Вегетарианска тема 10 - какво ще готвим днес

  • 74 589
  • 884
  •   1
Отговори
# 750
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
моят фризер е от 2 чекмеджета, едното е на половината на другото.
обикновено са пълни с моя безглутенов хляб и сладолед  Mr. Green
аз знам какво и как може да се замразява, но нямам голям фризер, нито място за такъв. Peace

# 751
  • Мнения: 9 992
Тази къщичка, за която говореше ако има ток? Другия вариант е буркани, но по-малко неща могат да се съхраняват и е по трудоемко.

# 752
  • София
  • Мнения: 1 688
Дайте идеи за рецепта с тиква и подслаждането да е възможно с фурми.

# 753
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
къщичката е за градинските сечива и машинарии и не става за храна. има и мишки  Crazy
ток няма.

благодаря много за рецептата за сладкиша с моркови, стана много вкусен.
направих 1/2 доза, защото правих и хляб и не остана много брашно.
сложих една готова смеска брашно, която до сега винаги е давала гадни резултати, но за мое голямо учудване сладкишът стана супер и половината е изяден  Mr. Green

чудя се дали сместта ще стане и за гофрети? newsm78
детето не обича безглутенови неща, но този сладкиш няма :безглутенов: вкус, та може да излъжа домочадието. иначе ми идва много да правя 2 рецепти, отделно, че трябва много да внимавам с брашното да не литне насам-натам, та само мия и бърша и се изнервам много.  Whistling

пиците от патладжан също станаха вкусни, направих и печени картофи, но детето не ги одобри.

за днес няма още идеи. newsm78

# 754
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 341
И аз много го харесвам и често правя от него .За гофрети не знам , но с подобна смес правя палачинки тип американски.Много вкусни стават .
3яйца, 1 банан (вместо банан ,може сварен морков )смлени ядки (аз слагам лешници )  брашно от елда и половин лъжичка бакпулвер.Всичко това слагам в Нутрибулета.Да се получи гъста смес .В тиган изсипвам по една лъжица за палачинка .Днес това закусвахме Heart Eyes

# 755
  • Мнения: 1 642
След известна пауза от последното ми писане тук, не че съм спряла да готвя, но от гроздобери, дюлево-ябълко-крушо-орехо-събирачества не ми остава време да пиша. Споделям някои от последните интересни неща, които приготвях и снимах.
В тези барчета, ако не бях включила пуканките щяха да бъдат напълно сурови, а също и по-устойчиво сплотени, но пък са много вкусни.
Енергийни барчета без печене




Бонбони трюфели "Тиквен пай" , които приготвих за една приятелка



Крекери от амарант и нахут - за сина ми, ходих до София, а той много ги хареса. Освен, че са много вкусни, не овлажняват и ги носи в колата и в офиса, без специални грижи.



asyalein, ако видиш този пост, имай предвид, че не се усеща аромата на амаранта в бисквитите ( спомням си, че не ти допадаше)

И последните Бисквити с банан, лимец и кокос

# 756
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076


asyalein, ако видиш този пост, имай предвид, че не се усеща аромата на амаранта в бисквитите ( спомням си, че не ти допадаше)


аз поста го виждам, но рецептата - не.
нещо не мога да се оправя с навигацията на блога ти, за да я намеря...

сега пробвам блат за пица от амарант и тиква. да видим... Whistling
на мен не само ароматът не ми допада, а и консистенцията, имам усещане за хайвер в устата...
ама заради протеините понякога го готвя.

вчера много шарена манджа от 3 цвята картофи, моркови и зелен фасул
мекици, от останалото тесто ще правя пици за мъжете
смятам и кезекухен да правя, но в малки, индивидуални формички.
печена на резени тиква и печено червено цвекло.

# 757
  • Мнения: X
Dutch baby pancake за закуска, а по-късно ще има боб с кисело зеле на фурна.

# 758
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Dutch baby pancake за закуска, а по-късно ще има боб с кисело зеле на фурна.

