе.
Плодове преди ядеше повече сега само определени.
Гледам да не се впечатлявам,снощи отказа да яде,но тези сутрин рано ме събуди за закуска.

# 162
ооффф, всеки си има номер. моето дете зоба от най-едрите овесени ядки, няма проблем с дъвченето, но не дъвче никакви плодове и зеленчуци...
понякога ябълка.
банан само на шейк. стига толкова Twisted Evil
смутите пие само купешки, а те са много сладки и избягвам да си взимам. домашните не са толкова сладки, просто защото плодовете, които купувам, са узрели по път, а не на дървото... Tired
добавям стевия, но отй усеща киселата жилка и отказва.

аз също не се впечатлявам.
откак установих, че в крем супа яде почти всичко и бухам здраво и си свиркам...

# 163
Напоследък през ден ядем чорба от коприва и други диви зелении, днес пак. Laughing И немски краставици има вече и аз съответно злоупотребявам с таратор. Crazy

Успях да направя хляб с квас и то какъв! Всъщност 2 вида правих – с бяло брашно от спелта (бял хляб с квас ми беше мечта) и с полупълнозърнесто от спелта + пълнозърнесто от двузърнест лимец. Продължавам с експериментите.

Моето дете винаги е ядяло салата... Не знам как точно го направихме това с храненето, но детето яде всичко, салати/зеленчуци и плодове особено охотно (е, и за разни тестени важи същото Wink). За салатата даже има спорове вкъщи. Вече се сипва на всеки, защото иначе хлапето може и да не ни остави. ooooh!Аз съм и малко крайна може би... не понасям капризи и претенции. Ако не му изнася яденето алтернативата е голо кисело мляко. Точка. Хляб вкъщи не се яде на всяко хранене, т.е. не може да се натъпче само с хляб; няма и други засищащи алтернативи. И говорим много на тема хранене; включваме го и него активно в пазаруването и приготвянето на храната. Личният пример също е много важен... и двамата с мъжа ми нямаме странни предпочитания като "не ям зелени неща" примерно. А може и просто да сме случили на ящно хлапе. Wink

# 164
закуска -  овесени ядки + овесено мляко и банан.
обяд - царевична тортиля намазана с хумус, маслини и червен лук (на дребното с хумус и мед от агаве,незнам как го яде,но го яде)
вечеря - огретен от тиквички

Общи условия

Активация на акаунт