Страсти – градините в София, кампания 2018/2019 - тема 1

• 61 756
  • 727
  •   1
Отговори
# 630
  • Sofia
За набор 2015, 9 точки по общо критерии + 1 точка за посещение на СДЯ.

# 631
За набор 2015, 9 точки по общо критерии + 1 точка за посещение на СДЯ.
Ох, да, напълно изключих за точката от яслата

# 632
Според мен децата с по-голям брат/сестра са ощетени с тази една точка в "социалния критерии".

Някой от факторите в общината преди време каза, че с новите промени се цели именно това - братята и сестрите да са в една градина. В крайна сметка направиха влизането на вторите деца мисия невъзможна, защото в социалната опашка, където са ги напъхали, с десет точки са некоконкурнтноспособни при наличието на деца с по 16, 13, 12 точки (идея нямам от какво се правят 16 точки по социален критерий), а невлизайки там, губят точката си от брат/сестра. Нали и досега влизаха именно с тази точка... И ще им я върнат кога? Когато почти всички места в почти всички градини  са заети....Т.е. не облекчават приема на втори деца, а напротив, спират го.... Я да питам и аз, че вече се оплетох във всичко като пиле в кълчища: Когато примерно за 5 места има 3 деца с първо желание с 12 точки и 5  деца с първо желание с по 11 точки, трите деца с 12 точки влизат при класирането, а от другите пет деца се избират на случаен принцип още две, така ли? Или всички се теглят на случаен принцип??! Flushed

# 633
  • над кукувичето гнездо
Само в граничната група се тегли жребий. В дадения пример - измежду децата с по 11 точки.

# 634
Ако факторите в Общината са искали дадат предимство на децата с братя и сестри в градината, то щяха да ги оставят в общата опашка с 10 точки, а не на дъното на социалната опашка.

# 635
  • София
Новият мол е на пл. Македония, че какво му е там на мястото да бъде превърнато в детска градина?
А дали земята,на която е построен този мол е била/е общинска? Ако не е, няма начин там да се построи градина.

Какъв мол бре хора, това е офис сграда, работя в нея Joy и само за информация, опитахме се да направим градина за децата на служителите, през крив макарон може да стане само

# 636
Маце, защо през крив макарон? Сподели?

# 637
  • София
Маце, защо през крив макарон? Сподели?

Ами не можем да покрием изискванията, някакви хиляди наредби дето е много трудно да се спазват, лошото е че няма и такива фирми които да предлагат тази услуга, като изпълнител примерно. Много е сложно в офис спейс да се направи, особено за ясленчетата, а ще е толкова удобно

# 638
Знам, че в други държави го има това. Компанията организира детска градина/ясла в същата сграда, в която родителите ходят на работа (говорим за офиси, а не например за опасно производство). Първо родителят не губи време сутрин защото градината и работата са на едно място. Второ родителят е спокоен, защото детето се намира много близо до него, а спокойните родители са по-продуктивни работници, така че инвестицията в детска градина се изплаща с по-висока продуктивност.

Не виждам защо и тук да не може да има нещо такова?

# 639
Тук има също такива градини. Аз знам за две - Мтел и Булбанк имат такива градини за децата на служителите си

# 640
  • над кукувичето гнездо
Знам, че в други държави го има това. Компанията организира детска градина/ясла в същата сграда, в която родителите ходят на работа (говорим за офиси, а не например за опасно производство)...
МААЕ в Сайбърсдорф, Австрия на входа имат детска градина.
Ще излъжа за точните имена на служби, отговорни за контрол на опасни и за човека заболявания по животните в Холандия, но и там имат детски градини непосредствено след портала.
Има ли желание, намира се и начин.

# 641
  • София
Имаме ясла в офисите в Централна Америка, там майчинството било 2 или 3 месеца. Майките имат даже достъп до камерите от работните места, което след като било въведено повишило продуктивноста им и качеството. Така че определено е голям бенефит да имаш такова предимство.

# 642
Можете ли да кажете какъв е случаят в 184 ОДЗ Мечо Пух община Слатина за набор 2017? Отпуснато е едно място за обща опашка, за което чакат 10 деца с 9 точки (първо желание). За социална опашка има 0 места, но чакат две деца с 13 точки (първо желание). Защо чакат деца по първо желание, при положение, че няма отпуснати места? Недоумявам Sad

# 643
Двете деца от соц. опашка са близнаци, които също така чакат и за едното място в общата опашка (виж 5-то и 8-мо място). Системата автоматично ги слага и в двете опашки.

# 644
А, разбирам, 8 деца чакат с първо желание за 1 място

Общи условия

Активация на акаунт