оооо това изглежда много добре!
намерих и безглутенов вариант, мерси  Hug

# 759
  • Мнения: 1 642
Dutch baby pancake за закуска, а по-късно ще има боб с кисело зеле на фурна.

оооо това изглежда много добре!
намерих и безглутенов вариант, мерси  Hug

И на мен ми изглежда страшно апетитно и непременно ще опитам.

asyalein, дала съм грешен линк по-горе . Ето ги крекерите с амарант и нахут

Тази вечер - салата от домати- все още имам в градината, все по-бавно зреят, но са много вкусни и гъби ( припънки събирахме днес  в гората) на тиган с чесън и черен пипер само.
Обядът беше в гората - вита баница с пълнозърнести кори, плънка от праз, спанак, козе сирене, яйце, магданоз и индийско орехче. Много ми харесаха корите на Хармоника- изключително фини.

Последна редакция: нд, 21 окт 2018, 19:47 от BiankaD

# 760
  • The QC to be!!!
  • Мнения: 5 345
крем супа с нахут, лук, чесън, червени чушки и сушени препечени червени чушки за аромат и леко лютив вкус; майонеза с вода от нахут (стана ни любима), печени тиквички с чесън и копър (балсамико + олио).

# 761
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Синьо, холандското бебе с какво го ядахте?
моето стана леко сухо. незнам дали е от безглутеновото прашно, дали много го пеках или просто защото го ядах на следващия ден. направих сос от сок от черв. портокал и горски плодове. на мен ми хареса комбинацията, но си го ям сама.

вчера минестроне с паста от червена леща. всички зеленчуци от градината. стана супер и доста засищаше.
отделно карт. пюре с яйце на око.
изпеченото червено цвекло го направих на салата, която ометах скоростно.
за днес смятам да правя патладжан с нахут, ще добавя и малко кейл.
смятам да накълцам зеле и да го сложа да ферментира леко. вече не ми останаха съдове и място.
вчера сложих ябълков оцет, имам още ябълки, но нямам подходящи съдове. Rolling Eyes

имам доста салати тип цикория/радичо с големи, кръгли листа. малко е жилава и суха. знам, че може и да се готви, някой има ли идеи/рецепти?
аз се сетих само за сарми. newsm78

# 762
  • София
  • Мнения: 5 007
Ася, цикорията в Италия я задушават и си я ядат с лимон, зехтин и черен пипер. На мен не ми е любима - остава жилава, хем горчива, хем умита на вкус, но пък кой знае, може да ви допадне.
Бих я задушила и направила фритата с нея. Може и някакви глезотийки като сушени домати или грах да сложиш.

И при нас беше червена леща с много зеленчуци. На въпроса към сина ми коя му харесва повече - червената или зелената, той без замисляне ми отговори "онази в индийския ресторант".

Довечера момчетата ще ядат месо, но гарнитурата ще е задушено броколи с горчичено-жълтъчен сос.

През почивните дни правих меденки и даже се изкуших да изям няколко и се чувствам леко гузна. 

# 763
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076

Бих я задушила и направила фритата с нея. Може и някакви глезотийки като сушени домати или грах да сложиш.

това е добра идея, благодаря.
само задушеня няма кой да я яде, аз я слагам към зеленчуци на тиган.

правила съм и супа със синьо сирене, но в момента не ми се яде това. фритата звучи супер.  Hug

# 764
  • Мнения: X
asyalein, аз го ядох с фета (сладко не обичам и това си е), мъжете ръсиха пудра захар и бурканчета със сладко бяха извадили. Не беше сухо при нас, съвсем като йоркширски пудинг си беше. Моето беше с пълнозърнесто брашно от еднозърнест лимец, а на мъжете – с бяло брашно (630) от двузърнест лимец.

"онази в индийския ресторант".
Joy Децата са много мили, мдам. И аз съм чувала: "Става, но не го прави повече!" Laughing

Картофен огретен правих вчера.

Общи условия

Активация на акаунт