Страсти – градините в София, кампания 2018/2019 - тема 1

• 61 851
  • 727
  •   1
Отговори
# 390
Защо започнаха да увеличават свободните места? Криеха ли ги до сега???

# 391
  • София
Ние сме многодетно семейство, но малката няма никакъв шанс да влезе в нито една от 2-те градини до блока ни. Още повече не издържаме само градините, ами и всички държавни служители.
Аз сериозно смятам да оставя малката септември месец в парламента, все ще я огледат някак. Нали трябва да се работи, че да плащаме данъци да има те какво да крадат и за заплатите им.
Ако се организира протест трябва да е сега, а не септември, когато са отпуска.

# 392
  • София
Миленка, вие нямате шанс да се класирате "до блока", а ние - никъде Simple Smile
Аз съм "за" протест! Ако трябва, идвам с малкия и им го оставям с твоята госпожица да си правят компания.
Казвайте кога, къде и да се организираме

# 393
  • София
Ако място за СОП или за хронично болни не бъде заето, то към социалната или към общата опашка отива?

Последна редакция: ср, 21 мар 2018, 11:23 от _Iri_

# 394
Дами, някой задал ли е вече въпрос към системата по кой точно регистър ще се отчита предимство за частна ясла?

# 395
  • София
Хепи, не съм кандидатствала никъде другаде. В квартала има само по 2-3 места, а колкото по-далеч толкова по-трудно. Има една ясла в която имаме шанс, но стигането до там е мисията невъзможна, заради разкопки за метрото.
Няма да е лошо да се организира нещо сега, но трябва да се направи и искане. Примерно да се поема 60-70% от сумата за детегледачка или частна градина/ясла на неприетите деца.
А септември нека тръгнат учениците на училище и ще направим една сбирка от желаещи да си оставим децата на хубава градина.

# 396
Дами, някой задал ли е вече въпрос към системата по кой точно регистър ще се отчита предимство за частна ясла?

Всъщност давам знак, че отправих запитване и чакам да видя какво ще отговорят.

# 397
  • София
Доколкото четох из фб групите, частната ясла трябва да е самостоятелна (а повечето са смесени групи) и "лицензирана", каквото и да значи това, защото май няма такъв регистър.
Моля те , кажи какво са ти отговорили.

# 398
Доколкото четох из фб групите, частната ясла трябва да е самостоятелна (а повечето са смесени групи) и "лицензирана", каквото и да значи това, защото май няма такъв регистър.
Моля те , кажи какво са ти отговорили.
Разбира се, че ще споделя в момента, в който имам информация. Цитирам запитването ми:
Здравейте, Моля да уточните и посочите въз основа на кой регистър(или ако е  приложимо друго) ще бъде начислявана точка по общ критерии 5. При настоящето посочване, че тази точка ще се начислява автоматично от системата, без да има прозрачен регистър достъпен за родителите, остава крайно съмнително по какъв начин ще бъде приложен  този критерии. Моля също така да уточните значението на съкращението ПГУ. Благодаря за навременния и конкретен отговор.[/i]

# 399
  • Sofia
ПГУ - подготвителни групи в училищата

# 400
Няма смисъл да протестирате с искане да покриват разходи за частни ясли или детегледачки. Ще ви кажат - има незаети места в еди-коя-си ясла. Това че са примерно на другия край на града, тях не ги вълнува. Държавата е "осигурила" места.

# 401
В момента има програма “ Родители в заетост” чиято основна идея беше точно тази - да се заплаща от ЕС минимална РЗ за детегледачки на деца, които не са приети в заведения. Одобриха страшно много хора, а имат финансиране за 1500 човека. Крайния срок за подаване на документи беше 31.10.2017, а е факт, че въпреки, че съм одобрена все още не мога да се възползвам от програмата заради административните неурефици на агенцията по заетостта и ЕС. Само ме привикват за нови документи, за още декларации, ама това, ама онова.. 

# 402
  • София
Скрит текст:
За точката от частна ясла- става дума за самостоятелните частни ясли. Някой знае ли за такива. Мисля, че Чобанов спомена за една такава. Аз не я открих.

Аз намерих 2 в нашия район, които са и лицензирани от РЗИ, макар че не съм сигурна за такъв лиценз ли става дума в случая.

Ако можеш да кажеш, кои са Peace

ЧДЯ "Детство мое" в Стрелбище и ЧДЯ "Слънчо" в Гоце Делчев. Също и "Бърборанчета" в Младост и "Вихрогон" в район Възраждане (гледах местоработите ни като евентуален вариант). Други райони не съм гледала, но сигурно има.
"Вихрогон" в район Възраждане не функционира от много време. Освен това не беше лицензирана (голямото ми дете беше там няколко месеца), освен ако не са взели лиценз точно преди да затворят.

А, не знаех, че не функционира. Аз всъщност свалих един регистър от сайта на РЗИ и филтрирах по административен район и вид на обекта. "Вихрогон" фигурира там. Само че май продължава да не е ясно какво означава "лицензирана частна детска ясла" - лицензирана в РЗИ, в МОН, на двете места, другаде. Поне на мен не ми е ясно.

# 403
  • София
Ако място за СОП или за хронично болни не бъде заето, то към социалната или към общата опашка отива?
Тези места няма да се прехвърлят, ще си стоят незаети.

# 404
  • София
Здравейте,

Как реално се случва т.нар преместване. В момента посещаваме ДГ, ако май месец ни приемат в друга ДГ, това означава ли, че детето при класирането , трябва да бъде отписано от сегашната ДГ и да изгуби правото си да я посещава до септември когато започне новата учебна година в новата ДГ.

Общи условия

Активация на акаунт